Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Tuzlu su: Diş eti iltihabına karşı tuzlu suyla gargara da uygulanabilir. Ancak ağızda yaralar varsa, tuzlu su bu yaralara zarar verebileceği için uzmana danışılmasında fayda var. Zerdeçal: Zerdeçal ve az miktarda suyu karıştırıp diş etlerinize masaj yaparak uygulayın.
Nar suyu: Diş etinde şişme yaşanıyorsa ve ağrıyorsa nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmiş bir tedavi şeklidir. Nar suyu ile gargara yapabilirsiniz.
Günde en az iki kez üç dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ve ağız gargarası ile gargara yapın. Sıcak Tuzlu Su Gargarası Yapın: Sıcak tuzlu su da diş eti iltihabına iyi gelecektir. Bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin ve bu karışımı kullanarak diş etlerinizi günlük olarak gargara yapın.
İlgili 26 soru bulundu
Oluştuğu bölgeye göre değişmekle birlikte, diş eti iltihabı genellikle ağız hareketleri ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrıya neden olur. Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez.
Diş eti iltihabına evde ne iyi gelir sorusu; tuzlu su, karbonat, aloe vera jeli, ve yeşil çay olarak cevaplandırılabilir. Bu ürünleri doğru yöntemler ile kullanarak evde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
Diş hekimi hasta için en doğru tedaviyi belirler ve teşhis ne kadar erken olursa diş eti iltihabı o kadar kolay bir şekilde tedavi edilir. Diş eti iltihabı tedavisinde hastanın durumuna bağlı olarak genellikle antibiyotik kullanımı, profesyonel diş temizliği ve ameliyat ile tedavi şekilleri önerilir.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Diş Kökü İltihabı Kaç Günde Geçer? Diş kökü iltihabının iyileşme süresi, uygulanan tedavi yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. İltihabın kurutulması için verilen antibiyotik ilaçlar, ortalama olarak 7 ila 10 gün boyunca kullanılır.
Soğuk kompres, diş enfeksiyonunun neden olduğu ağrı ve iltihaptan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bir buz paketi kullanın veya birkaç buz küpü alın ve bir havluya sarın. 15 dakika boyunca şişmiş bölgeye kompresi yerleştirin ve kapatın. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı tuz karıştırın. Sabah akşam 2 kez gargara yapın, iltihap kuruyabilir. 6- ılındıktan sonra gargara olarak kullanabilirsiniz. Papatya çayı gibi, ekinezya da rahatlatacaktır.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Tuzlu su, diş rahatsızlıklarında denenen en klasik yöntemdir. Diş apsesi için de tuzlu su önerilir. Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. 1 bardak suyun içinde 1 çay kaşığı tuzu eriterek düzenli olarak gargara yapabilirsiniz.
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz.
Tuzlu su gargarası, diş etlerini rahatlattığı ve kanamayı önlediği için diş sağlığına da faydalı. Şarku'l Avsat'ın “Only My Health” adlı tıbbi web sitesinden aktardığına göre bu gibi sebeplerden dolayı çoğu durumda diğer gargara türlerine kıyasla tuzlu su ile gargara yapılması öneriliyor.
Besinlerle birlikte B ve C vitaminlerinin yetersiz alımı, diş ve diş eti hastalıklarına neden olarak diş etlerinde şişmeye yol açabilir. Tüm bunların yanı sıra bakteri, mantar ve virüs kaynaklı enfeksiyonlar da diş etlerinde şişme ve iltihaplanmaya neden olabilir.
Doğal bir antibiyotik olan sarımsak diş apsesinin iyileşmesinde etkilidir. Özellikle diş apsesine ne iyi gelir diye merak ediliyor. Dişin ağrılı zamanında sarımsak tüketmek diş ağrısına iyi gelecektir. Evde yapılabilecek doğal yöntemler ile diş apsesinin ağrıları da dindirilir.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Diş iltihabı nasıl geçer? Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir. Antibiyotik olan ilaçlar iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır. Daha sonra ise dişlerin arasında ya da diş kökünde oluşan diş iltihaplarının tekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılır.
Öncelikle biriken irinin dışarı atılması için apse bölgesi kesilerek apse boşaltılır ve tuzlu su ile temizlenir. Daha sonra gerekiyorsa diş köküne kanal tedavisi uygulanır. Kanal tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda apseli diş çekilir. Gerektiği durumlarda antibiyotik ile tedavi süreci desteklenir.
Diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere günde 3 kez dişlerin ve dilin uygun şekilde fırçalanması ve düzenli diş ipi kullanımı önerilir. İltihabın geçmesini hızlandıran ve iltihaptan kaynaklı oluşan ağrı hissini azaltan antiseptik ve antiinflamatuar içerikli gargaralar da önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri