''Dinmek'' fiilinden türetilen dingin kelimesi, öz Türkçedir. 14. yüzyıldan beri kullanılan bu sözcük, sakin, sessiz, içine kapanık anlamına gelir. Kelimenin bir diğer anlamı ise güçsüz düşmüş, takati kalmamış olan kimsedir.
duygulardan arınıp, tepkisiz kalma anlamına gelen bir kavram.
Wellness insanın kendi içinde bulduğu sakinlik, gönül rahatlığı ve iç dinginliği durumu demektir.
Dingin bir hayatı yaşamak, son hızla akıp giden hayatın debdebelerinden bir anlıkta olsa uzaklaşmak ve kendinizle baş başa kalmaktır. Kapıldığınız hayat kavgasına yorulmadan devam edebilmek için huzura pencere açmaktır.
Hiçbir şey istemiyor, hiçbir şey talep etmiyor, hiçbir şeyi dayatmıyorsun. Hiç dinlemeden duyuyor, hiç bakmadan görüyorsun: Tavanlardaki çatlakları, parkenin dilimlerini, gözlerinin çevresindeki kırışıklıkları, ağaçları, suyu, taşları, geçen arabaları. Artık tükenmez olanın içinde yaşıyorsun.
İlgili 40 soru bulundu
kopmuş bir edip cansever şiirinde en doğru tanımlaması yapılmış, soğuk gibi hissedilse de duyumu artıran bir anlam içerimi olan ifade. "aşk maşk buz gibi yaşayacaksın" işte. "kesinlikle, hiç kuşku yok" anlamında deyimdir. tdk'ya göre de "kesinlikle" anlamına gelen deyim.
dingin {sıfat}
calm {sıf.}
İlk olarak Antik yunan felsefesinde Pyrrhon tarafından ve daha sonradan Epikür tarafından kullanılmıştır. Stoacılar tarafından özgürlüğün var olduğu ve tedirginlikten uzak bir durumdayken kişide oluşan zihnin dinginliği, veya sakinliği olarak kullanıldı.
hayatına giren bazı insanların verdiği acıyı hatırlayarak diğer insanların da acıdan başka verecek hediyeleri olmadığını düşünerek mesafeli davranan, morali bozuk olan *,çevresinde samimi olmak istemediği insan * bulunan, bazen de kibirinden yanına varılmayan insanın şekli ve şemalı...
''Dinmek'' fiilinden türetilen dingin kelimesi, öz Türkçedir. 14. yüzyıldan beri kullanılan bu sözcük, sakin, sessiz, içine kapanık anlamına gelir. Kelimenin bir diğer anlamı ise güçsüz düşmüş, takati kalmamış olan kimsedir.
Açık yürekli, güvenilir, hoşgörüsü geniş, ehli dil (kimse). “O ihtiyar adam tam bir gönül eriydi.”
ege'de alçak gönüllü, mütevazi anlamında dahi kullanılabilen bir sözcük.
Dinginlik kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit, dingin olma durumu ya da durgunluk ve sükunet sözcükleri üzerinden ifade edilir. Aynı zamanda sakinlik şekilde anlatılabilir.
1) durgun, çevresiyle ilgilenmeyen, kendi hâlinde olan; 2) çok zayıf.
Ruhsal bozukluk, akıl hastalığı ya da mental bozukluk, sıkıntı, bilişsel işlevlerin bozulması, atipik davranış ve/veya maladaptif davranış ile tanımlanan akıl sağlığı durumlarından birini ifade eder.
Soğukkanlı olan ve insanlara uzak duran kişiler soğuk nevale olarak da adlandırılır. Soğuk nevale olan kişiler, sevimsiz ve insanlardan kaçan kişiler olarak da tanımlanır.
Birinin soğuk bir kişiliği olduğunu söylediğimizde genelde bu kişinin mesafeli, uzak, iletişim kurmayan, somurtan ya da ciddi görünen, duygularını belli etmeyen biri olduğunu söylüyoruzdur. Bu özellikler psikiyatride tanımlanmış olan, birbirinden farklı durumları anlatıyor olabilirler.
Ürküntü veren, hoşnutluk vermeyen, sevimsiz.
Sığırlarla çalışmaktan kaynaklanan. Reining, binicilerin atları kesin bir daire, döndürme ve durak deseni boyunca yönlendirdiği atlar için batı sürme yarışmasıdır.
Türk Dil Kurumu'nun tanımına göre sembollerle anlatılan metinlere alegorik denir. Alegori, "yaygın açık eğretileme (metafor)" özelliği de gösterir.
Kalburüstü kelimesi, Türk Dil Kurumu sözlüğünde, güzel- önde gelen- seçilmiş- başarılı-değerli gibi geniş anlamlı kelimeler arasındadır. Mecaz olarak geniş gözenekleri olan kalburdan geçirildikten sonra seçilmiş, güzel ve başarılı gibi kişileri tanımlamaktadır.
Özet: Isırganotu (Urtica spp.) ülkemizde tarla, yol ve orman kıyılarında doğal olarak bulunan ve dızlağan, ağdalak, dalagan, ısırgı gibi yöresel adlara sahip tek veya çok yıllık otsu bir tıbbi bitkidir.
''Kuul'' şeklinde telaffuz edilen bu kelimenin sözlük anlamı serindir. Ancak cool sözcüğü günümüzde daha çok soğukkanlı ve gösterişli manasında kullanılır.
sıf. (< ısı-ġ+cak) halk ağzı. 1. Sıcak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri