Telefonun çalışabilmesi için gerekli olan, 6 ila 12 volt akımın telefon santralinden gelen kırmızı renkli bakır tel ile sağlandığını belirtmiştik. Bu nedenle evinizde elektrik yokken bile, telefona gerekli akım santralden sağlandığı için, telefonunuz elektrik kesikken bile çalışmaya devam edecektir.
Taşınabilir Şarj Cihazlarından Yararlanın
Eğer elinizin altında tamamen şarj edilmiş bir taşınabilir şarj cihazı varsa, elektrik kesintisi gibi durumlarda işiniz kolaylaşıyor. Hızlı bir şekilde cep telefonunuzu taşınabilir şarj cihazıyla şarj edebilirsiniz.
Sabit hatlı bir telefonla konuşulduğunda ses küçük ses dalgalarıyla hareket eder. Elektrik enerjisi teller üzerinden başka bir telefona gider ve telefonun diğer ucundan biri tarafından duyulabilen ses tekrar elektrik enerjisinden ses dalgalarına dönüştürülür.
Telefonun çalışmasında ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi ve bu sinyallerin çeşitli gönderme yöntemleriyle uzağa iletilmesinden sonra, bu defa da elektrik sinyallerinin yeniden kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesidir.
Eğer merkez santralin elektrik kesintisinde aldığı bir önlem yoksa elektrik gittiğinde internetiniz de kesilir bu durumu bağlı olduğunuz telekom merkezine giderek bildirmeniz gerekmektedir eğer VAE altyapı kullanıyorsanız.
İlgili 35 soru bulundu
Jeneratör: Mekanik enerjiyi dalgalı akım halinde elektirik enerjisine çeviren makinelerdir. Elektirik kesildiğinde, elektornik cihazlara zarar vermeden devreye girer. Genellikle büyük iş merkezleri ve sitelerde kullanılır.
Harici şebeke besleme girisi sayesinde elektrik kesintilerini anlayabilir ve istenildiğinde bu durumu uzaktan kullanıcıya uyarı verir. Sistem bu özelliği sayesinde de elektrik kesintisi esnasında anlık olarak üzerinde bulundurduğu yedek besleme birimini devreye alarak ATM içindeki cihazların güvenli çalışmasını sağlar.
Telefonun çalışabilmesi için gerekli olan, 6 ila 12 volt akımın telefon santralinden gelen kırmızı renkli bakır tel ile sağlandığını belirtmiştik. Bu nedenle evinizde elektrik yokken bile, telefona gerekli akım santralden sağlandığı için, telefonunuz elektrik kesikken bile çalışmaya devam edecektir.
Telefon Kablosu Özellikleri
Fiber telefon kablosu bakır teller üzerinden iletilen verileri geleneksel telefon kablolarının aksine, elektrik sinyalleriyle değil ışıkla iletir.
Aslında cep telefonu iletişimi de sabit telefon gibi bakır tel ağını kullanır. Cep telefonları baz istasyonları ile radyo frekanslarını kullanarak iletişime geçer. Baz istasyonu ise bakır kablolar ile operatörün altyapısına bağlıdır. Radyo frekansları yayımı yaparak hücresel bir yapı oluşturur.
ADSL'in aksine Yalın İnternet kullanabilmek için sabit telefon hattına sahip olmak gerekmez. Yani Yalın İnternet'te telefon hattı gerekir mi diye düşünmenize gerek yoktur. Bu tam olarak, “Yalın İnternet nedir?” Sorusunun yanıtı olacak kadar belirgin bir özelliktir.
Sabit telefon genel olarak ev ve iş yerlerinde kullanılmakta olan masaüstü telefonları ifade etmektedir. Sabit telefon denildiği zaman yeri sabit olan ve değiştirilemeyen telefonlar anlaşılmalıdır.
Nominal voltaj değeri ise 3.7 volttur. Bu değer günümüzde kullanılan akıllı telefonlardaki lityum iyon pillerin genel hücre voltajıdır. Yani bu durumda alo diyebilecek bir cep telefonu bataryası 3.7 volttur diyebiliriz. Cep telefonları şarj olurken genelde 2 ile 6 volt arasında enerji tükettikleri bilinir.
Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
Şarj edilecek elektronik cihazı kablosuz şarj cihazı üzerine koyduğumuzda şarj işlemi başlıyor. Şarj cihazı ile fiziksel temas kesildiği anda şarj işlemi durduruluyor. Şarj menzili yok denecek kadar az. Telefona herhangi bir kablo bağlamadığımız için şarj cihazına yerleştirmek veya ele almak için zahmet çekmiyoruz.
Sonuç olarak, prizde şarj aleti bırakmak azımsanamayacak miktarda elektrik tüketimine yol açmaktadır ve bu durumun toplum genelinde büyük bir etkisi vardır. Prize takılı elektronik cihaz bırakmayarak her birimiz küçük adımlarla enerji tasarrufuna katkı sağlayabiliriz.
Şebeke gerilimi bir enerji iletim hattı ile son kullanıcılara iletilen gerilimin sayısal anma değeridir. Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin frekansı de 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230V ve 50 Hz'dir.
Bakır telefon kabloları STP ve UTP kablo olarak ikiye ayrılırlar. STP kablolar genelde telefon hatlarında kullanılmaktadır. UTP telefon hatlarında kullanılmasının yanı sıra internet bağlantıları için de tercih edilebilmektedirler.
Kablo Yapısı
en yaygın maddeler bakır ve alüminyumdur. kullanılan en yaygın maddeler termoplastik yalıtkanlar (PVC, PET), lastikler ve kâğıtlardır.
Elektrik kesintisi yaşanmasıyla birlikte devre dışı kalan kombiler, su ısıtma işlevini de gerçekleştiremez ve cihaz her anlamda tamamen kapanmış olur. Bazı şofben çeşitleri LPG ve doğalgaz enerjisi ile çalışırlar. Elektrik aksamı olmayan bu cihazlar, elektrik kesilse dahi çalışmaya ve sıcak su vermeye devam ederler.
Elektriklerin gidip gelmesi zarar verebilir ama bu biraz da apartmanın elektrik sisteminin kalitesine de bakıyor. Hatta bu olay tüm elektrik ile çalışan cihazlarda geçerlidir çünkü geri gelen elektriğin fazla güçte gelmesi sistemlerde sorunlara sebep olabilir.
Giden arama yapmak isterseniz IP telefon, FXS cihazı veya softphone uygulamasına ihtiyacınız olacaktır.
Elektrik kesilince saha dolaplarında ve santrallerde bulunan jeneratör sayesinde saatlerce elektrik olmadan hizmet almak mümkün ancak modem çalışmayınca hiçbir işe yaramıyor.
ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
Elektrik kesintilerinde; enerjinin ani gidişi, gelişi ve dalgalanmaları, teknolojik aletlerin bozulmalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle; kesintiler sırasında, buzdolabı ve televizyon gibi teknolojik aletlerin bozulmalarına sıkça rastlanılmaktadır. Kesinti durumunda, fişler prizlerden çıkarılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri