"Gaz ilk kesildiğine açık kalmış ocaklarda gaz verildiğinde gaz sıkışması olabilir." diyen Yalçın, evdeki gaz sızıntılarının patlamaya neden olabileceğini aktardı.
Doğal gaz Acil 187 sadece Acil durumlarda aranmalıdır.
Eğer tüpün kapağı açık bırakılırsa 30 dk içinde ortamdaki CO2 plasmaya difüze olur. Plasması ayrılmış numuneler bu duruma tam kan halindeki numunelere göre daha fazla maruz kalırlar çünkü tam kanda hemoglobinin tamponlayıcı kapasitesi bulunur.
Ateşleme oluyor, düğmeyi bıraktığınızda yanma devam ediyor fakat belirli bir süre sonra sönüyorsa, ürününüzün bağlı bulunduğu lpg (tüp) azalmış ya da doğalgaz vanası kapalı olabilir. Böylece ocağınız belirli bir süre yandıktan sonra söner .
Doğalgaz renksiz ve kokusuz bir gaz ve hissedilmiyor. Onun için BOTAŞ sarımsak kokusu veriyor. Ama karbonmonoksit gazına böyle bir koku imkanı verilemiyor. Karbonmonoksit gazı uzun süre hissedilmiyor. 40 saniyede beyin ölümünü gerçekleştiren bir gaz" diye konuştu.
İlgili 38 soru bulundu
Mide bulantısı ve kusma, zehirlenmenin en yaygın belirtileridir. Zehirlenme vakalarında acil müdahale kritik önem taşıdığından, kişi zehirlendiğini düşünüyorsa vakit kaybetmeden mutlaka hastaneye başvurmalıdır.
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Ana vanayı kapatınız.
Çoğu kullanıcımız gaz vanasını kısarak (tam açmayarak) tasarrufu yaşadığını düşünür. Böyle bir bilgi yoktur ve doğru da değildir. Gaz vanasını kısmak daha az yakıt tüketilmesine değil konuta tam anlamı ile gaz akışı sağlanmamasına neden olur. Beklenen sonuç düşük olmaz fakat yakıt tüketimi de düşük olmaz.
Tatile çıkarken kombiyi kapalı duruma getirmen ve dairenin dışındaki doğalgaz vanasını tamamen sıkman yaşam alanının güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Doğalgaz tesisatları, çeşitli arızalar sebebiyle gaz kaçaklarına yol açabiliyor ve sen evde yokken yaşanacak kaçaklar ciddi kazalarla sonuçlanabiliyor.
Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Bir tüpün patlaması için tüpün içerisindeki basıncın çok yüksek değerlere (50 bar ve üzeri) çıkması, belirli bir sürenin üzerinde yangın içerisinde kalması ve emniyet valfinin açılmaması gerekir.
Karbonmonoksit zehirlenmesine, yanma dumanlarının çok fazla solunması neden olur. Soluduğunuz havada çok fazla karbonmonoksit olduğunda, vücuttaki kırmızı kan hücreleri karbonmonoksit ile yer değiştirir. Bu oksijenin dokularınıza ve organlarınıza ulaşmasını engeller.
Boş tüplerin içinde gaz buharı olabileceğinden, dolu tüpün kullanıldığı alevli ortam tehlike yaratır. -Gaz hortumları fırınların arkasındaki sıcak bölümlerden geçirilmemelidir.
Sözleşme fesih işlemlerizi; şubelerimize gelmeden İGDAŞ web sayfasından Online olarak feshedebilirsiniz. Online Fesih İşlemleri için tıklayınız! Ayrıca E-Devlet, İGDAŞ Mobil Uygulaması, OİM İstanbul Senin Uygulaması ve Alo 153 Çağrı Merkezi aracılığı ile de Sözleşme Fesih İşleminizi yapabilirsiniz.
Uzun süre evde olunmadığı zamana kombiyi kapatmak mı gerekir yoksa açık mı bırakılmalı? Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Evinizde ağır bir gaz kokusu alırsanız;- Bütün doğalgaz cihazlarını ve vanalarını kapatın,- Kapı ve pencereleri açarak, havalandırmayı sağlayın,- Ana vanayı kapatın,- Elektrik düğmelerine dokunmayın, ekipmanlarını açıp kapatmayın. Fişten çekmeyin,- Sigara içmeyin. Çakmak, kibrit ve ateş yakmayın.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Evden çıkarken kapatmanız gereken ilk şeyler arasında doğalgaz bulunur. Doğalgazı kapatmak, olası bir kaçak durumunda görülebilecek tehlikelerin önüne geçer. Doğalgaz vanasını kapatmak için peteklerin her birinin vanasını ayrı ayrı kapatmak yerine ana noktadan işlemi tamamlayabilirsiniz.
Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir.
Bu sebeple doğru olan kombiyi tamamen kapatmak yerine, gece uyurken derecesinin düşürülmesidir. Böylece kombi düşük seviyede çalışsa evin soğumasını engeller ve sabah yüksek derece ile çalıştırılmasına gerek kalmaz. Bu da yapılabilecek en doğru doğalgaz tasarruf yöntemidir.
Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Müşterinin veya müşteri nam ve hesabına yetkili temsilcisinin dağıtım şirketine başvurusu üzerine veya müşterinin dağıtım şirketine olan borcunu son ödeme tarihinden itibaren üç ay süre ile ödememesi halinde dağıtım şirketince en geç 3 (üç) gün içinde gaz arzı durdurulur ve sözleşmesi feshedilir.
Konut içinde gaz kokusu hissettiğinizde
Elektrik düğmelerine dokunmayın (Açmayın, açıksa kapatmayın). Ev ve cep telefonlarını kullanmayın, çalarsa açmayın. Sigara içmeyin, kibrit-çakmak kullanmayın. Dışarıdan, koku olmayan bir yerden 187'yi arayın.
Doğalgaz ise havadan hafif olduğundan tavan döşemesi altında kalan boşlukta birikmektedir. Havadan ağır gazların tabanda hafif gazların ise tavanda birikmesi gerçeği LPG yakıtlı ocak ve cihazların bulunduğu mahaller için alt ve üst havalandırma menfezlerini zorunlu kılmaktadır.
Kombiden gaz kokusu gelmesi durumu önemli sorunlar teşkil edebilir. Gaz kokusu geldiğinde kombinizi kapatarak yetkili servise başvurmanız gerekir. Kokuyu gidermek için müdahalede bulunmadan servisi beklemelisiniz. Kombi bakımının düzenli olarak yapılması böyle bir problemin yaşanmasını engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri