Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
* Dolabınızda kötü koku oluşmuşsa tüm eşyaları çıkarın ve dolabınızı sirkeli suyla temizleyin. Ardından bir süre havalandırın. * Havalandırdığınızda sirke kokusu da gidecektir. İyice durulamayı ihmal etmeyin.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
Kıyafetlerinizi yıkamadan ya da yıkadıktan sonra tam kurutmadan gardırop içine koyduğunuzda dolap içinde kötü kokular meydana gelir. Evde rutubet varsa, gardırobun içi zamanla kötü kokmaya başlayabilir.
Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Dolap içlerine karbonat veya türk kahvesi koy, kokuyu çeker. 1 litre suyun içine 3 çorba kaşığı elma sirkesini karıştır ve ocağın üstünde 15 dakika boyunca kaynat. Mutfak dolaplarının kapaklarını aç. Hem havalandırmış olursun, hem sirke dolap içinde bulunan tüm kokuları ortadan kaldırır.
Mobilya neden kokar, evimizdeki ya da işyerimizdeki mobilyaların kokmasının birçok nedeni olabilir. Bütün mobilyalarımız bazı dış etkenlerden kaynaklı olarak kokar. Mobilya kokusu ortamdaki nem, rutubet, mobilyaları silerken üzerinde bıraktığımız su birikintisi gibi birçok etken sebep olur.
İçerisine az miktarda Arap sabunu koyarak hazırladığınız temizlik suyu ya da beyaz sabun ile yıkadığınız bir temizlik bezi bu konuda size yardımcı olabilir. Bu arada temizlik bezi olarak da mobilyaya zarar vermeyecek mikrofiber bezlerden yararlanabilirsiniz. Temizlik bezinin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Elma sirkesinin içinde yoğun miktarda asit bulunuyor. Bunun yanı sıra antiseptik özelliği ile buzdolabındaki kötü kokuları ortadan kaldırıyor. Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz.
Temiz bir beze bir miktar kolonya dökün ve lekeli bölgeleri silin. Ardından duvarın ıslak kalmasını önlemek için, saç kurutma makinesiyle kurutun. Karbonat gibi kedi kumu da rutubeti içine hapseder. Sık sık rutubet oluşan bölgelere küçük kapların içerisine kedi kumu yerleştirebilirsiniz.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
buzdolabınızı deterjan yerine sirkeli suyla silerseniz ve daha sonra bir kase içinde dolapta da bulundurursanız kokuyu giderir.mangal kömürü de faydalı.benim dolaptada biz yokken yaş maya erimişti. iğrençti.ama koku falan kalmadı tavsiye ederim.
Dolabınızın içine lavanta, okaliptüs, yasemin gibi kurutulmuş çiçek keseleri koyabilirsiniz. Boş sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. Kokulu sabunlardan alıp giysi aralarına yerleştirebilirsiniz.
Spor ve seyahat çantanız ile kirli sepetinizde oluşacak kokulara karşı kullanmanızı tavsiye ederiz. Etkisi bittiğinde atmak yerine, kâğıt ambalajın içerisindeki kokulu taşları vazo, bardak veya benzeri bir objenin içine koyarak bir süre daha kullanmaya devam edebilirsiniz!
Domol koku keseleri 8 haftaya kadar etkin kalabilir ve hoş bir tazelik yayar.
- Limon tuzu, karbonat ve sirkeyi karıştırıp kabın içerisinde yaklaşık bir saat beklettikten sonra yıkayınız. - Nemli ya da kuru kahve telvesini kaba doldurup kokuyu tamamen çekene kadar bekletin. - Saklama kaplarınızı güneşte havalandırıp güneşin kötü kokularla mücadele gücünden faydalanın.
Bu konuda yapılması gereken sirke ile silmek suretiyle temizlik yapılmasıdır. Özellikle sünger üzerine doğal bir sirke ekleyerek dikkatli bir şekilde temizlik gerçekleştirmek mümkündür. Böylece buzdolabında ulaşılmak istenen en zor kısımlara dahi erişmek suretiyle, buzdolabındaki koku filtresi temizlenebilir.
Gardropta Oluşan Kötü Kokunun Giderilmesi
Öncelikle bütün eşyaları dolaptan çıkartın. Ardından dolabı sirkeli su ile temizleyin. Daha sonrasında dolabı iyice havalandırın. Özellikle sirke korkusunun giderilmesi için havalandırmanın iyi bir şekilde yapılması gerekir.
Sirke: Sirke, kötü kokuları gidermek için etkili bir yöntemdir. Bir miktar sirke, bir sprey şişesine konularak gardrop içinde püskürtülebilir veya bir kapta gardrop içinde bırakılabilir. Lavanta yağı: Lavanta yağı, hoş bir koku sağlayarak gardrop kokusunu gidermeye yardımcı olabilir.
Dolap temizliğini unutmuyoruz
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Beyaz Sirke ve Su ile Yeni Mobilya Kokusu Giderme
Eşit oranlarda beyaz sirke ve su karışımı içerisinde nemlendirilen bir bez ile kumaş veya ahşap malzemenin kendisi silinebilir. İsterseniz bu karışımı sprey şişesi yardımıyla kumaşa veya ahşaba uygulayabilirsiniz. Ardından bir bez ile kurulanmalıdır.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen madde olarak tanımlanan, ahşap mobilyalarda ve parkelerde kullanılan formaldehidin salınımı, özellikle zamanlarının büyük kısmını kapalı ortamlarda geçiren çocuklar için büyük risk oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri