Dizel enjektör arıza belirtileri arasında aracın motorunun teklemesi, performansın düşmesiyle birlikte yakıt tüketiminin artması, sarsıntılı çalışan motorun çekiş gücünün azalması dikkat çeker. benzin enjektör arıza belirtileri ise dizel araçlardaki belirtilerin benzerleridir.
Duman, arızalı enjeksiyonun en yaygın sorunlarından biridir. Dizel veya herhangi bir içten yanmalı motorun duman üretmesi normal olsa da, artan dumana dikkat etmeniz önemlidir. Rölantide Motorun Tutarsızlaşması: Rölantideyken dengesiz bir motor fark ederseniz, sorun enjeksiyon arızası olabilir.
Enjeksiyon arızası olabileceği düşünülmesi halinde bir otomobil yetkili servisine başvurulmalıdır. Yetkili kişiler tarafından incelenmesi ve test edilmesi ardından arıza tespit edilmesi halinde enjektörün tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekir.
Kötü ve zayıf emisyon, artan yakıt tüketimi, kaba ve yüksek sesle çalışan bir motor, egzoz borusundan gelen duman ve düşük motor performansı enjeksiyon arızalarının yaygın belirtileri arasında yer alıyor.
İlgili 29 soru bulundu
Enjeksiyon ömrü araç motor çeşidine göre değişmektedir. Aracınız benzinli ise yaklaşık olarak 40.000 Km'de bir enjeksiyon bakımı yaptırmanız gerekmektedir. Dizel araçlarda ise yaklaşık olarak 30.000 Km'de bir enjeksiyon temizliği ve bakımı yaptırılması gerekmektedir.
Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir. Bu parça üzerinde bir sorun ortaya çıktığında illa ki yeni bir enjektör almaya gerek yoktur. Bozuk olan enjektörü tamir etmek ya da tamir görmüş bir enjektör ile değişim yapmak, daha makul ve ekonomik bir sonuç ortaya koyacaktır.
Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir. Bu, motorun performansını etkileyebilir ve zamanla daha ciddi sorunlara neden olabilir.
Enjektörde herhangi bir arıza durumu meydana geldiğinde araç göstergesindeki lamba yanar.
En yaygın nedenlerden biri, yakıt sistemindeki birikintilerin neden olduğu tıkanmalardır. İkinci en yaygın neden, hatalı bir yakıt basınç regülatörüdür. Enjektör arızasının diğer nedenleri arasında arızalı bir yakıt pompası, kırık bir enjektör ve kırık bir yakıt rayı bulunur.
Araç motoru çalışma sırasında olması gerekenden daha yüksek seste gürültüler yapar. Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Enjektör değişimi pahalıya patlar. Turbo bağlantılarında bir kaçak olabilir, kontrol edilmeli. Enjektör arızası kendini, şangırtılı çalışma, sesli ve titreşimli çalışma, kara duman, fazla yakıt tüketimi ve çekişten düşme ile belli eder. Eğer diğer belirtiler mevcut değil ise sorun enjektörden kaynaklanmayabilir.
Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir. Bunun için motorda oluşan pislikleri temizleyen katkı maddeleri vardır.
Lamba sarı renkte yanıyorsa servise kadar aracınızı kullanabilirsiniz. Eğer arıza lambası kırmızı renkte yanıyorsa aracınızdan hemen inerek çekici ve servise haber vermeniz gerekiyor. Arıza lambası kırmızı yanarken aracı kullanmak oldukça tehlikelidir.
Bildiğiniz gibi karbüratörlü araçlar artık piyasada kalmadı. Enjeksiyon sistemi tüm araçlarda kullanır hale geldi açıkçası. Yakıt enjeksiyon sistemi arızalandığında, motor arızalanır ve artık ve mahallenizin sokaklarında rahatça gezemezsiniz.
Aracımızı hızlandırdığımız zaman devir geçişlerinde zorlanmalar ve motor çalışır durumda iken motorun sarsılması enjektörün bozuk olduğunu göstermektedir. Güç kaybı da yaratacağı için aracın normalden fazla yakıt yakmasına neden olur.
Enjektör arızası farklı semptomlar gösterebilir. Enjektörünüz tıkalıysa, yakıtı püskürtmekte zorlanabilir. Tıkalı bir enjektör, daha düşük bir akış hızına, yanma odasına sıvı yakıt damlamasına veya enjektörün yakıtı tamamen enjekte edememesine neden olabilir.
Yanma Hatalarının (supap zamanlama hataları, Elektronik kontrol ünitesi hataları, Enjektör Hataları, Yakıt Pompası hataları, Turbo hataları, kötü yakıt kullanılması vb.) olması: Bu durumda yanmamış yakıt yağa ulaşarak, yağın özelliklerinin bozulmasını sağlar ve taşıyıcılığını zayıflatır.
Enjektörler işinin uzmanı kişiler tarafından mazotla yıkanarak bir temizlik işlemine tabi tutulurlar. Yakıt içerisine su karışması veya kalitesiz yakıt kullanımı sonrasında meydana gelen kirler gibi tüm kirler etkili bir biçimde işinin uzmanı kişiler tarafından temizlenir ve araç sahiplerine geri iade edilir..
%4 indirimle Würth 300 ml Benzin Enjektör Temizleyici 170 TL'ye, %15 indirimle Würth 300 ml CR Dizel Yakıt Sistemi ve Enjektör Temizleyici 179 TL'ye, %4 indirimle Motul 300 ml Dizel Enjektör Temizleyici 184 TL'ye, %44 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Enjektör temizliği için sıkıntı yapmayın ark.Çok zor değil sanayide bulun bir usta söküp temizlesin kontrolünü yapsın yerine taksın.2-3 saat arası sürer.
Dizel bir araçta enjektör tamiri en düşük 2500 TL'den başlamakta ve 20.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri