Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Diljin Keçeci, kanal tedavisinde diş köklerindeki kanalları sterilize ve dezenfekte etmek için çamaşır suyu kullanıldığını anlatarak, şunları söyledi: ''Çamaşır suyunun yüzde 0,5 ile 2,5'lik konsantrasyonlarını rutin olarak kullanıyoruz.
Kök kanal tedavisi sırasında en çok kullanılan irrigasyon solüsyonu sodyum hipoklorittir. Sodyum hipokloritin antimikrobiyal özelliğine ek olarak en önemli avantajı iyi bir organik doku çözücü olmasıdır.
Dişleri çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile fırçalamak dişleri asla beyazlatmaz, çok sağlıksızdır.
Sodyum hipoklorit, kimyasal formülü NaOCl (veya NaClO) olan, sodyum katyonu (Na+) ve hipoklorit anyonundan (OCl- veya ClO-) oluşan kimyasal bileşiktir. Ayrıca hipokloröz asitin sodyum tuzu olarak da bilinmektedir. susuz bileşiği oldukça kararsızdır ve patlayarak yapısı bozulmaktadır.
Daha iyi temizleyeceği inancı ile çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç sökücüler, lavabo açıcılar, sirke gibi maddelerin birbirleri ile karıştırılmaları veya aynı yüzeye art arda uygulanmaları, ölümcül derecede zehirli gazlar çıkarabilir, baygın halde aynı gazı solumaya devam edilirse ölüme bile neden olabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Cevap: Çamaşır suyu mikropları sadece yüzey öncesinde temizlenirse öldürür. Çamaşır suyu hızlı bir şekilde dezenfektan özelliklerini kaybeder. Organik atıklara maruz kalmış yüzeyler kirli görünmese de ortam yoğun mikroplu olabilir. Ön temizlik yapmazsanız çamaşır suyu ile mikropları öldürmüyor olabilirsiniz.
Önerimiz; fırçanın üzerine konulan macun miktarının 'mercimek tanesi' kadar olmasıdır. ÇAMAŞIR SUYUYLA FIRÇALAMAK BEYAZLATIR: Çamaşır suyu ile dişleri fırçalamak kesinlikle çok sağlıksızdır; asla yapılmamalıdır! Çamaşır suyu, hem dişlerimizin yapısına hem de çevredeki ağız dokumuza zarar verebilir.
7000'lerde yaşayan insan iskeletlerindeki dişlerde tedavi yapılmış olduğu belirlenmiştir. Yay matkabına küçük bir çakmak taşı takılarak dişlerdeki çürük maddenin temizlenmiş olabileceğini bilinmektedir.
Dişleri her seferinde iki dakika boyunca günde en az iki kez düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi veya diş ipi alternatifleriyle dişlerin arasını temizlemek ve antiseptik veya beyazlatıcı bir gargara kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmak için iyi bir uygulamadır.
Kanal tedavisi bir dişe uygulandığı zaman, diş köklerinde bulunan sinirleri aldığı için tekrardan bir çürüme söz konusu olmaması gerekir. Ancak bazen ya kanal tedavisinin doğru uygulanmadığı zaman ya da kişinin ağız bakımına yeterince özen göstermediği zamanda kanal tedavisi yapılmış bir dişte çürüme meydana gelir.
Dişin içi tamamen temizlendikten sonra bu boşluğun doldurulması, hem yeni enfeksiyonları önlemek hem de dişe mukavemet kazandırmak açısından önemlidir. Dişin içini doldurmak için, guta percha adı verilen bir kauçuk bileşiği kullanılır.
Kanal tedavisi yapılacak diş ve çevre dokular lokal anestezi ile uyuşturulur. Tedavi sırasında hasta ağrı hissetmez.
Tek kelime: yaprak porselenler. Kozmetik diş hekimliği Hollywood seviyesinde bir gülümseme elde etmenin tek kesin yoludur. Yaprak porselen tedavisi yaklaşık 20 yıldır ülkemizde popüler bir tedavi seçeneğidir.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Diş hekimi, diş temizliği işlemi için ultrasonik ve periodontal aletler kullanır. Büyük tartar parçaları bu aletlerin titreşimi aracılığıyla gevşetilip parçalanır. Daha sonra bunları temizlemek için hava ve su püskürtülür ve hastanın tükürmesiyle bu parçalar ağızdan uzaklaştırılır.
diş taşı temizliğinin 6 ayda bir yapılmasını önerir. Ağzınız ve tükürük yapınız plak ve tartar oluşumuna yatkınsa daha sık muayene ve diş temizliği yapılabilir. Diş taşına daha yatkın olan kişiler şunlardır: Genellikle yaşlanma ve ilaç kullanımı nedeniyle ağız kuruluğu olanlar.
Diş taşı temizleme işlemleri, düzenli olarak yapılması gereken işlemlerdir. Diş hekimlerinin önerisi genellikle, diş taşlarının 6 ayda bir temizlenmesi gerektiğidir. Daha sık yapılan uygulamalar dişlere zarar verebilir.
Diş fırçasını, ıslattıktan sonra sofra tuzuna banarak fırçalayın. Sofra tuzu, dişlerinizi sadece beyazlatmakla kalmayacak, gün içerisinde dişlerinizde birikmiş olan zararlı bakterilerin de temizlenmesini sağlayacaktır. Karbonat ile etkisi benzerdir bu yüzden kontrollü uygulanmazsa zarar kaçınılmazdır.
Maden sularının, içerdikleri yüksek flor sayesinde dişleri çürükten koruduğunu ifade eden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Aromasız maden suyu diş minesinde mineral birikimine yardımcı olarak dişi çürük ve bakterilere karşı korur. Erişkinlikte tüketilmesi uygundur.
Plak ve diş taşı (tartar) oluşumunun önüne geçilebilmesi için her fırçalamadan sonra dişler arasında kalan artık maddeler diş ipi yardımıyla temizlenmelidir. Diş fırçalama işlemi bittikten sonra daha etkili bir ağız temizliği için ağız bakım suları kullanılmalıdır.
Eğer bu belirtiler hemen tedavi edilmezse de, sindirim sisteminde ve diğer iç organlarda kalıcı hasarlar. Ayrıca, ne kadar içildiğine bağlı olarak, ölüm! Uzun süreli hasarlar bırakması ve ölümler nadir görülse de çamaşır suyu içildiği her durumda acil müdahale oldukça önemlidir.
Kirece ve en inatçı lekelere karşı maksimum hijyen sağlar. Mükemmel tuvalet temizliği, maksimum hijyen uzmanından! Temizlik sonrası ferah koku verir.
Domestos Biyosit Ruhsatlı Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür. Banyo, mikropların çok fazla bulunduğu bir alandır ancak Domestos'un biyosit ruhsatlı çamaşır suyu ürünleri kendinizi korumanıza yardımcı olur.
Gündeş'in dişleri 2000'li yılların başında çapraşık ve biraz da dişlekti, yapılan diş estetiği operasyonları sonucunda kusursuz bir gülümsemeye kavuştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri