Kilo vermeye çalışan bir kişi abartmamak şartıyla diyetinde ara öğün yaparken bitter çikolata tüketebilir. Genellikle bu tüketim, Türk kahvesinin yanında 1-2 kare bitter yeme şeklinde gerçekleştirilir. Aynı şekilde sade tüketilen ya da az sütlü kahvelerin yanında da bitter çikolata tüketilebilmektedir.
Bitter çikolata diyette yenir mi sorusunun yanıtı evet olsa da porsiyon kontrolü çok önemlidir. Günde küçük kare bitter çikolata, şekersiz Türk kahvenize eşlik edebilir ve iyi bir ara öğün seçeneği oluşturabilir. Diyet, kişiden kişiye göre değişen bir beslenme biçimidir.
Çikolata, mutluluk verme özelliğinin yanı sıra sağlıklı beslenme düzeninin bir parçası olduğunda vücut için de faydalı bir hale geliyor. Porsiyon kontrolü yaptıktan sonra, diyetinizde rahatlıkla çikolataya yer açabilirsiniz.
“Diyet yaparken de çikolata tüketilebilir. Ortalama bir değer vermek gerekirse 10 gram yani 2 kare çikolatada yaklaşık olarak 50-60 kalori bulunmaktadır. Bu miktar günlük tüketimde kilo alımına veya kilo vermenin durmasına sebep olmayacaktır.
Diyet sırasında canınız çikolata yemek isterse ölçülü olmak kaydıyla bitter çikolata yiyebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Gümlük 1 veya 2 parça çikolata yemekte problem yok . Ancak kilo vermeye calısanlar için bu her gün olmamalı . Çikolatadan gelen kaloriler iştahı tetikler ve daha fazla acıktırır . Bazı çikolatalar daha fazla şeker içerir ki bunlar aynı zamanda sağlık için de oldukça tehlikelidir .
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir. Sağlıklı olan, en az %60-70 kakao içeren çikolataları tüketmektir. Örneğin, %72 kakao içeren bir çikolatanın 100 gramı 24 gram şeker içerir.
Kilo vermeye çalışan bir kişi abartmamak şartıyla diyetinde ara öğün yaparken bitter çikolata tüketebilir. Genellikle bu tüketim, Türk kahvesinin yanında 1-2 kare bitter yeme şeklinde gerçekleştirilir. Aynı şekilde sade tüketilen ya da az sütlü kahvelerin yanında da bitter çikolata tüketilebilmektedir.
Siyah çikolata acı veya bitter adı ile de biliniyor. Çikolatanın bu çeşidi hem çok sağlıklı hem de süper yağ yakıcı etkisine sahip. Yağ yakması da özellikle en tehlikeli yağ deposu dediğimiz karın çevresi yağları üzerinde süper eritici özellikte.
Koyu siyah çikolatayı yani bitter halini tüketmek hem sağlık açısından çok yararlı hem de mucize yağ yakıcı özelliğine sahiptir. Özellikle de karın çevresinde biriken yağları çatır çatır yakacak olan bitter çikolatada kakao miktarı arttıkça kan şekeri dengelenecek ve diyabet riski aza inecektir.
Kilo vermeye çalışıyorsanız çikolatadan uzak durmanıza gerek yok. Evet, siyah çikolata zayıflamanıza yardımcı olur, kan şekerini dengeler, iştahı kontrol altına alır. Aynı zamanda ruh halinize de iyi gelir.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Hazır gıda ve abur cuburlar yerine, ev yapımı az yağlı kekler, az yağlı süt ile meyve karışımları, taze meyve ile yoğurt karışımları, yağsız patlamış mısır, kuru meyveli gevrekler, meyve tatlıları, 5-6 tane kestane ve taze meyve suyu gibi gıdaları tercih etmeliyiz.
Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktardır. Ancak bir çikolatadan günde 100 gramdan fazla tüketmek hem zararlı, hem de kilo almanıza sebep olur. İçerisinde kakao bulunan (bitter) çikolataları tercih etmeniz daha faydalı olur.
Sağlıklı ve dengeli bir ara öğün; kişinin sağlık durumu ve vücut ağırlığına göre 150-250 kalori arasında olmalıdır. Protein içerikli ara öğünler metabolizmayı hızlandırarak yağ yakılmasına da yardımcı olur.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Mikrodalgada kullanıma uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolatalarınızı koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.
Tatlı kontrollü yendiği takdirde diyet yaparken oluşan olumsuz ruh halini olumluya çevirebilir ve stresi azaltabilir. Bu konuda diyetisyen yardımcı olacaktır. Sütlü tatlılar, pişirirken süt kullanılması nedeniyle oldukça besleyicidir ve hamurlu-şerbetli tatlılara göre kalori değerleri daha düşüktür.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Kalori Bilgisi Bitter Çikolata Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 479 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Parça (Küçük) yani 5 gramlık miktarında Bitter Çikolata 24 kalori bulunmaktadır. Çikolata kalorisi ve şeker içeriği yüksek bir tatlıdır. Bu nedenle tüketiminde dikkatli olunmalıdır.
Sabah yenen bitter çikolata yaşlanmayı yavaşlatır
Zira sabah yenen bitter çikolata yaşlanma etkilerini azaltan antioksidan maddeleri vücuda salar ve kalbinize de iyi gelir.
Çikolata iki nedenle reflüye yol açar. Birincisi özellikle de aç karnına ve çok miktarda tüketildiğinde yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğini gevşetmesi, ikincisi ise kendisi tek başına reflü nedeni olan bol kafein içermesidir.
Gece yediğimiz çikolata yağ olarak vücutta depolanır. Özellikle bitter çikolatanın içerisindeki kafein kaliteli uyku geçirmeye engel olabilir. İçerdiği diğer uyaranlarla beraber kalp ritmini artırır. Bir parçayla yetinmek zor olduğu için fazla miktarda tüketilebilir bu sebeple özellikle gece çikolatadan uzak durulmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri