Apartman Boşluğunda Gaz Kokusu Duyarsanız Ne Yapmalısınız Çakmak, kibrit ve ateş yakmayınız. Elektrikli cihazları çalıştırmayınız. Çalışır durumda olanları kapatmayınız. Elektrik düğmeleri ve kapı zillerini kullanmayınız.
Ortamı havalandırmak için bina giriş kapısı ile aydınlığa açılan tüm pencereleri açınız Bina girişindeki ana doğalgaz giriş vanasını kapatınız Sigara içmeyiniz ve kibrit, çakmak ve ateş yakmayınız. Elektrikli cihazlarınızı çalıştırmayınız, çalışır durumda olanları kapatmayınız.
Binaların dışında gaz kokusu algıladığınızda hemen 187 nolu DOĞALGAZ ACİL telefonunu arayarak ihbar yapınız. Bu mekandaki insanları uyarınız, Aşırı bir gaz kaçağı varsa o bölgenin elektriğini kestiriniz, Kordon altına alınmasını ve trafiğin durdurularak bölgenin güvenlik altına alınmasını sağlayınız.
Konut içinde gaz kokusu hissettiğinizde
Elektrik düğmelerine dokunmayın (Açmayın, açıksa kapatmayın). Ev ve cep telefonlarını kullanmayın, çalarsa açmayın. Sigara içmeyin, kibrit-çakmak kullanmayın. Dışarıdan, koku olmayan bir yerden 187'yi arayın.
Doğalgaz ise havadan hafif olduğundan tavan döşemesi altında kalan boşlukta birikmektedir. Havadan ağır gazların tabanda hafif gazların ise tavanda birikmesi gerçeği LPG yakıtlı ocak ve cihazların bulunduğu mahaller için alt ve üst havalandırma menfezlerini zorunlu kılmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, 7 üniversiteli gencin ölümüne kombi ile baca arasında 'feliks' denilen borudaki yırtıktan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğunu belirterek, "Karbonmonoksit renksiz ve kokusuz bir gazdır, 40 saniyede beyin ölümünü gerçekleştirir" dedi.
Doğalgaz sızıntısı engellemek ve sızın olan bölgeyi onarmak için uygulanan yönteme göre gaz kaçağı tamir fiyatları değişkenlik gösterir. Günümüzde en basit gaz kaçağı tamiri 300 – 400TL'den başlamaktadır.
Doğalgaz kokusuz bir gaz olsa da çürük sarımsak kokusunu andırır. Buna benzer bir koku duyduğunuzda hemen kapıları ve pencereleri açmalısınız. Kaçak olduğunu çürük yumurta kokusu aldığınızda da anlayabilirsiniz. Kaçak oluşumunun en temel sebebi gaz birikmesinden kaynaklanmaktadır.
Gaz kaçağı anlayabilmek için; tüplerin ocaklara bağlandığı hortumlarına ve başlık kısımlarına (veya kaçak olduğundan şüphelendiğiniz başka yerlere) köpürttüğünüz sabunu sürünüz. Gaz kaçağı olan yerden hava gazı çıkarıp sabun köpüklerini şişirecektir.
Apartman Boşluğunda Gaz Kokusu Duyarsanız Ne Yapmalısınız
Çakmak, kibrit ve ateş yakmayınız. Elektrikli cihazları çalıştırmayınız. Çalışır durumda olanları kapatmayınız. Elektrik düğmeleri ve kapı zillerini kullanmayınız.
Hava ve Doğalgazın Karışımı: Sızın sonrasında alana yayılan gaz, hava ile birbirine karışır. Bu karışım belli bir orana geldiğinde (5-15) patlama tehlikesi oluşur. Kıvılcım / Ateşleme: Sızıntı sonrasında hava ile karışan doğalgaz sıkışır ve en ufak bir kıvılcım ya da ateşleme sonrasında patlama gerçekleşir.
- DOĞAL GAZ ACİL için 187'yi, diğer acil durumlar için 112 Acil Çağrı numarasını arayabilirsiniz. 2. Adınızı, soyadınızı ve size ait iletişim bilgilerinizi veriniz. 3. İhbara konu olan bölgenin adresini belirtiniz gerekirse tarifini yapınız.
Doğalgaz kaçağı genellikle bakımı yapılmayan kombilerde meydana gelir. Ancak doğal gaz kaçağını herkes yaşamaz. Çünkü çoğu insan gerekli önlemleri aldığı için bu konuda bir sorunda yaşanmamış olur. Borularda herhangi bir sebepten dolayı çatlama, kırılma meydana gelmesi sonucunda doğalgaz kaçağı oluşur.
Çünkü biri sigara içtikten sonra duman saatlerce havada kalıyor. Sigara içmeyen biri, sigara içen birinin yakınındayken pasif içici olarak sigara dumanı soluyor. Çok kısa bir süre için bu havayı solumak bile, sigaranın zararlı maddelerinin akciğerleri etkilemesine yetiyor.
Sigara dumanından en hızlı ve en yoğun şekilde etkilenen organ şüphesiz ki akciğerlerdir. Solunan duman içerisinde bulunan zararlı kimyasallardan biri olan katran, akciğer dokusunda birikir ve zamanla bu dokularda harabiyete yol açar.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da iki binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamaz.
Doğalgaz Ocak Hortumu Yanar mı? Doğalgaz ocak hortumları, yanmazlar. Ancak, hortumların içinde bulunan doğalgaz, yanma koşullarına maruz kaldığında yanabilir.
Doğalgazda oluşan kaçak ve sızıntı durumu, bazı durumlarda elektrik devrelerinin patlamasına ve büyük alevlerin ortaya çıkmasına neden olur. Uzun süreli olarak fark edilmeyen sızıntılardan sonra, özellikle eve yeni giriş yapıldığı zamanlarda lamba yakılmak istendiğinde dahi devrelerde patlama ve yangınlar oluşabilir.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Kokusuz olan doğalgaz herhangi bir kaçak durumunda anlaşılabilmesi için özel bir koku geliştirilerek dağıtıma sunulur. Çürük sarımsak yada yumurta kokusu alıyorsanız doğalgaz kaçağı var demektir. Kaçağı saptamanın başka bir yolu ise gaz dedektörü taktırmaktır.
Bu bakımdan en güvenli yol eve dedektör taktırmaktır. Alarma çaldığında doğalgaz kaçağını çok daha kolay ve kesin bir şekilde anlayabiliriz. Alarm şeklinde olanları alarma vermekle birlikte yanan yeşil ışığın kırmızıya dönmesini sağlar. Diğer dedektör şekli de kaçak olduğu durumlarda gaz vanasını kapatır.
Kombiden gaz kokusu gelmesi durumu önemli sorunlar teşkil edebilir. Gaz kokusu geldiğinde kombinizi kapatarak yetkili servise başvurmanız gerekir. Kokuyu gidermek için müdahalede bulunmadan servisi beklemelisiniz. Kombi bakımının düzenli olarak yapılması böyle bir problemin yaşanmasını engeller.
Doğal Gaz Acil 187 ekipleri tarafından ihbar verilen adreste doğal gaz kaçak kontrolü yapılır, iç tesisatta kaçak bulunursa önlem alınarak; Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği Üçüncü Kısım (İşletme Hizmet Yükümlülükleri) İkinci Bölüm (Acil Müdahale, Kayıt ve Dokümantasyon) Madde 61: ''Acil ...
Milyonlarca evde kullanılan doğalgaz, gerekli önlemler alınmadığında tıpkı odun ve kömür sobası gibi karbonmonoksit zehirlenmesine neden olabiliyor. Yapılan araştırmalarda karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalan kişilerin yaklaşık yarısının hayatını kaybediyor.
250 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Doğalgaz Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Doğalgaz Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri