Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Diş eti çekilmesine karşı alınabilecek farklı doğal yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, karbonat, limon yağı, hardal yağı ve karanfil olarak sıralanmaktadır. Doğal olarak tarif edilen bu ürünlerden; kristal tuz, çay ağacı ve karbonat suya katılarak gargara haline getirilmektedir.
Hem sistemik hem de diş/dişeti hastalıkları; beslenmeniz ve ağız bakımına önem vermeniz, yetersizse D ve K2 vitamini desteği almanız ile önlenir.
İlgili 19 soru bulundu
D vitamini:Eksikliğinde kemik ve diş yapısında bozukluklar oluşur. KALSİYUM:Kemik ve diş oluşumunda etkilidir.Sağlıklı kullanılabilmesi için C ve D vitaminlerine ihtiyaç duyar. FLOR:Diş sağlığını korumak için önemlidir.
Sağlıklı diş etleri, dişlerin görünen kısmına veya taç kısmına sıkıca oturur. Diş eti çekilmesi, alttaki köklerin açığa çıktığı durumlarda meydana gelir. Diş eti çekilmesi kendi kendine doğal yollarla geri döndürülemez olsada, bazı tedaviler dişlerin etrafındaki diş eti dokusunu eski haline getirebilir.
Limon pek çok hastalıkta olduğu gibi diş ve diş eti sorunları için de kullanabileceğiniz doğal bir malzemeldir. Enfeksiyon ve bakteri oluşumuna karşı tedavi edici olan limonu diş etlerinize doğru sürüp ovarak bu bölgede oluşan zararlıları azaltabilirsiniz.
Klindamisin: kemikte veya yumuşak dokuda oluşan dental apseler için kullanılır. Dişçi bunu genellikle, penisilin ve benzeri denendiği ve başarısız olunduğu durumlarda ikincil tedavi olarak önerir. Klorheksidin: plak, gingivit ve diş etleri ve dişleriniz arasındaki periodontal açıklıklar için kullanılır.
Diş eti çekilmesini önlemenin en temel yolu, diş bakımını tam ve düzenli yapmaktan geçer. Her gün dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin ve yılda en az iki kez veya önerildiği şekilde diş hekiminizi ziyaret edin. Diş eti çekilmeniz varsa, diş hekiminiz sizi daha sık görmek isteyebilir.
DİŞ ETİNİN SAĞLAMLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI OLUR
parodontax Tam Koruma diş macunu ile günde iki kez fırçalamak diş eti çizgisi boyunca biriken plakları uzaklaştırmaya ve diş etininin koyu kırmızı görünümünü önlemeye yardımcı olur.
MUZ KABUĞU
Muz kabuğunun iç kısmı potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu mineraller diş minesi tarafından emilir ve beyazlatıcı etki gösterir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun içini dişlerinize sürün ve 2 dakika bekletin. Ardından iyice durulayın.
Meyvelerden özellikle çilek ve ananas, diş ve dişetlerine iyi gelmektedir. İçinde bulunan çeşitli asitler, mekanik temizleme sağlayarak plak oluşumunu azaltır. C vitamini eksikliği diş etlerini dirençsizleştirir ve periodontal rahatsızlık oluşmasına yol açar.
Karanfilin kendisi ya da yağını diş etlerine sürerek uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak gargara yapmak diş etlerinin temizlenmesine yardımcı olup diş eti ağrılarını da geçirmektedir. Diş eti ağrısına iyi gelen bitkiler arasında; karanfil, papatya, meyan kökü, siyah çay, ekinezya, nane ve ısırgan otu bulunmaktadır.
İyileşme sonucunda diş eti tamamen eski haline döner. Dişin etrafında kemik kaybı varsa ve diş eti çekilmesi çok ilerlemişse, bu diş eti çekilmelerinin tamamen kapatılması mümkün olmaz.
Aynı zamanda gargara da yapılabilen karbonat, diş eti kanamalarını durdurur ve ağız içi yaralarının çok daha kısa sürede geçmesini sağlar.
İmplant uygulaması sayesinde kemik erimesi engellenebilmektedir. İmplant tedavisi yapıldıktan sonra kemikte herhangi bir erime oluşmamaktadır. İmplant tedavisi yapılmadığı takdirde hastanın çiğneme fonksiyonlarını yapamaması sebebiyle atıl duruma geçen kemik kendini erime ile yavaş yavaş ortadan kaldırmaktadır.
Eğer diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmiş değilse, cerrahi olmayan tedaviler ve daha az invazif prosedürler ile tedavi süreci tamamlanabilir. Bunun için tartar ve bakterilerin diş yüzeyinden kazınarak uzaklaştırılması, alet kullanımı, lazer veya ultrasonik cihazlar yardımı ile gerçekleştirilebilir.
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Kekik, diş eti çekilmesini önlemede kullanılabilecek en doğru ürünlerden biridir. Ancak kekiğin, dağ kekiği olması çok önemlidir. Dağ kekiği, normal kekikten biraz farklıdır. Tat bakımından daha keskin bir özelliğe sahip olan dağ kekiği, diş eti çekilmesi için birebirdir.
Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamanız ve günde en az bir kez diş ipi kullanmanız önerilmektedir. Diş eti tahrişi genellikle dişlerin agresif şekilde fırçalanması nedeniyle oluşur, bu nedenle yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanılmalı ve diş fırçası birkaç ayda bir değiştirilmelidir.
Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri