Bu kelimenin “piyanist mi, pianist mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı piyanist şeklinde olmalıdır.
KARTOPU NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre ''kartopu '' birleşik yazılır.
Orijinal Kelimesinin Doğru yazılışı
TDK'ya göre hiç kimse kelimesinin doğru yazılışı "orijinal"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre şoför kelimesinin doğru yazılışı "şoför"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre tıraş kelimesinin doğru yazılışı "tıraş"dir.
İlgili 29 soru bulundu
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
TDK'ya göre altmış kelimesinin doğru yazılışı "altmış"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre aşçı kelimesinin doğru yazılışı "aşçı"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Aferin TDK sözlüğü içerisinde tüm detayları ile yer almaktadır. Çoğu kişi aferin kelimesini "aferim" şeklinde kullanmaktadır. Fakat "aferim" yazım ve söyleme şekli ile yanlış olarak kabul edilmektedir. Doğru kelime yazımı ise "aferin" olarak karşımıza çıkmaktadır.
Art arda kelimesinin doğru yazılışı "art arda" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Ardarda olarak yazılması yanlış olacaktır.
Bu kelimenin doğru yazımı, 'Ataş' şeklindedir. Özellikle kelimenin sonundaki harfe dikkat etmek gerekir. Bu doğrultuda son harf, 'ç' yerine, 'ş' olmalıdır. Böylece doğru şekilde ataş olarak ele alınabilir ve yazılabilir.
Meyve kelimesi Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde en çok aratılan kelimedir. "Meyve" kelimesi "meyva" şeklinde kullanılmaktadır. "Meyva" yazımı doğru bir yazım değildir. "Meyve" olarak yazılmalıdır.
Bu doğrultuda Türkçe üzerinden doğru yazılışı, 'Tramvay' şeklinde öne çıkmaktadır. Bu yazımı ile beraber aynı zamanda okunuşu üzerinden de hata giderilebilir. Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru şekilde ele alınışı, 'Tramvay' olarak öne çıkmaktadır.
TDK'ya göre TDK'ye göre "yeşilzeytin"in bitişik, "siyah zeytin" ayrı yazılıyor. YEŞİLZEYTİN Mİ, YEŞİL ZEYTİN Mİ? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda yeşilzeytin'in birleşik yazıldığını görüyoruz. Bunun sebebi ise, zeytinin salamura edilmiş yeşil renkli türüdür.
Bu kelimenin günlük yaşamda kullanılışı ve doğru yazılışı, 'Kuşburnu' şeklinde öne çıkmaktadır. Yani diğer bir ifade ile bitişik olarak yazılması gerekmektedir.
Ara Sıra Kelimesinin Doğru yazılışı
Antrenman kelimesinin doğru yazılışı "ara sıra" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Arasıra olarak yazılması yanlış olacaktır.
TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Nasıl yazılacağı konusundan sıkça karıştırılan bir gün sözcüğü birçok kişi tarafından birleşik yazılmaktadır. Fakat birleşik yazımı doğru bir yazım değildir. Türk Dil Kurumu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre bir gün sözcüğü ayrı olarak yazılmalıdır. Bir ve gün sözcükleri her zaman ayrı yazılır.
Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının tenbel olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı tembel olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de tembel kelimesi doğru yazım biçimidir.
TDK'ya göre yalnız kelimesinin doğru yazılışı "yalnız" şeklindedir. Kişiler bu kelimeyi "yanlız" şekilde yanlış yazabiliyor.
TDK'ya göre makine kelimesinin doğru yazılışı "makine"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
Özveri kelimesi de birleşik bir isim olduğu için ayrı değil bitişik yazılması gerekir. Örnek Cümleler: 1- Gerçekten başarılı olmak istiyorsan daha özverili olmalısın.
Kalıplaşmış bir sözcük haline gelen başıboş kelimesi ayrı yazılırsa yanlış olur. Yani başı boş şeklinde ayrı yazımı yanlıştır. TDK'ya göre de başıboş şeklinde bitişik yazılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri