Yabancı dil tazminatı alabilmek için Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapılacak yabancı dil sınavından ...
Mahalli, part-time ve uçucu personel haricindeki tüm çalışanlarımıza İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Arapça ve Rusça için dil tazminatı veriliyor.
Bir personel birden fazla yabancı dil de bilebilir. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde açık bir şekilde “… yapılan yabancı dil seviye tespiti sonunda her bir dil için…” ifadesi kullanıldığından, mevzuatta belirlenen dillerin her birinden dil tazminatı alınması mümkündür.
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı), Türkiye'de İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Çince dilleri için düzenlenmektedir. Bu dillere ait sınavlar farklı tarihlerde ve ayrı ayrı yapılır.
Yabancı dil seviye tespit sınavı sonucunda her bir dil için tespit edilen oranın memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemek üzere yabancı dil tazminatı ödenir. İlk ödeme sınavın yapıldığı tarihi takip eden aybaşından itibaren yapılır.
İlgili 44 soru bulundu
YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
2023-YDS/1 Sınavı, Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Ukraynaca (Ukraince) dillerinden yapılacak.
İngilizce öğrenilmesi en kolay dil olduğundan Yds sınavında da en kolay dil olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de bu dil üzerinden Yds sınavına giren kişi sayısı oldukça fazladır.
KPSS sınavından 96 puan ve üzerinde puan alan memurlar için örnek olarak 500 TL gibi bir yabancı dil tazminatı ödemesi yapılır. KPSS sınavından 80 ila 89 arasında puan alan memurlar için örnek olarak 358 TL gibi bir yabancı dil tazminatı ödemesi yapılır.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
Tıp ve Diş Hekimliği uzmanlık sınavı ve çeşitli ülkelerde denklik sınavları kapsamında da kullanılabilmektedir. Dil tazminatı almak isteyen kamu personelin de YDS'de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir.
Dil belgesi olarak YDS kabul ediliyor mu? Sürecimizde sadece TOEFL veya IELTS dil belgesi kabul edilmektedir.
YDS başvuru ücreti 260 TL olarak açıklandı.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
11.YDS'YE İSTEDİĞİM BİR DİLDEN GİREBİLİR MİYİM? Doçentlik başvurusu için İngilizce, Fransızca ve Almanca dışındaki bir yabancı dilden girmek isterseniz; Bu dilin Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) tarafından geçerliliğinin kabul edilmiş olması gerekir. Bu dilin, YDS'de sınanan dillerden biri olması gerekir.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.
“YDS'ye mi YÖKDİL'e mi girmem gerekiyor” diye soran adaylara biz de hangi amaçla sınava girmek istediğini soruyoruz. YDS akademik kadro, yükse lisans ve doktora başvurularında kabul edilmektedir ancak akademik hedefleri olan kişilere sınavın nispeten kolay olması münasebetiyle YÖKDİL sınavına girmesini salık veriyoruz.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
80-89 puan: C1 seviyesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri