Çoğaltma için uygun olan zaman ilkbahar mevsiminin son zamanları olacaktır. Mayıs ayında dikenler tacı çiçeği çoğaltılabilir. Bitkinin sağlıklı bir gelişim sergileyen dalı kesilerek besin değeri yüksek nemli bir toprak içerisine dikilmelidir. Dikim işlemi sonlandıktan sonra can suyu verilmesi gerekir.
Çok Kısa Sürede Köklenme, Suda Köklenme.
Gelin tacı çiçeği çelikleme yöntemi ile çoğaltılır. Yeşil kök kısmından kalın olan bölgelerinden keserek, toprağa dikerek çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Başka şekilde çoğaltmak istiyorsanız tohumla çoğaltma yöntemini deneyebilirsiniz. Bu biraz daha zaman isteyen bir yöntem olsa da yetiştirmesi kolaydır.
Dikenler tacı çiçeğinin çoğaltma uygulaması bakımı gibi oldukça kolaydır. Çoğaltma için uygun olan zaman ilkbahar mevsiminin son zamanları olacaktır. Mayıs ayında dikenler tacı çiçeği çoğaltılabilir. Bitkinin sağlıklı bir gelişim sergileyen dalı kesilerek besin değeri yüksek nemli bir toprak içerisine dikilmelidir.
Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.
İlgili 43 soru bulundu
Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir.
Sulama işleminin, kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında haftada 2 defa yapılması önerilir. Dikenler tacını budarken makas değil, bıçak kullanmalısınız. Bu şekilde dokuların ezilmesini engellemiş olursunuz.
Dikenler tacının çiçekleri açmıyorsa, bu durum yeterince güneş almadığı anlamına gelir. Havadaki nem ile su ihtiyacını karşılayabilen bu bitki, yaz aylarında yani çiçeklenme döneminde toprağı nemli kalacak şekilde sulanmalı. Kışın ise bu miktar azaltılabilir.
Dikenler Tacı Çiçeğinin Bakımının Püf Noktaları
Çiçeğin bulunduğu ortamın güneşli olması gerekmektedir. Ayrıca toprağının belirli dönemlerde havalandırması gerekebilir. Aşırı sulama yapıldığı zaman kökleri çürüme yapabilir.
Dikenler tacının çiçekleri açmıyorsa, bu durum yeterince güneş almadığı anlamına gelir. Aydınlık ve güneşli bir ortamda çiçek açacaktır. Özellikle güney yönüne bakan bir pencerenin önünde oldukça mutlu olacaktır. Günde en az 6 saat güneş ışığı dikenler tacına iyi gelecektir.
Dikenler tacı çiçeği nasıl dikilir
Bitkinin çiçeklenme dönemi - Nisan ayından ekim ayına kadar çiçek açar.
Dikenler Tacı Güneş Sever Mi? Euphorbia Milii, gün ışığını oldukça sever. Eğer balkonda, dışarda bakacaksanız sabah veya akşam güneşini direkt olarak aldırabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında direkt öğle güneşi yakıcı olabilir.
Madagaskar'a özgü bu bitkinin zehirli bir tür olması nedeniyle, sadece eldivenle dokunulması gerekmektedir. Dikenler Tacı Çiçeğinin Özellikleri Güçlü dallara ve dikenlere sahip dikenler tacı bitkisi, yaşına bağlı olarak 10 ila 50 cm arası boylara ulaşabilir.
Çalı bitkileri arasında yer alan bitki tırmanıcı ve sürünücü yapıdadır. Dikenleri koruma amaçlı değil su tutma amaçlıdır. Gövdesi fazla kalınlaşmaz ama uzamaya devam ederek boyu 2 metreyi bulabilir. Güneşe ihtiyacı vardır yeterli güneş alamadığı zamanlarda hızlı ve çelimsiz bir şekilde uzar.
İlkbahar ortasından sonra, en geç ağustos sonuna kadar yapılan uygulamalar genelde başarılı sonuçlanır.
Öncelikle sukulentinizin gövdesindeki tüm yaprakları koparın ve çiçekli baş kısmını gövdeden bir makas yardımıyla ayırın. Ayırdığınız yaprakları bir gün bekletin ve nemli toprağın üstüne bırakın. Sukulent çok çabuk kök verir, kısa süre içinde yaprakların köklendiğini ve minik sukulentlerin baş verdiğini göreceksiniz.
Bazı bitkilerde 5 sene bazı bitkilerde 10 sene olgunlaşma evresi düşünüldüğünde çelik ile üretilen bitki 1-2 yıl içinde yeteri kadar kök dal meydana getirip ürün verebilirler.
Nemli bir ortamda ise kendi nem ihtiyacını karşılamaktadır. Güneşli ve aydınlık ortamlarda bulunması gerekmektedir. Günde ortalama 6-7 saat güneş gördüğü takdirde çiçek açmaktadır. Sıcak ve kuru iklimi olan yerlerde yapraklarını da nemlendirmek gerekmektedir.
Ülkemizde uzun süredir ailelerde kullanılan sukulentlerden biri olan Dikenler Tacı, bildiğiniz pembenin yanı sıra sarı, kırmızı, beyaz ve bicolor renkleri de vardır.
Dikenler Tacı Çiçeği Euphorbia Milii Mevsiminde Çiçekli Olarak Gönderilir. Fazla Su Sevmez. İç Mekan Bitkisidir.
Dikenler tacı çiçeği(euphorbia milii) kökeni Madagaskar'dır. Ortamdaki radyasyonu bünyesinde yok etme özelliğiyle bilinir. Otantik havası ve güçlü dikenleriyle dekorasyonunuzun vazgeçilmezi olmaya adaydır. Çiçek açan kaktüs olarak bilinmesiyle en çok tercih edilen kaktüs türleri arasındadır.
Dikenler Tacı, Euphorbia milii. Evlerde yetiştirilmeye çok uyumludur. Güneşli pencere önlerinde sürekli güzel çiçekler açar. Havadar ve süzek topraklarda iyi yetişir.
Dikenler Tacı çiçeği, güçlü ve zarif yapısıyla, aşkın ve tutkunun sembolü olarak kabul edilir. Bu bitki, aynı zamanda, dayanıklılığı ve güçlü karakteri temsil eder. Dikenler Tacı çiçeği, sevgi dolu bir ilişkinin, zorlu zamanlarda bile ayakta kalabileceğini ifade eder.
Euphorbia Milii Sukulent- Dikenler Tacı Kırmızı Çiçek Açar Sürekli çiçeklenen bir sukulent türüdür. Tüm Euphorbia ailesi gibi soğuğa karşı dayanıklı değildir. Kış aylarını ev ortamında geçirmesi önerilir.
Hristiyanlıkta Arma Christi'den biri olan dikenli taç, dikenli dallardan örülmüş ve İsa'nın çarmıha gerilişinden önce başına konmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri