Doğalgaz sobası evi ısıtır;Zaten ısıtma amaçlı üretilmiştir.
✅ Kombi Doğalgazlı Isıtma Cihazları
Merkezden gelen enerji sayesinde kombi cihazı içerisinde yer alan suyun ısınması sağlanır. Elektrik ve su tesisatı ile birlikte çalışır. İçeride ısınan su daha sonra radyatörlere aktarım sağlanır. Daire içerisinde yer alan radyatörler de odaların ısınmasına sağlar.
Oldukça basit bir çalışma yöntemi olması ile beraber, kombiler ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez beyaz eşyaları arasında gelir. Bütün kombilerde yaz ve kış konum düğmesi yer almaktadır. Kış konumu hazırlanmış durumda iken, kombiler kalorifer tesisatına ısıtır ve bu doğrultuda sıcaklık yayılır.
Peteklerde bulunan hava nedeniyle petek içerisinde su dolaşımı engele takılabiliyor ve bu da ısınma sorunu olarak karşınıza çıkabiliyor. Peteklerin ısınmaması ile ilgili bir diğer neden ise kombideki suyu peteklere gönderen pompanın arızalanmasıdır.
Geleneksel kombilerin aksine, doğal gaz veya petrol gibi fosil yakıtlar kullanmak yerine, elektrik enerjisi kullanarak suyu ısıtır ve ısıyı dağıtmak için radyatörlere veya ısıtma sistemine pompalar.
İlgili 25 soru bulundu
Kombiler, lpg veya doğalgaz kullanan ve ev veya mekanların ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan cihazlardır.
Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir. Bu tasarruf açısından fazla görünebilir fakat 3 petekten az kullanmakta tasarruf ettiğiniz anlamında gelmemektedir. Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır.
Isı pompaları, kombi sistemleri, yerden ısıtma sistemleri gibi teknolojik yöntemlerin yanı sıra soba ısıtıcı ve şömineler gibi geleneksel yöntemler de tercih edilebilir. Ayrıca güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi alternatif ev ısıtma yöntemleri de kullanılabilir.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.
Hayır, gece yatarken kombiyi kapatmamalıyız. Kombi ayarının sürekli değiştirilmesi ya da kombinin açılıp kapatılması, yanlış bir uygulamadır.
Doğalgaz şu an için dünyada ısınmak için en temiz ve ekonomik ısınma yöntemidir.
Petekler ısınmıyor ise, peteklerde hava olabilir. Peteklerin içinde tıkanıklık olabilir. Kombi ısıtmıyorsa, kombi içinde kireçlenme olabilir. Kombi basıncı düşük olabilir.
Kombiler yaklaşık olarak 2.5 lt./dk su debisi ve 0.25 bar su basıncında dahi sıcak su üretebilmektedir.
Odun sobası ve zemin altı ısınma sistemleri en ucuz ev ısıtma sistemleri arasında yer almaktadır. İlginç ev ısıtma sistemleri için tercih edeceğiniz zemin altı ısıtma sistemlerinde profesyonel uygulamalar yapılmalıdır. Bu alanda profesyonel döşeme ustaları ile çalıştığınızda her açıdan avantaj elde etmiş olursunuz.
Sıvı Aktif Güneş Enerjisi İle Isıtma
Evinizi ısıtmak için aktif güneş enerjisiyle ısıtma kullanmak için, evinizin zeminlerine veya duvarlarına radyant döşeme sistemi adı verilen tüp veya boru panelleri monte edilir. Sıvı ısıtıldığında, evin içinden pompalanır ve odadaki havayı ısıtmak için tüplerden ısı yayar.
Petekleri kapatmak tasarruf sağlar mı? Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır. Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Sular kesildiği esnada kombinin kapatılması uygulanabilecek en doğru yöntemdir. Çünkü böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında kombiye su basılması olanaksızdır. Tesisat içinde ki su miktarı tahmin edilemeyeceğinden, durum riske atılmamalı ve kombi kapatılmalıdır.
Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur. Suların kesik olması ise genellikle kombinin çalışmasına engel olmamaktadır. Ancak kombinin bar basıncının düşmesi ve eksik su durumu olması halinde kombinin hizmet veremeyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri