Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 8-10 dakika kadar yakmadan kavurun. Yer fıstıklarını kavurduktan sonra mutfak robotuna doldurun. 2'şer dakika ara vererek toplam 10 dakika kadar robotta çekin. Krema kıvamına geldiklerinde fıstık ezmeniz hazır demektir!
Tatlandırmak için bal yerine şeker de kullanabilirsiniz elbette. Ve istediğiniz tatlılık miktarına ulaşmak için tadına bakarak ayarlama yapmayı ihmal etmeyin. Son olarak hazırladığınız fıstık ezmesini kullanmak için fıstık ezmeli kurabiye ve fıstık ezmeli kek tariflerine göz atabilirsiniz.
Bu maddelerin birçoğu açlık hissini artırdığı için kilo alınmasına neden olur. Ancak şekersiz fıstık ezmesi içerisinde bulunan yüksek lif ve protein sayesinde uzun süre tok tutar. Bu sebeple açlık hissini bastıracağı için fıstık ezmesi kilo vermek isteyen kişiler tarafından yenebilir.
Özellikle sağlıklı olması, trans yağ ve doymuş yağ içermemesi, diyetlerde tercih edilmesine olanak sağlamaktadır. Yağ oranı düşük ve protein bakımından zengin olması da diyet yapan kişiler tarafından sık tercih edilmesine neden olur. Protein içermesi, tok tutması ve açlık hissettirmesi yönünden oldukça önemlidir.
İlgili 44 soru bulundu
Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir.
Fıstık ezmesi; Doğru miktarda tüketildiğinde içeriğindeki sağlıklı yağlarla, yağ yakımını destekleyicidir.
Antrenman sonrası hasar gören kas hücrelerinin onarımı ve yeni hücre sentezi için ihtiyaç duyulan proteini sağlar. Antrenman öncesi için de kaliteli bir enerji kaynağı olan fıstık ezmesi, içerdiği potasyum ve arjinin sayesinde antrenman sonu kas ağrılarının azalmasına da yardımcı olur.
En iyi fıstık ezmesi markaları arasında yer alan Fitnut, içerisinde ekstra yağ, şeker, tuz ve katkı maddesi bulundurmaz. Saf fıstık ezmesi tadı arıyorsanız ürünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde güvenle tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ürün, yerli fıstıklardan üretilir ve içinde domuz yağı ve türevleri yer almaz.
Yüksek Kalorili Olması
100 gram yer fıstığı yaklaşık 588 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ise yaklaşık 94 kalori içermektedir. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına ve yağlanmaya sebep olabilir. Zayıflamak isteyen bireyler diyet kalorilerine göre 1-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi tüketebilirler.
Gold Polmak Şekersiz Fıstık Ezmesi 340 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Hazneye tuzu ve her seferinde bir çay kaşığı olmak üzere Hindistan cevizi yağını azar azar ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar fıstıkları doğrayıcıdan geçirin. İstediğiniz kıvama gelen fıstık ezmesini bir kaba alın ve oda sıcaklığında servis edin.
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi kaç kalori? Nut Master Şeker İlavesiz Yerfıstığı Ezmesinin 100 gramında 631 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 20 gram Nut Master Şeker İlavesiz Yerfıstığı Ezmesinde 126 kalori bulunmaktadır.
Sonuç olarak fıstık ezmesi kalori değeri yüksek olsa da size kilo aldırmaz hatta kilo vermenize yardımcı bile olabilir ancak günlük beslenmenizin bir parçası olarak dengeli tüketmeniz şart.
Badem ezmesi nispeten fıstık ezmesine göre daha sağlıklıdır. Hem badem ezmesi hem de fıstık ezmesi, tekli doymamış yağ bakımından zengindir, bu yağ türü, kalp hastalığında azalma ve daha iyi kan şekeri kontrolü sağlar. Bir porsiyon fıstık ezmesi ayrıca bir porsiyon badem ezmesinin iki katından fazla doymuş yağ içerir.
İçerdiği %85 yer fıstığı ile Calve Fıstık Ezmesi, yüksek lif içerir ve protein kaynağıdır. Üstelik ilave şeker içermez!
Yulaf kompleks karbonhidrat kaynağı olarak birincil enerji kaynağı olacaktır. Antrenmanlardan önce tüketildiğinde performansı olumlu etkileyebilir. Fıstık ezmesi de aynı faydayı sağlayabilir. Fıstık ezmesi ise günün her saatinde tüketilebilir.
Kahvaltı, spor öncesi, ara öğün ya da akşam yemeği... Fıstık ezmesini her öğünde tüketebilirsiniz. Protein, potasyum ve sağlıklı yağ deposu fıstık ezmesinin birçok faydası var.
Spordan hemen sonra tüketilen karbonhidratın yüksek glisemik indeksli olması glikojen depolarını daha hızlı doldurur. Bu sebeple spor sonrası pirinç, makarna, olgun muz, fırın patates, meyve suyu ve diğer glisemik indeksi yüksek besinler tercih edilebilir.
En sağlıklı ve doğal yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı, yağ yakımınızı hızlandırır. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin kilo vermeye yardımcı olduğu bilinir. Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ birikimini engeller.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
Bunlar sırasıyla; karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerdir. Genel olarak karbonhidratlar ve yağlar egzersiz sırasında temel yakıt olarak kullanılan enerji kaynaklarıdır. Proteinler organizmada yapıtaşı olarak görev yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri