İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Tüm bu olumlu etkilerine ek olarak kabağın sindirim sorunlarına çözüm olduğu da biliniyor. Hal böyle olunca kabak, diyetlerde en çok destek alınan sebzelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Akşam yemeğinde: 2 adet rendelenmiş kabağı yağsız olarak çiğliğini alacak kadar pişirin, 2 yemek kaşığı yoğurt ve öğütülmüş 2 ceviz ile birlikte isteğe göre kırmızı biber, karabiler, nane, dereotu ve kekik ile tüketin.
Tam da bu yüzden onun başrolde olduğu birçok diyet listesi hazırlanıyor, kabak detoksu en popüler detoks programları arasında yer alıyor. Çünkü kabak doğru bir beslenme planının içinde tüketildiğinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
İlgili 45 soru bulundu
Meyveleri bol ve lif oranı yüksek olan kabak metabolizmayı ve bağırsağın çalışmasını hızlandırır. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.
Günde 2-2.5 litre su içilmelidir. Şeker ve şeker içeren gıdalar yasaktır. Gün içinde çok hareketli ve ağır spor yapılmamalıdır. Çay ve kahve tüketilmemelidir.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Yoğurtlu kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon yoğurtlu kabak 90 kcal.
Peki bu program sadece ödem mi attırır, kabak diyeti yağ yakar mı derseniz elbette yakar. Diyet süresince düşük kalorili beslenerek yağ yakım sürecini başlatmış olacaksınız. Kabak Detoksu ile 3 Günde 3 Kilo Ver!
Kabak, düşük kalorili bir sebzedir ve çeşitli şekillerde tüketilmektedir. İştah açan sofralarda mücver, kabak çorbası, kabak salatası ve yemeği olarak yer aldığında pek çok kişinin midesini şenlendirir. Kabak besin değeri yüksek, kalorisi düşük bir sebze olduğu için sık sık tüketilmelidir.
Kabak su içeriği fazla, kalorisi ise az bir sebzedir. Lif içeriğinin yüksek oluşuyla tok tutar ve bu özelliği ile diyetlerimizin baş tacıdır. Bağırsak sağlığına destek olarak kabızlığı önler ve kan şekerini kontrollü yükseltir.
Son zamanların en popüler diyetleri arasında yer alan, 3 günde 3 kilo verdirdiği iddia edilen sağlıklı ve lezzetli kabak detoksu diyeti hakkında her şey.. Kabak, düşük kalorili olması nedeniyle diyet listelerinde en çok yer verilen sebzelerden biridir.
Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir.
Yumurta tok tutan, enerji veren ve yağ yakımını hızlandıran besin olarak diyet listelerinde ilk sırada yer almaktadır. Ancak diyette yumurtanın tüketim şekli son derece önemli olmaktadır. Yumurtanın haşlanarak tüketilmesi tüm diyetlerde önerilmektedir.
Geceleri yatmadan önce kabak çekirdeğini tükettiğiniz zaman, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerinizin işlevleri artacak ve sizlerin rahat uyumasını da sağlayacaktır. Kabak çekirdeği zengin miktarda e vitamini içerir.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.
Oldukça besleyici bir sebze olan kabak, C ve B vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahiptir. Özellikle yaşlanmaya karşı antioksidan özelliği ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruması nedeniyle C vitamini, günümüzde en çok aranan vitaminlerin başında gelir. 100 gram kabakta yaklaşık olarak 17 mg C vitamini bulunur.
5) Sirke metabolizma hızını yükselten bir yardımcı maddedir. Sirkeli su içilen diyet süreçlerinde, kilo verme hızı daha da artar ve kolayca yağ yakılır. Kilo vermek isteyenlere gün içinde bir fincan sirkeli su önerilir.
Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar. Yani diyette kabağın nasıl yendiği çok önemlidir.
Bu ara öğünlerde 1 küçük porsiyon meyve, 1 tutam kuruyemiş veya Türk kahvesi, yeşil çay, beyaz çay, sade maden suyu gibi şekersiz bir içecek tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri