Diş eti estetiğinin iyileşme süreci ne kadardır? Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen tedavi sırasında acı hissi yaşanmaz. Operasyon sonrası ortaya çıkabilecek ağrılar için doktor tarafından belirlenen ağrı kesiciler kullanılabilir.
Lazerli Diş Eti Kesimi Ağrılı Mıdır? Lazerle diş eti kesimi, diğer diş eti cerrahisi yöntemlerine göre daha az ağrılıdır. Lokal anestezi uygulanarak yapıldığında, işlem sırasında ağrı hissetme olasılığı çok düşüktür. Ancak, işlemden sonraki birkaç gün içinde hafif ağrı ve şişlik olabileceği de unutulmamalıdır.
Günümüz teknolojisinde, lazer tekniği daha çok kullanılır. Gerektiği takdirde dişeti dokusuna dikiş de atılabilir. Diş eti kesimi genelde 1 – 2 saat içerisinde tamamlanır.
Diş eti tedavileri genellikle ağrılı geçmez. Diş eti tedavisi sırasında anestezi verilmiş ise anestezinin etkisi geçince biraz rahatsızlık hissedilebilir.
Ancak diş eti tedavileri genellikle çok ağrılı tedaviler değillerdir. Tüm işlemler lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu sayede işlem sırasında acı hissi olmaz. Anestezi etkisi geçtikten sonra rahatsızlık hissedilmesi normaldir.
İlgili 19 soru bulundu
Diş Eti Çekilmesinde Lazer Tedavisi
Lazer tedavisi, çeşitli tıbbi durumları tedavi etmek için ışık enerjisi kullanır. Lazerler, dokuları ısı ile hedefleyerek hücrelerin ölmesine neden olarak çalışır. Bu süreç yeni hücre büyümesini uyarır ve hasarlı dokuların iyileşmesine yardımcı olur.
Diş eti kesimi uygulaması yapılırken yapılan tüm işlemler genellikle lazer cihazlarıyla yapılmaktadır. Lokal anestezi gerektiğinde uygulanmaktadır. Çoğu insan bu işlemi yapmaktan korktukları için lokal anestezi uygulanarak korkularının önüne geçilmektedir.
Diş eti çekilmesi sonucunda dişler ve diş eti çizgisi arasında "cepler" veya boşluklar oluşur. Bu boşluklara, hastalığa neden olabilecek bakteriler kolayca birikebilir. Diş eti çekilmesi tedavi edilmediği takdirde, dişleri destekleyen doku ve kemik yapıları ciddi şekilde hasar görebilir ve diş kaybı gerçekleşebilir.
12 Soruda Dişeti Çekilmesi ve Tedavisi
Kronik periodontitis adı verdiğimiz dişeti iltihaplanmaları ve dişler etrafında bulunan kemiğin erimesi nedeni ile meydana gelmiş olan diş etinin çekilmesi tamamen ortadan kaldırmak ve dişetlerinin eski konumuna geri getirilmesi maalesef ki mümkün değildir.
Öncelikle diş etleri taşlarında temizlik işlemi yapılmaktadır. Bu işlemin ardından büyük çoğunlukla hasta uyanık kalacak şekilde ilgili bölgeye anestezi uygulanmaktadır. Bunun ardından yaklaşık on dakika kadar kontrol süreci devam etmektedir. İstenen anestetik etkinin ardından diş eti kesimine geçilmektedir.
Diş eti estetiği ameliyatından sonra 24 saatte işlem yapılan bölgeden sızıntı gibi az miktarda kanama gerçekleşir. Hasta ağızda kan tadını hisseder bunu tükürerek ya da ağzı su ile çalkalayarak geçirmeye çalışır. Bu kesinlikle yapılmamalıdır.
Ağız ve diş bakımı yapılırken, işlem yapılan bölgenin dışı temizlenmelidir. Yaraya, diş fırçası değdirilmemelidir. Beslenme de yaranın iyileşmesi için önemlidir. Diş eti kesiminden sonra 2 gün sadece sulu yiyecekler, püre halinde gıdalar, dondurma ve muz gibi gıdalar tüketilmelidir.
Küretajın Avantajları Bu tedavi yöntemi sırasında gerek görülürse anestezi uygulanır. Tedavi esnasında kesinlikle bir ağrı ya da sızı hissedilmez.
Devlet hastanelerinde, diş hekimleri tarafından diş eti tedavisinin gerçekleştirilebilir.
Diş Eti Tedavisi Kaç Seans Sürer? Diş eti tedavisi süreci, hastalığın şiddet derecesine göre değişir. Ortalama bir süreç verecek olursak, 3 hafta ile 6 ay arası diyebiliriz. Tedavi sürecinden sonra, hastalıkların yine 3-6 ay arayla kontrole gelmesi gerekir.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Damaktan doku alınan bölge iyileşme tamamlandıktan sonra eski haline gelir. Damakta herhangi bir deformite kalmaz. Diş eti greftinden sonra oluşan diş eti, artık kendi dokumuz gibidir. Kötü alışkanlıklar tekrarlanmadığı sürece tekrar diş eti çekilmesi meydana gelmez.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Diş eti ameliyatının genellikle belli bir süresi bulunmamaktadır. İşleme alınacak dişlerin sayısı ve yapılacak ameliyata göre, işlem süresi değişiklik gösterebilir. Hastada yalnızca tek dişin dahil edileceği bir operasyon 15 dakika sürüyorken, diş sayısının artması ile işlem süresi de artmaktadır.
Ameliyatın iyileşme süresi ortalama 10 – 14 gündür. Ancak bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.
Diş eti ameliyatı, ilerlemiş periodontal hastalıkların tedavisinde kullanılan cerrahi yöntemlerin tamamını ifade eder. Özellikle ciddi bir diş eti enfeksiyonu, yüzeysel dokulara müdahale ile elemine edilemeyebilir. Diş hekimi cerrahi müdahaleyi en kesin çözüm olarak önerebilir ve uygulayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri