Dijital güvenlik olarak da bilinen siber güvenlik, dijital bilgilerinizi, cihazlarınızı ve varlıklarınızı koruma uygulamasıdır. Bu, kişisel bilgilerinizi, hesaplarınızı, dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve hatta paranızı içerir.
Dijital Güvenlik Nedir? Dijital güvenlik bilgisayarlar, ağlar, mobil cihazlar ve diğer dijital sistemlerin, verilerin, yazılımların ve hizmetlerin kötü niyetli saldırılardan, veri sızıntılarından ve hasarlardan korunması için alınan önlemler ve uygulamalar olarak tanımlanabilir.
Bilgisayarlar gibi internete bağlı tüm cihazlarınızı (uç nokta cihazları) , 'akıllı cihazlar ile ağ ve bulut sistemlerinin korunması'nı ihmal etmeyin. Bu birimleri korumak için Firewall, DNS filtreleme, zararlı yazılım koruması, antivirüs yazılımı ve e-posta güvenlik çözümleri gibi araçlardan yararlanabilirsiniz.
Dijital Sağlık: İnternet ortamında fiziksel ve psikolojik saldırıların olabileceğini bilmek ve buna göre davranmaktır. Dijital Güvenlik: Kişisel ve kurumsal veriler dijital ortamda 3. kişiler tarafından ele geçirilebilir. Buna engel olmak için dijital vatandaşların önlem alması gerekmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Veri Güvenliği
Siber saldırıların en önemli hedeflerinden biri, hassas verilere erişmektir. Kişisel bilgiler, finansal veriler, ticari sırlar ve müşteri bilgileri gibi verilerin korunması büyük önem taşır. Siber güvenlik önlemleri, bu verilerin yetkisiz erişime karşı korunmasını sağlar.
Dijital Sağlık Nedir? Dijital sağlık hastaların tanı ve tedavisinde, hasta olmayan bireylerin sağlık ve risk durumlarını takip etmede, sağlık sistemi çalışanlarının eğitiminde ve toplum sağlığını denetlemede VE İYİLİŞETİRİLMESİNDE bilişim ve iletişim teknolojilerinin kullanılmasıdır.
Dijital gizlilik ve veri güvenliği, bireylerin ve kurumların dijital ortamlarda gizliliklerini korumak ve verilerinin güvenliğini sağlamak için alınan önlemleri ifade eder. Dijital gizlilik, kişisel bilgilerin ve iletişimlerin dijital ortamlarda korunması anlamına gelir.
Siber güvenlik; bilgisayarları, ağları, yazılım uygulamalarını, kritik sistemleri ve verileri olası dijital tehditlerden koruma uygulamasıdır.
1- Dijital Erişim (Herkes İçin İnternet): Üretken vatandaşlar olmak için, eşit olarak teknolojik imkanlara dijital erişim sağlanması anlamına gelir. Örneğin, cinsiyet, ırk, yaş, etnik kimlik, fiziksel ve zihinsel farklılıklara aldırış etmeden elektronik topluma tam katılımın sağlanmasıdır.
Dijital Koruma Sigortası, dijital ortamdaki siber risklere karşı verilerinizi güvence altına alır. Bu poliçe ile kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık, ödeme yöntem ve araçlarının hileli kullanımı, ATM hırsızlığı, gasp/kapkaç ve kişisel şifrelerin çalınması gibi risklere karşı koruma sağlayabilirsiniz.
Turkcell abonelerine özel olan Dijital Güvenlik servisi mobil internette zararlı içerikli, dolandırıcılık amacı ile kurulan sitelere girmeye çalışıldığınızda ara sayfa çıkararak sizi uyarır ve ilgili siteyi bloklar. Bu özellik servise üye olunca otomatik başlar.
Bu durumda, kişinin teknoloji ve medya araçlarını kullanırken ahlaki ve etik normlara uyması beklenir. Bu, kişisel verilerin korunması, başkalarının gizlilik haklarına saygı gösterilmesi ve teknolojiyi kötüye kullanmamanın yanı sıra, saygı, dürüstlük ve adil davranışı içerir.
Android tabanlı hangi telefonu ya da hangi Android sürümünü kullanıyor olursanız olun, gizlilik ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. Bunun için Ayarlar kısmında bulunan Google seçeneğine dokunarak Google hesabı kısmına gitmeniz gerekiyor. Buradan Gizlilik ayarlarınızı inceleyebilir ve değişiklik yapabilirsiniz.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Chrome uygulamasını açın. Adres çubuğunun sağında Diğer Ayarlar'a dokunun. Gizlilik ve güvenlik'e dokunun. Güncellemek istediğiniz özelliğe dokunun.
Siber Güvenlik Türleri: Kritik Altyapı Güvenliği (Enerji - Ulaştırma) Ağ Güvenliği. IOT Güvenliği.
Dijital iletişim, dijital teknolojilerin kullanılması yoluyla bilgi, düşünce, duygu ve fikirlerin aktarılması sürecidir. Geleneksel iletişim yöntemlerinden farklı olarak dijital iletişim, internet, cep telefonları, sosyal medya, e-posta vweb siteleri gibi dijita platformlar aracılığıyla gerçekleşir.
Siber risk, bir kuruluşun bilgi sistemleri veya süreçlerindeki bir sorundan kaynaklanan operasyon aksaklığı, herhangi bir siber olay ve buna bağlı olarak itibar veya finansal kayıp yaşanma ihtimalidir.
Temel ve özel riskler: Temel riskler, toplumun büyük kısmını ve hatta kimi zaman tamamını etkileyebilen riskler olup, etkileri genellikle büyük olan ekonomik, sosyal, politik ve fiziksel önemli değişikliklerden kaynaklanırlar.
Dijital sağlık; mobil sağlık (mHealth) uygulamalarını, elektronik sağlık kayıtlarını (EHR'ler), elektronik tıbbi kayıtları (EMR'ler), giyilebilir cihazları, tele-sağlık ve tele-tıp ile kişiselleştirilmiş tıbbı içeren bir alan olarak öne çıkıyor.
Dijital Özel Sağlık Sigortası Nedir? Dijital Özel Sağlık Sigortası, yurtiçi ve yurtdışında özel sağlık kurumlarında alacağınız Yatarak Tedaviyi teminat limitleri, özel ve genel şartlar dahilinde karşılar ve 3 yıl aynı planda sigortalı olmanız halinde Ömür Boyu Yenileme Garantisi Hakkı kazanabilme imkanı sağlar.
hastane çalışanlarına, hastalara ve yakınlarına etkili, verimli, ekonomik, erişilebilinir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmaya hedeflenmiş, üçüncü taraflar, e-sağlık ve e-devlet sistemleri ile de tam entegre olmuş hastanelere dijital hastane denilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri