Gebelik esnasında ciltte beliren koyu lekeler genellikle doğumdan sonraki birkaç ay içinde kendiliğinden kaybolur. Melazma olarak adlandırılan bu pigmentasyon değişiklikleri, vücuttaki hormon seviyeleri normale döndüğünde ve vücut, cilt pigmenti veya melanin üretmeyi bıraktığında, bu lekeler kaybolmaya başlar.
Hamilelikte Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir.
Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde artar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor. Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor.
Doğumdan Sonra Karın Bölgesi
Karın bölgesinde oluşan sarkık ve yumuşaklık 4 ila, 5 ay sonra gerçek sağlamlığına ulaşır. Bu bölgede oluşan hassasiyet nedeniyle yapılacak olan kegel egzersizleri ile leğen kemiğinizin kaslarını kuvvetlendirebilirsiniz.
Ciltteki renk değişikliği lohusalık döneminde hızla azalır ve deri on gün içerinde eski görünümüne kavuşur. Lohusalık döneminde özellikle emzirme ile terlemenin fazla olması cilt dokusundaki ödemin hızla çözülmesine yardım eder. Gebelik sırasında gerilen karın duvarı doğumdan hemen sonra sarık bir görünüm alır.
İlgili 44 soru bulundu
Anneler emzirmeyi kısmi olarak bırakırlarsa da adet kanaması yaşayabilirler. Kısmi emziren ya da biberonla da besleme yapan anneler doğumdan 4-6 hafta sonra adet görebilir.
Koruna (en üst katman) katmanına ulaştıktan sonra, epidermal dönüş sürecine geçerler (ör. banyodan veya kaşıdıktan sonra). Bu işleme «deskuamasyon» denir. Tam epidermal dönüş («cilt yenileme») yaklaşık 2 ay sürer.
Öncelikle, doğum sonrası korse kullanımına hemen başlanmaması tavsiye edilir. Doğumun üzerinden minimum 1-2 gün geçmiş olmasına dikkat etmek gerekir.
Op.Dr. Banu Çiftçi. Rahmin boşalması ve doğumdaki kan kaybına bağlı olarak, hemen doğum sonrası ortalama 6 kg kaybedilir. Sık idrara çıkma ile vücutta birikmiş fazla sıvı atılarak da ortalama 2-3 kg kaybedilir.
6 hafta ilâ 3 ay arasında, hafif tempolu ve kısa soluklu yürüyüşlerin yanında basit esneme hareketleri yapabilirsiniz. Doğumu izleyen 3. aydan itibaren, pilates ve yoga gibi sporları tercih ederek, kaslarınızın toparlanma sürecini hızlandırabilir ve göbeğinizden kurtulabilirsiniz.
Genital bölgede kararma ölü deri birikmesinden dolayı oluşabilir. Bu nedenle bu bölgeye uygun, hassas bir kese ile haftada 1-2 kez genital bölgenize kese yapabilirsiniz. Bu sayede ölü derilerden arınan genital bölge zamanla beyazlar.
Gebelikte oluşan koyu renk lekeler kendiliğinden geçebilir
Pek çok kadının cildinde oluşan koyu renk lekeler doğumdan sonraki 3-6 aylık sürede kendiliğinden geçmektedir.
Kararmayı engellemek için vajina bölgesinde jilet kullanmamak gerekir. Tüyleri almak için kullanılan jiletler, vajina bölgesinin kararmasına neden olur. Kararma sorununu tamamen ortadan kaldırmak için ise vajina beyazlatma operasyonlarına başvurulur. Bu operasyonlar sayesinde vajina bölgesi daha beyaz görünür.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Tedavisi kozmetik amaçla yapılır. Dermal melanositler yoğun melanin içerdiği için Q switched lazerlere yanıt iyidir. Ortalama 4-8 seans gerekir. Tedavi 2 ay ralıklarla yapılır.
· Lekenin oluştuğu bölgeye süt ile temizleyebilirsiniz. Süt aynı zamanda kuru ciltlere de iyi gelmektedir. · Süt kullanmak istemiyorsanız limon veya limon suyu da kullanabilirsiniz. Limon hem cildinizi parlatır hem de cilt lekelerini azaltır.
Sezaryen ameliyatında bebek anne karnından alınmadan önce ilk olarak bağırsaklar çıkartılır. Bebek alındıktan sonra bağırsaklar tekrar yerleştirilir.
Doğum Sonrası Vücut. Doğumun hemen sonrasında göbek hizasında hissedilen rahim yaklaşık 4-6 hafta içerisinde normal boyutlarına dönecektir.
Anneler emzirme telaşına düşüp “Çocuğum doyuyor mu acaba?” diye düşünürken, aldığı kiloları vermeye çalışır. Doğumdan sonra ilk 4 ayda 0,5-1 kilo zayıflama normal kabul edilir. Ancak anne çok kilolu ise ayda 2 kilo kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kilodan daha fazla zayıflamak emziren anne için sakıncalı görülür.
Doğum sonrası hemen korse kullanımı önerilmez. Normal doğumlarda bedenin eski haline dönebilmesi için 1-2 gün geçmesi ve sonrasında hekimin görüşleri alınarak korse kullanılması önerilmektedir.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Bunu yapmak için, 2 fincan çekilmiş kahve, 1/2 fincan beyaz şeker ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya badem yağını karıştırmanız gerekir. Bu miktarlarla vücudunuzun çeşitli bölgelerini pul pul dökebilirsiniz. Duş sonrası bunu yapmanız önerilir, çünkü gözenekler daha açıktır ve karışım çok daha iyi emilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri