Ihlamur, papatya ve nane limon gibi bitki çayları bebeklere 6. aydan sonra ve yine doktora danışarak verilmelidir. Çocuklar için hazırlanan bitki çayları kaynatılmamalı, sıcak suda ılıması beklenerek demlenmelidir. Çocuklara bitki çayı verirken aslında onlar için bir nevi ilaç verildiği akıldan çıkarılmamalıdır.
Nane bebeklere 1 yaşından itibaren verilebilir. Nanenin 100 gramı için besin değerleri şu şekildedir. Tamamlayıcı beslenme süresince üç gün kuralını uygulamak çok önemlidir. Bu nedenle üç gün kuralını mutlaka takip edin.
6.aydan sonra; bebek gazlı ise rezene, anason, papatya, frenk kimyonu çayı 3-4 tatlı kaşığı kadar verilebilir. 1 yaşına kadar bebekler için baharat tüketimi önerilmemektedir. 1 yaşından sonra göğsü yumuşatmak için ıhlamur çayı verilebilir.
İlk aylarda anne sütündeki baharatlar ile tanışan bebeğe, alerjik bir reaksiyon ve sindirim rahatsızlıkları geliştirmiyorsa sekizinci aydan itibaren baharatlar ve sağlıklı otların verilmesinde bir sakınca yoktur.
Bebeğinizin krampları, karın ağrısı varsa maydanozlu tarifler rahatlamasına yardımcı olacaktır. Çiğ tüketmek bebeğinizin için zor olabilir o nedenle öncelikle sebze yemekleri veya köftelerin içinde ekleyerek bebeğinize yedirebilirsiniz. Maydanoz bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
İlgili 31 soru bulundu
Kuruyemişlere genellikle 12 ay ile 36 ay arasında başlanması tavsiye edilir.
7. Ay. Bebek 7 aylık iken yeşil fasulye, brokoli, bezelye, karnabahar, bamya, enginar, pırasa, ıspanak, semizotu, kereviz, domates, salatalık, soğan, sarımsak gibi sebzeler püre halinde verilmelidir.
Soğan çiğ tüketildiğinde gaz yapabilir. Bu nedenle 8.ayda ilk olarak pişirlmiş soğan ilerleyen aylarda ise çiğ soğan vermeniz daha güvenli olacaktır. Soğan bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
Semizotu, ıspanak, kereviz, bamya, pazı, maydanoz, dereotu, lahana gibi sebzelerin ise dokuzuncu aydan itibaren bebeklere verilmesi önerilmektedir.
Doğal Tahin (8+ Ay) - 300 G
Yerli susamdan elde edilmiştir. 8 ay ve üzeri bebeğiniz ve sizler pekmez veya keçiboynuzu özü ile karıştırarak kahvaltılarınıza lezzet katabilirsiniz.
Bebekler İçin Paçalı Kemik Geliştiren, Kemik Güçlendiren Çorba (9.Aydan İtibaren)
Boğaza kaçma riski göz önünde bulundurularak, ebeveyn gözetiminde tüketilmelidir. 12. Ayını dolduran bebeklerde güvenle kullanabilir. Yetişkinlerin, ekmek yerine tüketebileceği ve tatlı yapımında kullanabileceği lif kaynağı, sağlıklı bir alternatiftir.
Soğan bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
Naneye alerjiniz varsa, nane yemekten veya nane ile temastan kaçınmak önemlidir. Hafif belirtiler genellikle tedavi gerektirmez veya antihistaminikler veya steroid kremler ile tedavi edilebilir. Anafilaktik reaksiyonu olan herkes, yaşamı tehdit edebileceğinden derhal tıbbi yardım almalıdır.
1 yaşını doldurana kadar bebeğin tuza ihtiyacı yok ve sağlığı için de kesinlikle verilmemesi gerekir. Çünkü bu yaşlar aşırı sodyum, yani tuz tüketimine bağlı ileri yaşlarda gelişebilecek tansiyon hastalığı yönünden belirleyici bir dönemdir.
Limon bebeklere 1 yaşından itibaren verilebilir. 1 porsiyon limon 180 gram (2 orta boy) kadardır.
Taze sarımsak bu aylarda bebeğe verilmeye başlanabilir. Meyvelerden ise şeftali ve kayısı rahatlıkla kullanılacak besinlerdir. 8. aydan itibaren ise börülce, soğan, dereotu, fesleğen, maydanoz gibi çok yararlı bitkiler beslenmeye eklenebilir. 12. aydan sonra da barbunya, patlıcan, domates öğünlere eklenebilir.
Karpuz bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir. Karpuzun 100 gramı için besin değerleri şu şekildedir. Tamamlayıcı beslenme süresince üç gün kuralını uygulamak çok önemlidir. Karpuz da alerjiye neden olabilecek bir meyvedir.
İlk 6 ay bebeğiniz ihtiyaç duyduğu tüm sıvıyı anne sütünden alır. 6. aydan sonra katı gıdaya geçiş döneminde ise bebeğiniz su ve doğal meyve suları içebilir.
Kemik suyu, bebeklerin ek gıda almaya başladığı 6. aydan itibaren verilebilir. Bebeklere verilen kemik suyu kaç saat kaynamalı sorusunun cevabı ise en az 12 saattir.
Organik salçalar, ilave tuz içermediği için bebeklere 6. aydan itibaren 3 gün kuralına uyarak yemekli salçalar hazırlanarak verilebilir.
Bebekler, 7. ayını doldurduktan sonra 8. ayın içindeyken kıyma tüketmeye başlayabilir. Demir eksikliği riski bu aylarda epey rastlanan bir durumdur ki kırmızı et de en iyi demir kaynaklarından biridir ve hayvansal kaynaklı demir çok kolay emilir. Bu nedenle kıyma bebek beslenmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir.
Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz. Bu, hafif kaşar peyniri, süzme peynir ve krem peynir gibi sert peynirleri içerir.
Sekizinci aydan sonra alışmış olduğu gıdalara baklagilleri ekleyebilirsiniz. Baklagiller biyolojik değeri yüksek protein, vitamin, mineral ve lif açısından zengin besinlerdir. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye ve barbunya gibi.
6. aydan itibaren bebeğinizi şeftali ile tanıştırabilirsiniz. Şeftali satın alırken koyu turuncu ve kırmızı olanları tercih edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri