Kınanın kırmızı kızıllığını alma veya daha soğuk bir kahve elde edilmesinde kullanılır. Bu tozlar, bitki yapraklarının kurutulup öğütülmesinden elde edilir. Görünüşleri aynı olsa da sahip oldukları renk molekülleri farklıdır. Kına kırmızımsı-turuncu, cassia sarı, indigo ise mavi renk molekülüne sahiptir.
KINA 100gr. Kına, kınagiller (Lythraceae) familyasından LAWSONIA INERMIS ağacının yapraklarının kurutularak öğütülmesiyle elde edilir. Kına, saç ve deride kızıl veya turuncu renk bırakır.
Yeşil ve siyah çeşitleriyle kına ikiye ayrılır. Saçlarınız için gerçekten iyi bir boya olan kına saçlarınızın yumuşacık olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlarınızda yaratacağınız kızıl, kahverengi ve bakır tonları ile mükemmel bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
Zevkler ve renkler
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Faydaları : Radıco ,organik renksiz kına (nötr kına olarak da bilinir) saça herhangi bir renk katmadan organik kınanın diğer tüm faydalarını sağlar. Kınanın tıbbi kullanımlarından yararlanmak isteyen ancak saçlarını boyamak istemeyenler için son derece kullanışlıdır. Organik renksiz kına , mükemmel bir saç kremidir .
İlgili 35 soru bulundu
Bu sebeple de kendinize uygun bir çeşit bulmanız gerekir. Saç ve vücut boyama amacıyla kullanılan bu ürünler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Ticari alanda yeşil kına ve esmer kına olmak üzere iki tip bulunur. Yeşil kına, gerçekte doğal olan bir kına değil başka bir boya ile renk katılmış bir üründür. Kına ağacının Latince adı 'Cinchona Pubescens' dur. Turuncuya çalan bir kızıl renge sahiptir.
Kına bitkisinin yapraklarının kurutulup öğütülmesi ile hazırlanan ve boyayıcı özelliği bulunan maddeye kına denir. Boyası kırmızı, turuncu renktedir. Bu maddeyle saç, tırnak ve eller başta olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde geçici dövmeler yapılabilir. Ayrıca kına yün ve deriyi boyamak amacıyla da kullanılır.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir. Doğal kına üzerine araştırmalarımızı yaparken kına üreticilerinden öğrendiğimiz bir bilgidir.
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir. KINAYLA KIZIL RENK NASIL YAPILIR? Aktarlardan aldığınız doğal kınayı yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlayarak, ekstra soğan kabuğu suyu yerine, bir miktar pancar suyu eklerseniz, saçlarınızda kına kızıl bir renk oluşturacaktır.
En şık ve en kusursuz olmak ister. Düğünlerde istisna durumlar hariç gelin beyaz ve tonlarını giyer. Davetlilerde genel olarak düğünlerde beyaz rengi giyinmeyi tercih etmez.
Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir.
Kına, Lawsonia inermis adlı bitkinin yapraklarından elde edilen doğal bir boyadır. Bu bitki, sıcak ve tropikal iklimlerde yetişir ve yapraklarının kurutulması ve öğütülmesi ile kına tozu elde edilir. Kına tozu, cilt ve saç boyası olarak kullanılabilen koyu kırmızı-kahverengi bir renk verir.
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Bir hadiste kokusu ile dikkat çekilen bitkilerden şöyle söz edilmektedir: ? Muhakkak ki kına (boyası ve kokusu) Cennet kokularının reisidir. Allah Teâlâ Cenneti yarattığı zaman onu (güzel) fesleğen kokusu ile kuşattı, fesleğeni de kına (kokusu) ile çepeçevre kuşattı.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
Kına, kırmızı renkte olan bir bitki tozu türüdür ve bu gecede gelinin elleri ve ayaklarına çeşitli desenler ve süslemeler şeklinde sürülür. Bu işlem hem geleneksel bir adettir hem de gelin adayına "mutluluk getirmesi" ve "kötü enerjileri uzaklaştırması" amaçlanır.
Botanik Bilgi : Kınaağacıgiller familyasından, ayrık dallı, beyazımsı kabuklu, karşıt yapraklı bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz renkli ve keskin kokuludur. Kurutulmuş yapraklarından “Kına” elde edilir. Saç ve parmakları boyamakta kullanılır.
Latince adı 'Cinchona Pubescens' olan Kınakına, kökboyasıgiller familyasındandır. Amazon yağmur ormanlarında yetişen doğal bir ağaçtır.
Anavatanı Kuzeydoğu Afrika olmakla birlikte günümüzde bütün Kuzey Afrika, Hindistan, Pakistan ve Seylan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Kınanın tarihi serüveni antik devirlere kadar uzanmaktadır. Antik Mısır'da mumyaların tırnakları ve sargılarının kına ile boyanması ise tarihte bilinen en eski kullanımıdır.
Sanayi bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir. Yapraklarının şekli yumurtayı andırır. Keskin kokulu ve bembeyaz çiçekler açan çokyıllık bir bitkidir. Kınakına bir bitki familyası olmaktan çok daha fazlasıdır.
- hint kınasının çeşit çeşit rengi vardır. normal kınada ise kızıl rengi sadece içine katacağınız çay, haşlanmış soğan kabuğunun suyu falan gibi ek maddelerle açıp koyulaştırabilirsiniz. - hint kınasını boya gibi çok uzun süre saçlarınızda tutmanız gerekmez ama normal kınayı 4-5 saatten az tutmak olmaz.
Yabancı erkeklere göstermemek şartıyla, kadının her süsü caizdir. Koca için süslenmek sünnet, yabancı için süslenmek haramdır. Sual: Erkeğin saç dökülmemesi veya baş ağrısı için kına yakması caiz midir? Evet, caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri