Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Kıyafetlerinizi yıkamadan ya da yıkadıktan sonra tam kurutmadan gardırop içine koyduğunuzda dolap içinde kötü kokular meydana gelir. Evde rutubet varsa, gardırobun içi zamanla kötü kokmaya başlayabilir.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
Yeni Mobilya Kokusuna Karbonat ile Çözüm
Karbonatın içeriğindeki alkalik özellik nedeniyle temas ettiği ortamdaki kötü kokuya neden olan asidik ile reaksiyona girerek kokuyu adeta içine hapseder. Ahşap mobilyaların içerisine karbonat serperek gece boyunca bekletmek yeterli olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Dolap çekmece kokusu sıvı ya da toz formlarda olabilir. Bunun yanı sıra askı ile asılabilen ya da katı halde direkt olarak yerleştirilebilen çeşitler de bulunur. Temin ettiğiniz ürünün şekline göre askılarından asarak ya da çekmecelerin içerisine direkt olarak koyarak kullanım sağlayabilirsiniz.
Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
KARBONAT. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız bir kaba karbonat koyarak buzdolabına yerleştirin. Koku gidene kadar buzdolabınızda tutun. Ayrıca günlük kokuların oluşmamasını istiyorsanız buzdolabınızda her zaman bir kap içinde karbonat bulundurabilirsiniz.
Buzdolabı kokusunu ne alır diye düşünüyorsanız denemeniz gereken ürünlerden biri karbonattır. Cihazınızın içine bir kâse karbonat koyarak kötü kokuların emilmesini sağlayabilirsiniz. Dolabın sıcaklık ayarlarını doğru seviyede tutmanız yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar ve böylece koku oluşumunu engeller.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
İçine pirinç taneleri attığınız Türk kahvesini buzdolabı raflarınıza yerleştirin. Küçük bir kasenin içine koyduğunuz Türk kahvesinin içine bir kaşık pirinç karıştırmanız yeterli. Bu karışımı bir gece dolabınızda bekletin. Sabaha kokudan kurtulmuş olacaksınız.
İçerisine az miktarda Arap sabunu koyarak hazırladığınız temizlik suyu ya da beyaz sabun ile yıkadığınız bir temizlik bezi bu konuda size yardımcı olabilir. Bu arada temizlik bezi olarak da mobilyaya zarar vermeyecek mikrofiber bezlerden yararlanabilirsiniz. Temizlik bezinin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Temiz bir beze bir miktar kolonya dökün ve lekeli bölgeleri silin. Ardından duvarın ıslak kalmasını önlemek için, saç kurutma makinesiyle kurutun. Karbonat gibi kedi kumu da rutubeti içine hapseder. Sık sık rutubet oluşan bölgelere küçük kapların içerisine kedi kumu yerleştirebilirsiniz.
Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
buzdolabınızı deterjan yerine sirkeli suyla silerseniz ve daha sonra bir kase içinde dolapta da bulundurursanız kokuyu giderir.mangal kömürü de faydalı.benim dolaptada biz yokken yaş maya erimişti. iğrençti.ama koku falan kalmadı tavsiye ederim.
Yemek kaplarını dolaba sıcak koymayın. Aksi hâlde yüksek enerji harcar. Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur.
Şayet mutfak dolabının içi kokuyor ise sabun, Türk kahvesi veya lavanta tohumları ile mutfak dolabı kokusunu giderebilirsin. Sabun ve lavanta, dolap içi kötü kokuyu bastırırken Türk kahvesi, kokuyu tamamen alarak kötü kokuları oluşmadan önler.
Rafları temizledikten sonra kapağın içini bulaşık deterjanlı bir bezle sildikten sonra durulanmış bir bezle silerek deterjandan arındırabilirsiniz.
Bu konuda yapılması gereken sirke ile silmek suretiyle temizlik yapılmasıdır. Özellikle sünger üzerine doğal bir sirke ekleyerek dikkatli bir şekilde temizlik gerçekleştirmek mümkündür. Böylece buzdolabında ulaşılmak istenen en zor kısımlara dahi erişmek suretiyle, buzdolabındaki koku filtresi temizlenebilir.
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.
Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur. Kahve dünyanın en faydalı içeceklerinden biri. Kahvenin temizlikte de işe yaradığını söylesek. Örneğin kahve, buzdolabı kokusunun giderilmesini sağlıyor.
Mobilya neden kokar, evimizdeki ya da işyerimizdeki mobilyaların kokmasının birçok nedeni olabilir. Bütün mobilyalarımız bazı dış etkenlerden kaynaklı olarak kokar. Mobilya kokusu ortamdaki nem, rutubet, mobilyaları silerken üzerinde bıraktığımız su birikintisi gibi birçok etken sebep olur.
Rutubet kokusuna karşı etkisi olduğu bilinen kedi kumunun ortamda tutulması kokuyu azaltıcı etki yaratıyor. Kedi kumunun nemi çekebilme düzeyinin yüksekliğinden dolayı rutubet kokusu ortadan kalkıyor. Küf sorunu üzerinde etkisi olduğu bilinen bir diğer giderici ise, çamaşır suyu ve camsil karışımı olarak öne çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri