Çikolata, mutluluk verme özelliğinin yanı sıra sağlıklı beslenme düzeninin bir parçası olduğunda vücut için de faydalı bir hale geliyor. Porsiyon kontrolü yaptıktan sonra, diyetinizde rahatlıkla çikolataya yer açabilirsiniz.
Bu noktalar kakao oranı çok şeker oranı az bitter çikolataları tercih etmek, günde en fazla 2-3 kare bitter çikolata tüketimi yapmak ve diğer öğünlerde herhangi bir şekilde tatlı tüketimi yapmamak olarak sıralanabilir.
Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir.
Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Çikolata tercihi yapacakken özellikle de diyet yaptığınız dönemdeyseniz bitter çikolatayı tercih edin. Bitter çikolata yüksek Magnezyum ve düşük yağ içeriğiyle diyetle daha uyumlu bir yapıya sahip. Yüksek kakao miktarı ise ruh haline daha çok etki etmesini sağlıyor. Beyaz çikolatada kakao yerine kakao yağı kullanılır.
İlgili 27 soru bulundu
Uzmanlara göre, özellikle günün erken saatlerinde çikolata yemek, ideal bir zaman dilimi olarak belirleniyor. Çikolatanın tadını gerçekten almak için çiğnemek yerine ağzınızda eritmeniz gerekiyor. Böylece çikolatada tüm aromalar, ağzınızda dağılabilir.
7000 kalori 1 kiloya tekabül ettiğinden dolayı her gün 100 kalorilik çikolata yemek haftada 1 kilo almaya yol açacaktır.
Diyette bir parça çikolata yemiş olmanız, tüm diyeti bozduğunuz anlamına gelmez. Bu nedenle pişman olup günün geri kalanını hepten diyeti bozarak geçirmeyin. Eğer diyetteyken fazla çikolata yediyseniz günün diğer öğünlerini dengeleyin ve o gün biraz daha egzersiz yapın. Ertesi gün kaldığınız yerden diyete devam edin.
Bunun sebebi aslında genel olarak yaptığımız kaçamakların diyeti bozmalarımızın karbonhidrat kaynaklı olması ve karbonhidratın vücutta ödem tutması. Yaklaşık olarak kaçamak yaptıktan sonra bunun %20-40 arası bir noktası kilo alımı oluyor aslında, kalanı ödemden kaynaklı tartıda + görmemize sebep olan bir sonuç.
Çikolata, mutluluk verme özelliğinin yanı sıra sağlıklı beslenme düzeninin bir parçası olduğunda vücut için de faydalı bir hale geliyor. Porsiyon kontrolü yaptıktan sonra, diyetinizde rahatlıkla çikolataya yer açabilirsiniz.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Çikolata her ne kadar mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olsa da uyumadan önce tercih etmemeniz gereken yiyeceklerden biridir. İçerdiği fazla kafein uyku öncesi sinir sistemini uyararak ve kalp atışını hızlandırarak uykuya dalmanızı zorlaştırır.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Çikolata kilo aldırır mı sorusuna cevap olarak aksine kilo vermeye yardımcı olduğu gözlenmiştir . . %70 ve üzeri bitter içeren çikolatalar metabolizmayı hızlandırır . İnsülin yükselmesini önler ve tokluk hissi sağlar . Bu da kilo vermeye yardımcı olabileceğini gösteriyor .
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Sarelle Çikolataları Diyette Tüketilir Mi? Sarelle çikolataları, şekerli ve şekersiz özelliklerde üretilir. Şeker ilavesiz Sarelle çikolatalarını diyet yaparken de tüketebilirsiniz.
Türk kahvesi de sade olarak tüketildiği takdir de oldukça faydalı bir içecek olarak ifade edilebilir. Türk kahvesi içmek kilo aldırmaz aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
Kalori Bilgisi Bitter Çikolata Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 479 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Parça (Küçük) yani 5 gramlık miktarında Bitter Çikolata 24 kalori bulunmaktadır. Çikolata kalorisi ve şeker içeriği yüksek bir tatlıdır. Bu nedenle tüketiminde dikkatli olunmalıdır.
Nutella yüksek kalorili bir besin olduğu için kilo almaya neden olabilir. 350 gramlık bir kavanozunda yaklaşık olarak 1911 kalori bulunan krem çikolata, zayıflamak isteyenler tarafından tüketilmemelidir. Özellikle diyet yaparken uzak durulması gereken besinlerden biridir.
Tatlı kontrollü yendiği takdirde diyet yaparken oluşan olumsuz ruh halini olumluya çevirebilir ve stresi azaltabilir. Bu konuda diyetisyen yardımcı olacaktır. Sütlü tatlılar, pişirirken süt kullanılması nedeniyle oldukça besleyicidir ve hamurlu-şerbetli tatlılara göre kalori değerleri daha düşüktür.
- Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. - Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. - Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri