Şerbetli ve yağlı tatlılar olan baklava, şöbiyet ve künefe yerine daha az kalorili olan güllaç, muhallebi veya dondurma gibi sütlü ve hafif tatlı seçeneklerine yönelmek diyetinizin verimli geçmesini sağlar. Bunun yanında tatlıyı aç karnına yememek de iştahınızın kapanmasını engellemek için önemlidir.
Bu nedenle uyguladığınız diyette tatlılara yer verebilirsiniz. Tatlı tüketmek istiyorsanız kilo kaybınızı da durdurmamak için ana öğününüz ile beraber değil, ana öğününüzden 2-3 saat sonra ara öğün olarak tüketmeye çalışın. Tercihinizde kalori kontrolü sağlamanız kilo vermenizi de hızlandıracaktır.
Gün içinde minik minik ara öğünler yapılırsa kan şekeri daha dengeli olur böylelikle tatlı krizleri azalır. Tatlı krizini giderecek tatlılar arasında en sağlıklı olanları meyveler ve tatlı aromalı kuru yemişlerdir. Örneğin: 1 -2 porsiyon meyve yanında badem, fındık, ceviz gibi kuru yemişler.
İlgili 26 soru bulundu
Günlük tükettiğiniz şeker miktarına bağlı olarak, kan şekeri seviyelerinizde değişken düşüşler, terleme, titreme, sinirli huysuzluk, açlık ve üzüntü yaşayabilirsiniz. Bu semptomları lifli taze sebzeler, antienflamatuar protein kaynakları ve sağlıklı yağlar ile azaltılabilir.
Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar.
Sütlü tatlılar kategorisinde yer aldığı için diyet sürecinde ya da kilo kontrolü sağlanan beslenme sürecinde tüketilebilecek bir tatlıdır.
Genel olarak kadınlara günlük 5-6 çay kaşığı(25 gram), erkeklere 8-9 çay kaşığı(32 gram) şeker alınması tavsiye ediliyor.
Çok sevilen sütlü tatlı muhallebiyi diyet yaparken de yiyebilirsiniz. Diyabetik beslenmeye uygun olan diyet muhallebinin şeker oranı oldukça düşüktür. Bal ilave edilerek şeker dengesi sağlanır. Klasik muhallebiye göre daha az protein ve karbonhidrat içerir.
Et yedikten en az 2 saat sonra tatlıya geçmek gerektiğini söyleyen Didar Yanar ise, etten ve tatlıdan sonra sirke ve limon tüketmenin önemini anlattı. Yapısal olarak hazmı zor bir besin olan et, yüksek protein değerleriyle de dikkat çeker. Bu nedenle sonrasında hazmı kolay olan hafif ve sütlü tatlılar tüketilmelidir.
Bulamaç Tatlısı, Sütlü Kara Kabak Tatlısı, Çilekli Muhallebi, Kivili Kuplar, Karamel Soslu Kuplar, Kahveli Kuplar, Elmalı Muhallebi Kupları, Afyon Lokumu, Muzlu Çabuk Dondurma, Sade Muhallebi, Kakaolu Puding, Böğürtlenli Muhallebi, Sahlepli Fıstıklı Dondurma, Dondurmalı Kağıt Helva Pastası, Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır ...
TATLI KRİZİ NEDENLERİ
Eğer kan şekeri gün içerisinde dengeli değil de dalgalı olarak seyrediyorsa ani kan şekeri düşmesi sonucu vücut tatlı tüketmek ister. Hareketsiz yaşam tarzına vücut adapte olmuşsa ekstra enerji sarfiyatı olduğu günlerde vücut geçici olarak tatlı ister. Ancak bu tatlı krizleri geçici olur.
Meyveye tarçın serpmeye çalış. Şeker isteği genelde serotonin eksikliği ile artar bunu önlemek zengin bağırsak florası ile mümkündür. Serotoninin %70'den fazlası bağırsaklarda üretilir. Bu nedenle beslenmende düzenli olarak probiyotik ve prebiyotik besinlere yer ver; kefir, ev yoğurdu, tarhana, turşu tüket.
Gebelikte anne adayının canı daha çok tatlı şeyler çekerse kız bebek, tuzlu şeyler çekerse erkek bebek olacağına delalet eder.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Her gün bir çorba kaşığı bal yemek kilo aldırmaz. 100 gram balda yaklaşık 82 gram şeker bulunur. Baldaki şeker oranı yüksek olduğu için diyabet hastalarının çok daha kontrollü tüketmeleri gerekir.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri