Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Zeytinyağı kanı sulandırıyor, ayrıca şekeri düşürüyor. O kadar güçlü antioksidan var ki; bütün hücreler topluyor, beynimizi açıyor. Dışarıdan sürsek, eklem ağrılarını gideriyor. Zeytinyağını vücudumuzun ağrıyan her yerine sürebilirsiniz.
Diz ağrısına çörekotu yağı, kekik yağı, susam yağı iyi gelen yağlardır. Bu yağları ayrı ayrı diz kapağına masaj yaparak uygulamak, ağrıyı azaltacaktır. Bu yağları birbirine karıştırmamak, ayrı kullanmak önemlidir. Günde 3 defa her birinden birer defa kullanılabilir.
Zeytinyağı eklem ağrılarında çok etkilidir. Zeytinyağı eklem ağrılarında çok etkilidir. Esas olarak artrit ağrısını hafifletmek için kullanılır.Araştırmalar, taze ve yeni hasat edilmiş sızma zeytinyağının içerdiği zeytin enzimi sayesinde doğal bir anti-inflamatuar (anti-inflamatuar) etkiye sahip olduğunu göstermiştir.
İlgili 30 soru bulundu
Diz kapağı ve diz ağrılarını geçirmek için özellikle eklem, kas ve kemikleri güçlendirmek gerekir. Buz torbası, bamya tohumu gibi doğal yöntemler diz ağrılarına iyi gelir. Ancak sürekli devam eden ve şiddetli ağrılar varsa uzman hekime başvurulmalıdır.
Düzenli spor ve yürüyüş ile bu rahatsızlık engellenebilir. Bu sayede sıvı kaybeden eklemlerde sıvı üretimine başlayacaktır. Ayrıca bol su tüketimi her açıdan olduğu kadar sıvı kaybında da çok önemlidir.
Limon kabuğu ve zeytinyağı neye iyi gelir? Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder. Limon kabuklarını kavonoza yerleştirin ve üzerini kaplayacak kadar sızma zeytin yağı dökün.
Bisiklete binmek, koşu bandında zorlanmadan yürümek veya çeşitli aletlerle yapılan egzersizler de dizlerinizin kaslarını kuvvetlendirerek şikayetlerinizi azaltmaya fayda sağlayacaktır. Otururken dizleri devamlı bükülü tutmayın. Hatta bacak bacak üzerine atmayın, ayağınızın altına yükseltici tabure koyarak uzatın.
Kür 2: Kireçlenmeden kaynaklı diz ağrıları için çınar yaprağını tavsiye ediyor İbrahim Saraçoğlu. Derin yırtıklı çınar yapraklarını 2 dakika kadar kaynattıktan sonra gün içinde 2 defa içebilirsiniz. Bu su ile masaj da uygulamak ağrıyı hafifletecektir.
Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır. Güçlü bir antioksidan içeren aloe vera de vücut ağrılarını ve kas gerginliğini dindirecektir.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir.İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Diz kireçlenmesinin bir diğer tedavi yöntemi de fizik tedavidir. Bu süreç hastanın durumuna özel olarak planlanmakta ve genellikle sıcak, soğuk uygulamaları, masaj, hidroterapi, elektroterapi gibi yöntemler ile semptomların önüne geçilmektedir. Kıkırdak yapıtaşlarını içeren ilaçlar hastaya uygun şartlarda verilebilir.
Zencefil ve zerdeçal yağı: Zencefil ve zerdeçal bitkilerinden elde edilen yağlar ayrı ayrı ya da bir arada sürülebilir. Dizin ağrısını alan bu özel karışımlar kişilerin yürüme problemlerini de büyük oranda çözüm getirebilir. Buz uygulaması: Buz, dizdeki ağrının ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır. Fakat diz kireçlenmesi olan hastalar uzun yürüyüşler yapamaz ve yürüyüş yaparken bir süre sonra ağrı hissetmeye başlarlar.
Vazelin, eklemlerde ve kaslarda rahatlama sağlar. Özellikle sporcuların yaralanması halinde vazelin ile yapılan masajlar iyileştirici etkiye sahiptir. Romatizma ya da eklem ağrıları için de vazelin kullanımının olumlu etkileri vardır.
Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Dizde kireçlenmesi olan hastaların D vitamini seviyesinin mutlaka incelenmesi gerektiğine işaret eden Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, “Kireçlenme tedavi edilirken, d vitamini eksikliği de tedavi edilmelidir.” diye konuştu.
İbn-i Sina, sağlık alanında yaptığı çalışmalarla günümüze ışık tutuyor. Birçok hastalık ve rahatsızlık için çözümlerini not ederek günümüzde gelmesini sağlayan hekimlerin hekimi olarak bilinen İbn-i Sina'nın diz ağrılarından kurtulmak için kuyruk yağını dizlere sarmayı tavsiye ettiği biliniyor.
Ceviz söz konusu olduğunda, içerdikleri omega-3 yağ asitleri miktarı ve antioksidanlar yönünden zengin olması sayesinde oldukça dikkat çekicidir. Diz ağrısını yatıştırmak istiyorsanız, bunlar cevizleri ideal kılar.
Dizin altına bir havlu rulosu, kırlent ya da yastık koyarak dizle yastığı ezmek de önemli bir egzersizdir. Ne kadar basılırsa üst kaslar o kadar sıkılaşır. Bu hareketlerle kıkırdak yapısının da geleceğe yönelik korunmasına yardımcı olmak mümkündür. Yüzme her şart altında tavsiye edilir.
Eklemlerinizi sağlıklı yağlarla beslemeyi unutmayın. Kan damarlarınızdaki iltihabı azaltan Omega-3 eklemleriniz için de çok önemlidir. Bu yüzden dizlerinizdeki kıkırdağın yenilenebilmesi için somon, alabalık, zeytinyağı, fındık, avokado ve DHA formundaki Omega-3 takviyelerinden almanızda fayda var.
Dizinizden gelen çıtırtı sesi krepitus olarak adlandırılır. Dizinizde başka bir belirtiniz yoksa, krepitus için özel bir tedaviye gerek yoktur. Krepitus, eklem hareketi sırasında kıkırdağın eklem yüzeyine veya diz çevresindeki diğer yumuşak dokulara sürtünmesi sonucu oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri