Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Disiplin soruşturmasında ilk kimin ifadesi alınır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Disiplin soruşturmasında ilk kimin ifadesi alınır?

Disiplin soruşturması, disiplin amiri tarafından bir soruşturmacı (muhakkik) görevlendirilmesi ile başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Disiplin soruşturmasında savunmayı kim ister?

Disiplin Soruşturmasında Savunmayı Kim Alır? Savunma, raporu verdikten sonra ceza veren yetkili amir veya disiplin kurulu tarafından soruşturmacının teklifiyle alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Disiplin soruşturmasını kim yürütür?

MADDE 13- (1) Disiplin cezası verilebilmesi için personel hakkında soruşturma açılması zorunludur. Soruşturma yapılmadan disiplin cezası verilemez. (2) Disiplin amirlerince veya Kurum müfettişleri eliyle disiplin soruşturması yapılması esastır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Memurun disiplin soruşturmasını kim yapar?

MADDE 24- (1) Uyarma, kınama ve aylıktan kesme disiplin cezası gerektiren fiil veya hâli bulunan memurlar hakkında disiplin soruşturması açılması ve ceza verilmesine ilişkin hususlarda yetkili disiplin amirleri, disipline aykırı fiil veya hâlin işlendiği sırada memurun görev yerindeki disiplin amirleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Disiplin soruşturmasında ifade tutanağı verilir mi?

İfade yazılı veya yüz yüze görüşme tutanağa bağlanarak alınabilir. İfade, savunma değildir. Savunma, soruşturmacı teklifiyle birlikte raporunu verdikten sonra, ceza vermeye yetkili amir veya disiplin kurulu tarafından alınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.sakarya.edu.tr

Memur Disiplin Soruşturması ve Disiplin Cezaları. Haklarınız Nelerdir?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ifade almadan disiplin cezası verilir mi?

(Sanık İfade Tutanağı İçin Tıklayınız-EK-11)

Savunma, disiplin ve ceza hukukunun en önemli unsurudur. Yargıtay ve Danıştay'ın yerleşik içtihatlarına göre savunma almadan sanığa ceza verilemez. Bu husus 657 sayılı Kanunun 130 uncu maddesinde de açıkça vurgulanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kafkas.edu.tr

Ifade alınması sicile işler mi?

Sadece ifade vermiş olan kişinin adli sicili de temiz gözükecektir. Karakolda ifade sonucu sanığın ya da şüphelinin adli sicili etkilenmez. Bunun olabilmesi için sürecin sonunda sanık ya da şüphelinin ceza alması gerekir. Kesinleşen bu cezalar adli sicile işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Soruşturmada taraf olan disiplin cezası verebilir mi?

Karar veren Ankara Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi'nce, 2577 sayılı Yasa'nın değişik 45. soruşturması açabilir. yazılı olarak görevlendireceği soruşturmacılar vasıtasıyla disiplin soruşturması yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disiplinhukuku.com

1 kişi tutanak tutabilir mi?

Tutanaklar en az iki kişi ile imza altına alınır. Tutanakta, meydana gelen olayın gerçekleştiği tarih ve olay yeri, bilinmesi halinde olayın taraflarının kimlik bilgileri ile adres ve telefon numaraları açıkça yazılmalı ve tutanak gerçeği yansıtmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsen.org.tr

Memur disiplin soruşturmalarında savunma hakkı nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 129. maddesinin 2. Fıkrası da “Hakkında memurluktan çıkarma cezası istenen memur, soruşturma evrakını incelemeye, tanık dinletmeye, disiplin kurulunda sözlü veya yazılı olarak kendisini veya vekili vasıtasıyla savunma yapma hakkına sahiptir.” şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihtisashukuk.com

Disiplin soruşturmasında tanığa yemin ettirilir mi?

Disiplin soruşturmalarında tanıklara yemin ettirme zorunluluğu yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rehberlikteftis.diyanet.gov.tr

Disiplin cezası ne zaman kesinleşir?

Disiplin cezası (devlet memurluğundan çıkarma cezası dışında) alan memurun ilgili kurula itiraz süresi, kararın ceza alan memura tebliğ tarihinden itibaren yedi gündür. Bu süre içinde itiraz edilemeyen disiplin cezaları kesinleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malikilavuz.com

Disiplin soruşturması sicile işler mi?

Memur hakkında verilen disiplin cezası, henüz ceza kesinleşmeden sicile işlenir. Disiplin cezasının üst mercie itiraz neticesinde kaldırılması veya İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmesi halinde disiplin cezasının özlük dosyasından silinmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Savunma alınmadan disiplin cezası verilir mi?

31 uyarınca memura “savunma hakkı tanınmadan” disiplin cezası verilemez (D. İDDK, 17.2.11, 07/1846, 11/6). Savunma alınmadan doğrudan disiplin cezası verilmesi, işlemi şekil bakımından sakatlar (asli usul sakatlığı) ve iptali sonucunu doğurur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinarslan.com.tr

Disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanır?

# Soruşturma, görevlendirme yazısının tebliğ tarihinden itibaren 2 AY içinde tamamlanmalıdır. Bu süre içinde tamamlanamazsa soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir. Disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini (2-6 yıl) dikkate alarak karar verir (m.53/A-l).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.subu.edu.tr

Devlet memurları demeç verirken kimden izin alır?

Basına Bilgi veya Demeç Verme

Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Tutanağa kaç kişi imza atar?

Tutanak yetkili en az iki görevli tarafından imzalanır. Tutanakların iptali gerektiğinde iptal işlemi tutanağın üzeri çizilmek ve iptal şerhi konulmak suretiyle gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tutanak sicile işliyor mu?

Konusu hem kamu hem özel sektör açısından ele alındığında tutulan tutanağın sicile işlemesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını belirtmek gerekir. Burada söz konusu şey yasal olarak herhangi bir yaptırımı olan sicil söz konusu olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Tutanak tutmak sicile işler mi?

Ancak ve ancak, eski işverenden ya da işverenlerden tutanakların talep edilmesi gerekir ki; çalışma hayatında bu, az rastlanan bir durumdur. İşçi hakkında tutulan tutanaklar sicile işler mi? Elbette işlemez; çünkü böyle bir sicil yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Disiplin cezası nasıl kesinleşir?

Disiplin cezasına yapılan itirazın reddedilmesinin veya zımni ret süresi olan 30 günlük sürenin geçmesinin ardından 60 günlük süre içinde yargı yoluna gidilmemesi halinde disiplin cezası kesinleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Disiplin cezası savcılığa engel mi?

1.Ceza Mahkemesi Kararının Disiplin Soruşturmasına Etkisi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 131 inci maddesinin ikinci fikrasında, "Memurun ceza kanununa göre mahkum olması veya olmaması halleri, ayrıca disiplin cezası uygulanmasına engel olamaz." denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ms.hmb.gov.tr

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Soruşturma esnasında memurun görevde kalması birtakım sakıncalar meydana getirebilmektedir. Bu her durumda karşımıza çıkmasa da bazı ağır disiplin suçlarında mevcut olabilmektedir. İşte böyle durumlarda disiplin soruşturması açan yetkili makam, DMK m.137 uyarınca görevden uzaklaştırma kararı alabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukidurum.com

Karakolda verilen ifade geçerli midir?

Bazı durumlarda ise iki tarafında mağdur olduğu ya da bildirdiği olaylar vuku bulur. Burada kişi hem sanık hem de müşteki konumuyla ifadesini verir. Karakolda İfade vermek her ne kadar çok büyütülmese de kişinin söylediği her söz zapturapt altına alınır. Bu nedenle de delil sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Karakolda verilen ifade değiştirilebilir mi?

Karakolda Verilen İfade Değiştirilebilir mi: Eğer kişi karakolda ifade verdiğinde yanında avukatı yoksa, bu durumda bu ifadeyi hakim yahut mahkeme karşısında yalanlayabilir. İfade tutanağının altında imzası olsa dahi bu ifadeyi yalanlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ifadeyi kim alır?

İfade Verme ve Sorgu Nedir? (CMK 147)

İfade verme, şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesi anlamına gelir (CMK m.2/g). İfade alma, jandarma, polis gibi kolluk görevlileri vasıtasıyla veya doğrudan savcılık tarafından yerine getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT