Çevreye zarar vermez, havayı kirletmez. Zahmetsiz, konforlu bir yaşam sağlar. Temiz bir yakıttır, işletme ve bakım maliyetleri düşüktür.
PETEKLERDEKİ ISI KAYBINI ÖNLEME YÖNTEMİ
Kalorifer peteğinin arkasına alüminyum folyo koyarak %3'lük bir ısı elde etmiş olursunuz. Peteğin arkasına koyulan bu alüminyum folyo kaplama ile petekten çıkan sıcaklığın duvardan dışarı çıkıp ısı kaybı yaratması önlenir.
Bunun nedeni, peteklerde bulunanan havanın peteklere gelen sıcak suyun petek içlerinde dolaşmasına engel olmasıdır. Su havadan daha ağır bir elementtir ve bu nedenle hava peteklerin üst kısmında birikirek üst kısımlara su girmesine engel olur. Bu durumda peteklerin ısınmamasına ya da kısmen ısınmasına sebep olur.
2. süslücüm ısıyı kesmesi dışında peteklerin tüllere, tüllerin de peteklere bir zararı olmaz. 3 senedir uzun, yere kadar olan tül perde kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım.
a. ısınan hava yükseleceği için, petek perdenin arkasında kalırsa cam ile perde arasındaki havayı ısıtır. perde, petek ile duvar arasına koyulursa ısınan hava odaya doğru yükselir. az da olsa camdan dışarıya doğru olan ısı kaybını azaltan uygulamadır.
İlgili 24 soru bulundu
Kalorifer Nereye Yerleştirilmeli? Pencereler ne kadar kalın olursa olsun dışarıdan gelen soğuk havayı bir noktaya kadar kesebilmektedir ve en çok soğuk hava geçişi bu noktalardan olmaktadır. İçeri giren soğuk havayı kaloriferdeki sıcak hava ile kırmak için genelde kalorifer petekleri pencere altında yerleştirilir.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir. Bu tasarruf açısından fazla görünebilir fakat 3 petekten az kullanmakta tasarruf ettiğiniz anlamında gelmemektedir. Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır.
Petek ve Kalorifer tesisat ve mekanik aksamların kireç ve pasa maruz kalmaması, zarar görmemesi için en az iki yılda bir petek tesisatlarının ve peteklerin profesyonel bir şekilde kimyasal ve makine ile temizlenmesi gerekmektedir.
Ortamın ısısını 1 derece düşürmenin %6-7 enerji tasarrufu sağladığını unutmayın. Kalorifer peteklerinin önüne koltuk, masa gibi mobilyalar koymayın, petek önünü pereyle kapatmayın.
Bir kovaya ılık su doldurun, suya biraz sıvı sabun dökerek iyice köpürtün. Temiz bir bezi sabunlu suya batırın ve suyun fazlasını sıkarak akıtın. Nemli bez ile kaloriferin dışını silin. Kalorifer peteğinin paslanmaması için ikinci bir temiz bez ile peteği kurulayın.
4- Radyatör vanalarından çok az veya hiç su gelmiyorsa, 5- Peteklerinizden siyah veya koyu kahve renkli ve pis su geliyorsa, 6- Kombiniz sesli çalışıyorsa veya sıcak suyunuz düzensiz geliyorsa, 7- Dairenizdeki en son petek ısınmıyorsa petekleriniz kirli demektir.
Radyatörler, ısındığı zaman imal edilmiş olduğu malzeme ısıdan dolayı genleşir ve bu genleşme belli bir süre sonra sona erer. Hem genleşme sırasında hem de petek soğuyuncaya kadar tık tık sesi gelmeye devam edebilir. Bu aslında normal bir durumdur ve petek üzerinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek görülmez.
Hastalıkların artmasına ve daha ağır seyretmesine neden olan hava kuruluğuna karşı, alınabilen en uygun ve pratik tedbir, petek üzeri nemlendirici kullanılmasıdır. Kalorifer üzerine asılarak içine su doldurulan bu ürün, cilt kuruluğu gibi nemsiz ortamların neden olduğu sorunlarında önüne geçer.
Temizliği yapılmayan petekler daha fazla enerji harcar ve bizi daha az ısıtır. Oysa temizlenen petekler gereksiz enerji kullanımının önüne geçer ve daha iyi ısınmayı sağlar.
Kış mevsimi öncesi kombi ve baca temizliği kadar kalorifer peteklerinin bakımı da önemli. Zamanında yapılan temizlik yakıtta yüzde 30, ısınmada ise yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Soğuk hava kendini hissettirmeye; kalorifer ve kombiler de yanmaya başladı. Yakıt tasarrufunda kalorifer peteklerinin bakımı oldukça önemli.
Kullanılmayan petekler nasıl kapatılır? Termostatik petek vanaları kadran 0'ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır.
Yerden Isıtma mı Petek mi Enerjiyi Daha Verimli Kullanır? Petek sisteminin en yüksek sıcaklığı verebilmesi için kombinin 90 derecelere kadar ısınması gereklidir. Yerden ısıtma sistemleri ise en yüksek 55 derece sıcaklıkta çalışır. Yani yerden ısıtma sistemleri peteklerin harcadığından çok daha az güç ve enerji harcar.
Petekleri kapatmak tasarruf sağlar mı? Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Kalorifer Petek Boyu Hesaplama için Temel Bilgiler. Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tipi panel radyatör 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
sorusuna ise vereceğimiz cevap; evet, petek temizliği yaptırmak gereklidir diyebiliriz. Petekler uzun süre temizlenmezse; tesisat zamanla tortu ve kireçle birleşerek tesisatın içindeki sıcak suyun bütün bölgelere ulaşmasını engeller. Bu nedenle petekler ısınmıyor demeye başlarız.
Haddinden fazla ısı artışı tasarrufun önüne geçecektir. Bunun dışında çalışmakta olan petek sayısının artması faturanın yükselmesine neden olur.
tüm petekleri açın. günlük doğalgaz m3 tüketimini gözlemleyin çok fark etmez bence. biz 130 m2 evin tüm petekleri açık olarak kullanıyor 8m kadar petek var. 23 derecede sabit ev gayet iyi ısınıyoruz.
Radyatör Uzunluğuna Göre Kombi Seçimi
Tabloya göz atarak, 24 kw kombi kaç metre petek ısıtır sorusuna karşılık 5 metre - 9 metre arası yanıtını bulabilir veya 6 metre petek için kaçlık kombi sorusuna karşılık 24kW kombi kapasitesinin uygun olduğunu söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri