Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Diş dolgusu neden tutmaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diş dolgusu neden tutmaz?

Kimi zaman yapılan dolgular yanlış kullanım nedeni ile düşebilir. Dolguların en büyük düşme sebebi sert cisimlerin çiğnenmesidir. Bunun yanında dolgu ile diş arasına giren tükürük de bonding malzemesinin kalitesini bozarak dolgunun dişe sıkıca yapışmasına engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dishastanesi.co

Diş dolgusu tutmazsa ne olur?

Düşen dolgunun yerine en kısa sürede yenisi yapılmalıdır. Eğer bu müdahale olmazsa, mevcut dişin kaybedilmesi mümkündür. Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Diş dolgusu neden sürekli düşer?

Dolgular genellikle yenilen sert yiyecekler nedeni ile düşmektedir. Ayrıca diş sıkma gibi durumlar dişte yer alan dolguların düşmesine sebebiyet verebilir. Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

Diş dolgusu düşmemesi için ne yapılmalı?

Dolgunun Düşmemesi İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
  1. Diş dolgunuzu yaptıran diş hekiminin tavsiyelerine uygun şekilde bakım yapın ve ağız hijyeninize özen gösterin.
  2. Dişlerinizi sıkma veya çiğneme gibi aşırı basınca maruz bırakmamaya çalışın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentnis.com

Diş dolgusu düşerse ne yapmalıyız?

Diş dolgusunun düşmesi durumunda acilen diş hekimine gidilmesi gerekir. Dolgunun oluşturduğu boşluğun hızlı bir şekilde kapatılması büyük önem taşır. Dolgunun evde yapıştırılmaya çalışılması dişlere ve diş etlerine kalıcı zararlar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Diş dolgusu neden düşer?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Diş dolgusu ne kadar süre dayanır?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Diş dolgusu düştüğünü nasıl anlarız?

Dolgunun Düştüğünü Nasıl Anlarız

Dişinizde herhangi bir sebep yokken ağrı oluşuyorsa ,aşırı sıcak ya da soğuk yiyeceklerde hassasiyet yaşıyorsanız, tedavi edilmiş dişte çatlak ya da girinti fark ederseniz dolgunuzun düştüğünden şüphelenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smileizmir.com

Dolgu çürümeyi durdurur mu?

Dolgu dişlerin çürümesine engel olmayan, durduran bir tedavidir. Yeni çürüklerin oluşmasının önüne geçmek için, dişlere düzenli bakım yapmak önem taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rustudaglaroglu.com

Diş dolgusu üzerine tekrar dolgu yapılır mı?

Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Bir dişe en fazla kaç kere dolgu yapılır?

Aynı bölgede bulunan dişlere aynı seansta rahatlıkla dolgu yapılabilir, ancak dolgu yapılacak dişler aynı bölgede değilse örneğin bir diş sağ altı çenede diğeri sol alt çenede ise ve dolgu anestezi altında yapılacaksa aynı seansta iki dişe dolgu yapmaktan kaçınmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaannejat.com

Dolgu kendiliğinden düşer mi?

Dolgular yıllarca büyük bir baskı altındadır ve zamanla gevşeyip kendiliğinden ya da diş çürüğü nedeniyle düşebilirler. Bazen şiddetli diş ipi kullanımı, çok sert ısırma, plak oluşumu veya diş gıcırdatma nedeniyle bir dolgu düşebilir. Yemek yerken dişin düşmesinin yaygın olduğunu unutmamak ve dikkat etmek önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfsbursadis.com

Dolgu düşmesi normal mi?

Çürük dişlere yapılan müdahalelerin başında dolgular gelir. Yapılan bu dolgular bazı durumlarda ise düşer. Bu düşmeler sıklıkla sert cisimlerin çiğnenmesi sırasında meydana gelir. Özelliklede kuru yemiş gibi sert cisimler yenilirken dikkatli olunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentbalat.com

Masajla dolgu erir mi?

Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dk-klinik.com.tr

Sakız çiğnemek dolgu düşürür mü?

Fakat sakızın en büyük tehlikesi şeker değil dolgular, kaplamalar ve köprüler üzerindeki yıkıcı etkisidir. Ayrıca, sakız çiğnemekle tükürük üretimi artar, bu da alkali üretimine yol açar. Alkali, dolgu maddelerini ve diş minesini eritir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Yanlış dolgu nasıl düzeltilir?

Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dnzpoliklinik.com

Dolgunun altından diş çürür mü?

Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doktortakvimi.com

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Teorik olarak bakarsak hemen her diş çürüğüne dolgu yapılabilir. Dolgu tipinin seçiminde ise çürüğün büyüklüğü belirleyici özelliğe sahiptir. Şayet çürük derinlere ulaşmış ve sinirlerde tahribat yapmış ise köklere kadar gelmiş ise önce çürük temizlenip kanal tedavisi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Dolgulu diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Diş dolgusu hava alırsa ne olur?

Dolgunun hava alması, Altta kalan sağlam dişin çürümesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetekerdisklinigi.com

Diş dolgusu yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Dolgu ardından, uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Zira anestezi etkisi ile dudak ve yanak ısırması, diş kırılması görülebilir. İlk dönemde meydana gelen diş hassasiyetleri için de sıcak ve soğuk şeylerin yenilip içilmemesine özen gösterilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş dolgusu yapılırken sinir alınır mı?

Örneğin kanal tedavisi yapılırken iltihap sonuçlarından dolayı ölen bütün sinirler alınıp yerlerinden çıkarılmaktadır. Ancak dolgu tedavisinde ise diş sinirleri yerlerinde bırakılıp dokunulmamaktadır. Ayrıca kanal tedavisine göre dolgu tedavi yöntemi daha kısa sürmekle beraber daha uygun bütçeler karşılığındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentbalat.com

Diş dolgu ne zaman sertleşir?

Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynova.org

En iyi diş dolgusu hangisi?

Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür. Yıllar öncesinde başarılı bir materyal olan amalgamın etkileri araştırılmıştır. Bazı hastalar için çeşitli sorunlar meydana gelebilmektedir. Metale karşı alerjik reaksiyon gösteren hastalar için amalgam dolgular tavsiye edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgu yenileme acıtır mı?

Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT