Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Bu PC / Bilgisayarım'a sağ tıklayın, "Yönet" e tıklayın, Depolama altında "Disk Yönetimi" ni seçin. Adım 2. Yerel disk C sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın ve "Birimi Genişlet" seçeneğini seçin. Adım 3. Sistem C sürücünüz için daha fazla alan ayarlayın ve ekleyin ve devam etmek için "İleri" seçeneğini tıklayın.
İlgili 25 soru bulundu
eski kullanmadığınız ve silmiş olduğunuz dosyaları ortadan kaldırır.
Disk Temizleme, bilgisayarınızın üzerinde yer alan kullanmadığınız verilerin veya program artıklarının temizlenerek bilgisayarınızın sabit diski içerisinde daha fazla alan oluşturmanızdır.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar öğesini seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
Klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Konum sekmesine tıklayın. Taşı'yı tıklatın. Uygula'ya tıklayın.
1980'lerin sonlarında çoğu PC'de sabit disklerin standart hale gelmesi ile beraber, ilk iki harfin de floppy diskler için kullanılmasından dolayı, mantıklı olarak üçüncü depolama birimi "C" olarak adlandırıldı.
Hiçbir zarar vermez. Ama çok azalırsa bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz. 50 GB ise hiç de az bir alan değil. Kolay dolmaz. Dolmaya yaklaşırsa da, buradaki dosyaları başka sürücüye atıp C'dekileri silersiniz, sorun biter.
sorusunun cevabı, Windows işletim sisteminde kullanıcılara sabit diskin belirli bir konumunun yetersiz kaldığını bildirmek için görünen bir komut istemidir.
Windows komut sistemini açtıktan sonra, ''chkdsk C: /r /f'' komutunu yazmalı ve ardından ''Enter'' tuşuna basmalısınız. Komut verirken yazdığınız ''C'' harfi, Windows diskinizin harfi olacaktır. Bu noktada onarım yapmak istediğiniz diskin ve bölümün baş harfini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir.
Kullanılabilir sabit disk alanı: Yükleme, Windows 10'un 32 bit sürümünü yüklemek için en az 16 GB ve 64 bit sürümünü yüklemek için 20 GB gerektirir.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
WİNDOWS 10 DİSK TEMİZLEME!
Ayrıca Windows disk temizleme aracına Windows arama kısmına “disk temizleme” yazarak da ulaşabilirsiniz. Windows disk temizleme aracına tıkladığınızda bilgisayarınız otomatik olarak tarama işlemini başlatacak ve gereksiz dosyaları listeleyecek.
Adım #1: Arama çubuğunda Windows Yönetimsel Araçları aratın ve açın. Adım #2: Açılan menüde Disk Temizleme uygulamasını çalıştırın. Adım #3: Listeden temizlemek istediklerinizi işaretleyin ve Tamam butonuna basın.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Diski Denetle seçeneği, Windows'un tüm sürümlerinde bulunan CHKDSK programını çalıştırır. CHKDSK, diskinizi tarayıp yalnızca bir rapor sağlayabilir veya diskinizi taradıktan sonra dosya hatalarını ve/veya bozuk kesimleri düzeltebilir.
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir.
Windows'ta, Disk Temizleme aracı, gereksiz dosyaları silmek ve SSD'nizi temizlemek için kullanabileceğiniz bir araçtır. Disk Temizleme aracına erişmek için, Başlat menüsünde 'Disk Temizleme' yazarak arama kutusuna girin. SSD'nizi temizlemenin bir diğer yolu da, ücretsiz bir üçüncü taraf aracı kullanmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri