Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları Mental olarak zihni geliştirmeyi ve beyin jimnastiği yapmamızı sağlar. Farklı bir dilde düşünme yetisini geliştirir. Yabancı dil öğrenmek faydalı bir egzersiz gibidir.
Yeni bir dil öğrenirken beyninizin her iki bölümünü de aktif olarak çalıştırırsınız. Bu sayede beyin kaslarınız gelişir. Gelişen beyin kasları da daha iyi odaklanmanızı, daha yaratıcı olmanızı sağlar. Bunun yanında hafızanızı güçlendirir ve daha analitik düşünmenize yardımcı olur.
1. Beyni geliştirir. Beyindeki dil merkezleri, başarılı dil öğrenmenin bir sonucu olarak gelişiyor ve büyüyor. Ne kadar iyi öğrenirseniz, beynin bu hayati bölgeleri o kadar çok gelişiyor ve büyüyor.
Yeni bir dil öğrenmek ve konuşmak zihinsel olarak güçlenmeye imkan veriyor. Çünkü yabancı dil, beyin 'kas'ını güçlendirmeye yardımcı olan kural ve kelime ezberleme faaliyetiyle öğreniliyor. Bu alıştırmalar genel belleği artırarak hafızayı güçlendiriyor.
Yabancı dil bilmek, dünyanın kapılarını açar. Başka bir dilde konuşma yeteneği, konuştuğunuz dil ziyaret ettiğiniz ülkenin dili olmasa bile seyahat kolaylaştırır. Belki bazı yerli halk bunu ikinci bir dil olarak da konuşabilir ve bu da size avantaj sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
Birden fazla dil bildiğiniz takdirde farklı kültür ve mevkilerde insanlara tanışarak global ilişkilerinizi geliştirirsiniz. Bu ilişkilerin gelecekte iyi bir kariyer, eğlence dolu saatler, bir ömür sürecek dostluklar hatta birlikte yuva kuracağınız eş olarak güzel dönüşler yapacağı kesin.
İkinci bir dil size, tek bir dilde tanımlamanızın zor olduğu durumları daha kolay ifade etme imkânı sunar. Çünkü dil kültürle ilişkilidir. Birden fazla dil konuşarak diğer kültürleri daha iyi anlamaya ve değerlendirmeye başlarsınız. Bu da size başka kültürlerden gelen insanlarla sağlam ilişkiler kurmanın önünü açar.
Aktif öğrenme – Yeni şeyler öğrenmek beyinde yeni bağlantılar kurmanıza neden olur. Örneğin satranç oynamak, yeni bir spor yapmak ya da yeni bir dil öğrenmek gerçekten IQ skorunuzu arttırabilir. Geçen yıl yapılan bir araştırma yeni bir dil öğrenmenin IQ skorunu önemli derecede arttırabileceğini gösterdi.
1. Linguistik Zeka. Linguistik zeka, dil ve sözcüklerle ilgili becerilere sahip olan bireylerin zeka türüdür. Bu türdeki bireyler, yazılı ve sözlü iletişimde başarılıdır, anlam ve sözcükler arasındaki ilişkileri kolaylıkla kurarlar.
Aktif olarak her gün ve günde 1 saat çalışmak ideal. 1-2 saatten sonra öğrenme performansı düşüyor. Aktiften kastım dili teorik olarak öğrenmek yerine dinleme, konuşma, cümle kurma gibi pratik çalışmalar yaparak öğrenmek.
Konuşma ve dil merkezi sol yarım kürededir. Dili doğru kullanma, mantık yürütme, matematiksel işlemler, analiz etme ve sıralama beynin bu bölümünün fonksiyonlarıdır. İşitsel ve görsel öğrenmenin gerçekleştiği sol lop aynı zamanda vücudun sağ tarafını da kontrol etmektedir.
Görünüşe göre çoğu insanı sınırlayan bazı doğal limitler var. Ancak 1872'de ölen Britanyalı ekonomist John Bowring'in 200 dil bildiği ve 100 dil konuşabildiği iddia ediliyor. Hala yaşayan ve en çok dil bildiği düşünülen kişi ise Ziad Fazah. Kendi iddiasına göre 59 dili okuyup anlayabiliyor.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
Veliler sabırlı olun. Dili erken yaşta öğrenmek daha kolay ve verimli olsa da bunu yapmanın ilerleyen yaşta da mümkün olduğunu dile getiren Prof. Dr. Balçıkanlı, "Dil her yaşta dil öğrenilebilir. 40 yaşından sonra da, 65'ten sonra da.
Dilbilimci Seda Yekeler, “Araba kullanmak, bisiklet sürmek gibi becerilerin (beyinde) geliştiği bölgeyle dil öğrenmenin geliştiği bölge aynı. Yabancı dil öğrenmek, yetenek değil, yatkınlık da değil. Doğuştan sahip olmadığınız bir beceriyi edinmek” dedi.
Bunlar; uzamsal zeka, kinestetik zeka, müzikal zeka, sözel zeka, içsel zeka, sosyal zeka, matematiksel zeka, doğasal zeka ve varoluşsal zekadır.
Temelde zekâ doğuştan gelir ve büyük ölçüde kalıtımın etkisiyle belirlenir. Yapılan çalışmalarda çocuğun zekâsı ile ana-babanın zekâsı arasında yüksek düzeyde ilişki olduğu saptanmıştır. Çocuğun zekâ gücü anasıyla babasının zekâ gücü ortalamasına yakındır. Biraz altında ya da üstünde olabilir.
Bugün zekâ hala IQ testleriyle ölçülülebiliyor. Bu testler eskisine oranla daha az kullanılmakla birlikte hala tek ölçüt olma özelliğini koruyor. Testler başlıca iki şekilde karşımıza çıkıyor: Stanford-Binet Intelligence Scale (SBIS) ve Wechsler Intelligence Scales.
Kuruyemişlerin 'kralı' ceviz, motor becerilere, öğrenmeye ve hafızaya yardımcı nöroprotektif bileşenlerle dopdolu bir zeka geliştirici yiyecektir. İçerisindeki antioksidanlar, yaşa bağlı bilişsel gerilemeye karşı savaşta yardımcı olur.
446 milyon kişinin anadili olan İngilizce dünyanın en güçlü dili olarak seçildi. İngilizce'yi 960 milyon kişinin anadili olan Mandarin Çincesi izledi. 80 milyon kişinin anadili olan Fransızca listede üçüncü sırada yer aldı. 470 milyon kişinin anadili olan İspanyolca dördüncü en güçlü dil oldu.
Dil bölümünü bitiren bireyler, çevirmen olarak iş hayatına adım atabilirler. Son dönemlerde çevirmenlere çok fazla ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Hem özel kurumlarda hem de devlet kurumlarında çevirmenlik yaparak para kazanabilirsiniz. Dil bölümünden mezun olan kişiler için gayet uygun bir meslektir.
Yabancı dil öğrenmek, kişiye özgüven kazandırır. Farklı dilde konuşmak kişisel gelişimi teşvik eder. Sosyal olarak farklı insanlarla konuşarak hayata farklı açılardan bakma yetisi kazandırır. Yabancı dil öğrenmek, kişinin zihnini olduğundan daha hızlı çalıştırarak gündelik yaşantısında daha verimli olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri