Koyunun damızlık olan erkeğine koç, dişisine marya, yavrusuna kuzu adı verilir. Bir yaşındaki koyuna toklu, 2 yaşındakine şişek denilir. Erkek koyunlardan koçların etleri sert ve lezzetsiz olduğundan kesime elverişli değildir. 1,5-2 yaş arasında kesilen koyun makbuldür ve 6 aylıktan büyük kuzular koyun sayılır.
Eğer bulmacada dişi deve sorusunun 4 harfli şekilde cevabı isteniyor ise iki şekilde cevap verilebilmektedir. İlk cevap naka kelimesidir. Diğer cevap ise maya kelimesidir.
Çıkan sorular arasında ikinci kez sorusu da sıkça denk gelmektedir. Bu soruya verilecek iki tane yanıt bulunur. Bunların birisi ikilemek diğeri ise tekrar olarak bilinir.
Bulmacada Oyma Ağaç Kap sorusunun cevabı Kavata'dır.
Kökü ''hüsün'' olan ahsen sözcüğü, en güzel, en çekici ve zarif manasına gelir.
İlgili 43 soru bulundu
Dört Harfli Cevaplar
Dişi deve bulmaca cevabının ilki naka kelimesidir. Dişi deve bulmacasının ikinci cevabı ise maya kelimedir.
Sesli Sözlük - maral, dişi geyik.
Azı dişi (dens molaris), hayvanların bir kısmında, ağzın arka kısmında yer alan dişlerdir. Başlıca görevleri, çiğneme sırasında besinleri ezmektir.
Düve kelimesi de inek ve dana ile eş anlamlıdır.
Sakal kelimesiyle aynı kökten türeyen sakak, hem çene hem de çene altı manasına gelir. Gıdık kelimesi de bel harfli çene altı sorularına cevap olarak yazılabilir.
Alt-üst çenede, sağda ve solda süt diş dizisinin en arkasında çıkan 4 adet kalıcı dişlerdir. Bu dişlere 1. büyük azı dişleri de denir.
Keklik, daima iki eş (erkek-dişi birarada yaşar. Dişisi erkeğinden biraz daha küçüktür. Şanlıurfa'da bulunan keklik diğer yörelere göre küçük ve açık tonlarda olup “Bişri” ismi verilmektedir. Dişisine ise “Mari” denmektedir.
Dişi geyik bir batında bir ya da iki yavru doğurur, üçüzlere çok az rastlanılabilir.
'Mocuk' adı için ayrıca bkz.: domuz yavrusu.
Türkiye'de deve
Tüylü devenin erkeğine "Besrek", dişisine "Maya" denir. Soğuk bölgelerde kullanılan bu hayvanlar tek hörgüçlü ve uzun tüylüdür.
Kişiler bu soruyla karşılaştığında köşek cevabını vermelidir. Develerin yavrusu 1 yaşına girene kadar köşek olarak adlandırılıyor. Bu nedenden dolayı verilecek olan cevap köşektir.
Develerin Yavrusu Devenin yavrusuna köşek denir.
Bazı kişiler ise geyiğin yavrusuna ceylan ismi verildiğini düşünmektedir. Bu yanlış bir bilgidir. Çünkü ceylan ve geyik farklı hayvanlardır. Geyik, geyikgiller ailesine mensupken ceylan ise boynuzlugiller ailesinin bir üyesi olarak bilinmektedir.
Geyik yavrusuna ceylan denir. Bazı bölgelerde ceylan kelimesi yerine maral ve ahu sözcükleri de kullanılır.
Karaca (Capreolus capreolus) Avrupa, Anadolu ve Hazar Denizi'nin kıyılarında bulunan bir geyik türüdür. Ural Dağları'ndan doğuda Çin'e ve Sibirya'ya kadar dağılmış bulunan ayrı bir tür ise Sibirya karacası (Capreolus pygargus) olarak bilinir.
Keklik yavrusuna genellikle keklik palazı denilir. Urfa'da ise “Ferik” veya “Enik” denilmektedir.
Ana kahramanların yöreden yöreye değiştiği efsaneye göre keklik, çıkardığı sesle kahramanı ifşa ederek öldürülmesine sebep olmuş, bununla da kalmayıp ölen kahramanın kanını içerek ayaklan ve gagası kan rengine bürünmüştür.
Türkiye'de en yaygın olarak kınalı keklik bulunmaktadır. Ergin erkek kekliklerin ağırlıkları yaklaşık 550-650 gram olup, ergin dişiler erkeklerden %10 daha hafiftir. Erkek ve dişiler aynı tüy rengine sahip olup, dış görünüşüne bakarak dişi - erkek ayrımı olgunlaşma döneminde mahmuzlarına bakılarak yapılır.
Kanin dişleri (köpek dişi veya göz dişi olarak da adlandırılır), ağzın ön bölgesinde kesici dişlerin (insizör veya keserler) her iki tarafında bulunan hafif sivri dişlerdir. İnsanlar bu dişleri diğer önemli fonksiyonların yanı sıra ısırmak ve konuşmak için kullanırlar.
Süt dişleri yaklaşık 12 yaşa kadar kalıyor ve çocuğun hem ağız hem de genel sağlığında önemli rol oynuyor. 6 yaşından itibaren çocuk, karışık dişlenme dönemine geçiyor. 6 yaşında birinci büyük azı, 7-8 yaşında kesici dişler, 9-11 yaşları arasında küçük azılar ve köpek dişleri, 12 yaşında ise ikinci büyük azı dişleri ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri