- Sezaryen doğum öncesinde, anne adayları gece yarısından itibaren hiçbir şey yiyip içmemelidir. - Bir hafta öncesinden genital bölge tüyleri alınmamalıdır. Çünkü bu işlem enfeksiyon riskini artırır.
Uzmanlar, hamilelik sırasında bazı hijyen kurallarına uyulması durumunda ağda yapılabileceğini savunuyor. Ağda, kadınlar için en temiz genital temizlik yöntemlerinden biri olarak görülmektedir. Gerekli hijyen kurallarına uyulursa hamilelikte ağda yaptırmanın bir zararı yoktur.
Hamilelik döneminde genital bölgene ağda yaptırmanda herhangi bir sakınca yok.
Gebelikte ağda:
Gebelik döneminde ağda yapılabilir. Ancak bu süreçte vücut daha hassas olduğu için iz kalabilir ya da anne adayının canı daha çok yanabilir. Bu sebeple güvenilir yerlerde ağda yaptırmak gerekmektedir.
Evdeki hazırlık. Sezaryen ameliyattan 1 hafta önce karın ve pubik (genital) bölgenin tıraş ya da ağda gibi yöntemlerle temizlenmesi önerilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Uzmanların genel görüşü ağdanın zararlı olmadığı yönündedir. Ancak hormonlar sebebiyle ağrı eşiğiniz azalmış olabilir veya vücut daha hassas olduğundan ağda yapılan bölgelerde iz kalabilir. Bu sebeple tanıdığınız, hijyen ve profesyonelliğinden şüphe etmediğiniz yerlerde ağda yaptırmanızı öneririz.
Gebelikte hormon değişikliğine bağlı olarak karın, bacak, meme ucu ve diğer bölgelerde tüylenmede artış olur. Bu tüylenmelerden tıraşla kurtulmanın herhangi bir sakıncası olmaz.
Her halükarda soğuk ağda bantlarını tercih etmeniz daha iyi olacaktır. - Tüy dökücü krem: Bu ürünler cildin derinlerine nüfuz eden aktif bileşenlere sahiptir ve cilt doğal olarak daha hassas olduğu için hamilelikte kullanılmaları önerilmez.
AĞDA YAPMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN
Bunun için en doğru zaman ise regl döneminden sonraki haftadır. Çünkü bu haftada ağrı eşiğiniz oldukça yüksek olur ve acıya daha dirençli olursunuz. Ayrıca hormonlardan dolayı tüyler de daha yavaş çıkar.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Düzenli ağda ve düzenli tıraş yapan kişilerin tüylerinin çıkma süresi farklıdır. Ağda yapan kişinin tüyleri birkaç hafta içerisinde çıkarken, tıraş yapan kişinin tüyleri birkaç gün içerisinde vücutta belirginlik gösterir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
- Sezaryen doğum öncesinde, anne adayları gece yarısından itibaren hiçbir şey yiyip içmemelidir. - Bir hafta öncesinden genital bölge tüyleri alınmamalıdır.
Fakat sonuç ne olursa olsun gebelerin gebeliğini riske atmaması önerilir. Bu yüzden eğer yapılacaksa temizliğinizi jilet ya da ağdayla yapmanız ileriki dönemde de doğumdan sonra lazer ya da iğneli epilasyonunuzu yaptırmanız önerilmektedir.
Bol lohusa pijama takımları, rahat gecelik takımları ve sabahlıkları seçiniz. Giysi olarak ta bol tişört ve kapri seçebilirsiniz. Elbise giymek isterseniz de elbise boyunu iyi ayarlamanızı öneririz. Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz.
Son 4 haftaya kadar devam edilebilir. Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
Kişiye göre 10-11-12 yaşlarında olabilir. İlk defa yapılacaksa bir yetişkinin yardımı olması şart. İlk epilasyonun ağda ile olması da gerekmez. Tüy dökücü krem veya jilet de kullanılabilir.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Hormonların seviyelerinde meydana gelen değişim hamilelikte tüylenmeye ya da var olan tüylerin miktarının artmasına yol açabiliyor. Yani bu, yalnızca senin değil pek çok hamile kadının başına gelen bir durum. Özellikle göğüs uçları, karın, kollar, yüz ve bacakta tüylenme en çok şikayet edilen bölgeler arasında.
Hamilelik boyunca dökülmeyen saçlar, doğal olan dökülme evresini doğumdan sonra toplu olarak gerçekleştirip kendini yeniler.
Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre hamilelikte çıkan tüyler bebeğin doğumundan itibaren 6 ay içerisinde yok olacaktır.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Doğumun geldiğini gösteren belirtiler genel olarak şöyledir;
Sancı şikayetlerinin sırt bölgesinden başlayarak karın bölgesine doğru yayılmaya başlamasıyla. Kasılmaların ve ağrı şikayetlerinin giderek daha şiddetli hale gelmeye başlaması Pembe ya da kanlı akıntı olması durumunda.
Siz de kolay doğum için gebelikte beslenme konusunda daha dikkatli olmalısınız. Bununla birlikte yürüyüş, yüzme, pilates veya yoga gibi hamilelikte güvenli olan egzersizleri yaparak hem vücudunuzu formda tutabilir hem de doğumunuzu kolaylaştırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri