Peki diyetteyken ne kadar kahve tüketebilirsiniz ? Günde 2-3 fincan kahve tüketmek yağ kaybını desteklerken, 4-5 fincan ve üzerinde kahve tüketimi yağ artışına ve vücudun ödem toplamasına neden olur.
Diyetin kalori yükünü azaltmak için yağsız süt, badem sütü veya soya sütü ile tüketilebilir.Sonuç olarak sade bir fincan Türk kahvesi ya da filtre kahvenin diyet yaparken kilo kaybetmenize olumsuz bir etkisi yoktur.
Diyet yaparken günde 2 fincan kahve içebilirsiniz. Kahve içindeki kafein, metabolizma ve kan akışını hızlandırıp yağ yakmaya yardımcı olur. Ancak, kahve diüetik bir içecek olduğu için sık sık idrara çıkarır. Vücudun ve böbreklerin susuz kalmaması için kahve yanında bir büyük bardak su içmenizi tavsiye ediyoruz.
Diyet yaparken kalorisi yok denecek kadar az olan sütsüz veya şekersiz sade kahve içilmelidir. Örneğin espressonun sadece 3 kalorisi, filtre kahvenin toplamda 5 kalorisi vardır. Ancak kahvenize şeker ekliyorsanız, fincanınıza eklediğiniz 1 çorba kaşığı şeker başına 16 kalori eklemiş olursunuz.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
İlgili 15 soru bulundu
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol ve bacaklarda, cilt altında ortaya çıkan şişlik. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Bu noktada “Su içmek ödem yapar mı?” sorusunun yanıtını da merak ettiğinizi biliyoruz. Hayır; ideal miktarda su tüketiyorsanız ve ödem oluşumuna neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ideal miktarda su içmek ödem yapmaz. Fakat vücudunuzun ihtiyacından fazla su tüketmek ödeme neden olabilir.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Çaydan sonra en çok sevilen sıcak içecekler arasında yer alan Türk kahvesi yağ yakma özelliğiyle de sıkça tercih edilmektedir. Yağ yakan Türk kahvesinin geleneksel Türk kahvesinden farkı içine eklenen tarçın ile belirginleşmektedir.
Siyah kahvenin (Türk kahvesi ya da filtre kahve, espresso) metabolizmayı harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. İçerisine krema koyulmadığı ya da fazla şekerli içilmediği zaman kilo verdirici etkisi bulunan kahve kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımına neden olabilir.
Türk kahvesinin vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olduğu herkes tarafından biliniyor. Şekersiz tüketildiğinde kalorisi yok denecek kadar az olan Türk kahvesi, metabolizmanın harekete geçmesini sağlıyor. Özellikle bölgesel yağlar kısa sürede parçalıyor.
Sabahları aç karna tüketilmekte olan sade Türk kahvesinin zayıflama konusunda oldukça yardımcı olduğu bilinmektedir. Zayıflama diyeti yaparken içeceğiniz kahveleri şekersiz olarak hazırlamanız halinde yağ yakımını da kolaylaştırmaktadır.
Eğer çok canınız çekiyorsa ara öğün olarak tükettiğiniz sade Türk kahvesinin yanında bir avucu geçmeyecek kadar çig badem, üç tane ceviz ya da bir tane hurma yiyebilirsiniz. Bu da hem kahveden alacağınız keyfi artırır hem de vücudunuzun tatlı yeme ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamış olursunuz.
Peki kahve kilo aldırır mı? Aslında kahve tek başına kalorisi yüksek ve kilo aldıran bir içecek değildir. Ancak kahvenin içine eklenen şeker, krema ve şurupların kahvenin kalorisini yükselterek kilo aldıran bir içeceğe dönüştürmektedir. Şekersiz içilen Türk kahvesi ya da filtre kahve kesinlikle kilo aldırmaz.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcıdır.
Sabah aç karna bu kahveleri tüketmek kalp atışlarını hızlandırır, bu sayede vücutta yağ ve şeker yakımı sağlanır ve sabah aç karna kahve içmek metabolizmayı hızlandırması sebebi ile kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
'Sabahları kahve içemeden kendime gelemiyorum' diyorsanız dikkat. Sabah aç karnına tüketilen kahve; mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa ve sinire neden olabilir.
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Sabahları aç karnına içilen kahvenin tok tutup metabolizmayı hızlandırma özelliği vardır. Türk kahvesi kalp dostudur. Aynı zamanda kalori içerikleri bakımından da yoğun olmayan kahve, bir yandan tokluk hissini yeterince tatmamıza bir yandan da kilo almamızı engelleyici özellikleriyle ortaya çıkar.
Limonlu kahve, kiloyu azaltmak için yaygın olarak kullanılan bir karışımdır. Üç yemek kaşığı granül kahve 200 ml sıcak suda çözündükten sonra üzerine limon sıkabilirsiniz. En çok tercih edilen zayıflatan kahvelerden biridir.
Kilonuzda sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa dikkat! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, kişinin vücut ağırlığında sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa bunun ödem probleminin habercisi olabileceğini belirtti.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri