Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dilekçeye ne kadar sürede cevap verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dilekçeye ne kadar sürede cevap verilir?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.gov.tr

Dilekçeye kaç gün sonra cevap verilir?

Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?

Dilekçe kanununda 30 gün içinde cevap verilir diyor. 60 gün içerisinde verilmemesi istemin reddi anlamına geliyor. Bu durumda 60 günün bitiminde 60 gün içerisinde idari yargıda zımnen reddin iptali istemiyle dava açılabilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Dilekçe kaç günde işleme konur?

Aynı kanunun 7. Maddesine göre dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. 8. Maddesine göre ise Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilen dilekçelerin, Dilekçe Komisyonunda incelenmesi ve karara bağlanması altmış gün içinde sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

Dilekçeye cevap verme zorunluluğu var mı?

Bireylerin ve tüzel kişilerin, kendileriyle veya kamuyla ilgili, dilekçeyle usulüne uygun bir şekilde yaptıkları başvuruların idarece geciktirilmeksizin en kısa sürede cevaplandırılması yasal bir zorunluluktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolu.edu.tr

18) MEDENİ USUL HUKUKU - CEVAP DİLEKÇESİ - 2021 / 2022 GÜNCEL

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cevap dilekçesine cevap verilmezse ne olur?

Davalının cevap dilekçesi vermemesinin anlamı, davayı inkâr etmiş sayılmasıdır. Bu durumda, davalı, sadece inkâr çerçevesinde savunma yapabilir. Bunun sebebi, savunmanın değiştirilmesi veya genişletilmesi yasağıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.deu.edu.tr

Dilekçe kabul edilmezse ne olur?

“Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında 6 aya kadar hapis cezasına hükmolunur.” Dilekçe hakkının kullanılması yalnızca Türk Ceza Kanununda değil, Anayasada da koruma altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Dilekçe cevabı nereden öğrenilir?

meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evraksorgu.meb.gov.tr

Hangi dilekçe işleme alınmaz?

Dilekçe Hakkının ve Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması Hakkındaki 2004/12 nolu Başbakanlık Genelgesinin; 1/a.maddesinde de “Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

Dilekçe aşamasından sonraki aşama nedir?

Dilekçeler aşaması tamamlandıktan sonra ön inceleme duruşması için gün verilir. Dilekçeler aşamasından sonra verilen duruşma günü ön inceleme içindir. Ön inceleme aşamasının tamamlanması ve gerekli kararların verilmesinden sonra ise tahkikat duruşması için gün verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Cevap süresi ne zaman başlar?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 127.maddesine göre; davalının davaya cevap vermesi süresi iki hafta olup, bu süre dava dilekçesinin davalıya tebliğinden itibaren başlayacaktır. Bu iki haftalık süre içerisinde davaya cevap vermeyen davalının cevap dilekçesi verme hakkı son bulacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Idare kaç gün içinde cevap vermezse?

(Değişik: 10/6/1994-4001/5 md.) Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Cevap dilekçesi vermeyen delil sunabilir mi?

Cevap Dilekçesi Vermeyen Taraf Delil veya Tanık Bildirebilir mi? Doktrin görüşleri, cevap dilekçesi vermeyen davalının inkâr kapsamındaki savunmasını ispat için karşı delil sunma hakkını kabul etmektedir. Yargıtay kararları da aynı yöndedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Dilekçeye kim cevap verir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi dâhil tüm makamlara dilekçe ile başvuru yapılabilir. Bu makamlar gecikmeksizin bu dilekçelere cevap vermekle görevlidir. Bu görevi yerine getirmeyen kamu görevlisi Ceza Kanunumuza göre suç işlem olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ugurcaglar.av.tr

Dilekçe hakkı hangi haklardandır?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının dördüncü bölümünde, siyasi haklar ve ödevler başlığı altında, dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı olarak ele alınmış ve Anayasanın 74. maddesinde bu konu ile ilgili gerekli düzenleme yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mamak.gov.tr

Dilekçede iki imza olur mu?

Bir dilekçede sadece bir imza bulunması gerektiği unutulmamalıdır. Ortak bir konuda birden fazla kişi aynı dilekte bulunacaksa bunlar da dileklerini ayrı ayrı dilekçelerle belirtmelidirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Dilekçe elle yazılmak zorunda mı?

Mümkünse bilgisayar ortamında yazılıp yazıcıdan çıkış alınır. Bu mümkün değilse, daktilo ile yazılır. O da yoksa, siyah veya koyu mavi renkteki sabit kalemle ve okunaklı bir şekilde elle de yazılabilir. Dilekçe yazılacak kâğıdın dört kenarından 3'er santim kadar boşluk bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: web.bilecik.edu.tr

Dilekçe hangi durumlarda incelenmez?

İncelenemeyecek dilekçeler: Madde 6 - Türkiye Büyük Millet Meclisine veya yetkili makamlara verilen veya gönderilen dilekçelerden; a) Belli bir konuyu ihtiva etmeyenler, b) Yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili olanlar, c) 4 üncü maddede gösterilen şartlardan herhangi birini taşımayanlar, İncelenemezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilbank.gov.tr

Cimere şikâyet edince ne olur?

Şikâyet niteliğindeki başvurularda, CİMER personelinin gerekli görmesi hâlinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işleme alınır ve sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

Verilen dilekçe nasıl takip edilir?

Oldukça kolay olan bu işlem için SGK dilekçe sorgulama SGK sitesi ve e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilir. SGK'ya ait evraklarla ilgili bilgilenmeyi talep eden vatandaşlar için evrak takibi en kolay yoldan öğrenmenin yolu e-devlet sistemi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: stendustri.com.tr

Dilekçe e devlette görünür mü?

Dilekçe sorgulama hizmeti 28/09/2018 tarihinden itibaren e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden sunulmaya başlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erzincan.meb.gov.tr

Cevap dilekçesi hangi aşamada verilir?

Davalı, HMK m. 127 hükmü gereğince dava dilekçesinin kendisine tebli- ğinden itibaren iki haftalık süre içerisinde HMK m. 129' a istinaden bir cevap dilekçesi verebilir. Cevap dilekçesine davacı sayısı kadar örnek eklenmelidir. Cevap dilekçesi, davanın açılmış olduğu mahkemeye verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Dilekçeyi işleme koymayan müdür?

Suç olan, evrakları kayda almadan önce görmek değil, dilekçeleri kayda almamaktır. TCK'nın 121/1. maddesi şu şekildedir: ' Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adanabarosu.org.tr

Dilekçe reddedilebilir mi?

İdare ve vergi mahkemelerine sunulan dilekçelerin mutlak surette 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'na uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde İdari Yargı Usul Kanununda düzenlenmiş, dilekçe ret sebepleri varlığı halinde dilekçe reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Birini engellemek suc mu?

(1) Kişiler arasındaki haberleşmenin hukuka aykırı olarak engellenmesi halinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. (2) Kamu kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engelleyen kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT