Niyetiniz doğrultusunda mum yakmak; geride bırakmak istediğiniz enerjileri bir kağıda yazıp yakmak; olumlama cümleleri tekrar etmek ve bunun gibi her şey dolunay ritüeli olabilir. Dolunay ritüelini iyileşmek, hayallerinizi hayata geçirmek, arınmak ve size hizmet etmeyen enerjileri geride bırakmak için yapabilirsiniz.
Dolunay zamanlarında okyanuslar yükselir ve hastanelerin acil servisleri daha çok hasta ile dolar. Dolunay sakin kalmanın zamanıdır. Bırakın gitsin, zor anlarınızda derin nefesler alın ve diğerlerini hatalarından dolayı affedin. Önemli görüşmeleriniz varsa, bunları dolunayın iki gün sonrasına erteleyin.
Dolunay görenlerin ilk olarak Ayetel Kürsi okuması tavsiye olunur. Allahü lâilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm.
Dolunay ritüeli, evrenin ve gökyüzünün dilek kapılarının açık olduğu zamanda, Ay'ın tam da dolunay fazına geçtiği sırada yapılır. Dolunay ritüelleri ile hangi etki altında olursak olalım, negatif enerjiyi pozitife çevirebilir ve gökyüzüyle uyumlanarak daha rahat bir akış içinde olabiliriz.
Ritüel dolunay günü saat 17.00 ile sabaha karşı 04.00'a kadar yapılabilir. Dolunay ritüeli öncesinde evinizi negatif enerjilerden arındırmak için adaçayı bitkisi yakarak tütsü yapabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kadersel gelişmelere açık bir dönem. İskelet sistemi, eklemler, dişler, diz kapağı, saçlar, cilt ile ilgili problemlere dikkat. Dolunay doğum haritanıza göre hangi evde gerçekleşiyor ise o konularla ilgili etkiler alıyor olacaksınız. Dolunay ile ilgili direkt etki alacak burçlar: Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi.
DOLUNAY'IN YANSIMALARI
Bugün Başak burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar öncelikli olarak meydana geldikleri gün olmak üzere, genelde astrolojik açıdan +/- 5 gün etkili gökyüzü görünümleridir.
Dolunay ritüelinin belli bir yöntemi olmamakla birlikte, tamamen kişiye özel ve kişinin tercihine kalan bir uygulamadır. Niyetiniz doğrultusunda mum yakmak; geride bırakmak istediğiniz enerjileri bir kağıda yazıp yakmak; olumlama cümleleri tekrar etmek ve bunun gibi her şey dolunay ritüeli olabilir.
Dolunay ve deprem arasında bir ilişki yok
Ancak bunların tamamı, yerle ilgili dinamikler. Depremler her zaman ve dünyanın her yerinde gerçekleşebilir. Kimisi çok dikkat çekmeyecek kadar zayıf, kimisi çok kuvvetli oluyor. Bilim insanları 1800'lü yıllardan beri özellikle ayın depremlerle olası bağlantısını inceliyor.
Hıdırellez'de 5 Mayıs akşam ezanı ile gül ağacına dilekler asılır. 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır ve sonrasında ise suya bırakılır. Hıdırellez akşamı gül ağacında dilek tutarken yapmanız duasını okumanız gerekir.
Dolunay: Gökyüzünün yükünün azalmasına ve kişilerin auraların çoğalmasına yani enerji artışına yol açar. Ay'ın manipülasyonu ile meydana gelen bu ekstra enerji artışı ise dengeli ve tutarlı olmayan hareketleri tetiklemektedir.
Yeni ay ve dolunay ritüeli, o ayda odaklanmak istediğimiz şeyler için hatırlatıcı bir göreve sahiptir. Yeni ay ritüeli için dilek belirleme aşaması diyebiliriz. Yeni ay, yaratmaya çalıştığımız dilekler için hassas bir hatırlatıcıdır. Dolunay ritüeli ise affetmek ve şükretmek için ideal bir zamandır.
Dolunay ritüeli çok eski zamanlara dayanmaktadır. Ayın döngüleri uzun yıllardır kullanılan tekniklerdendir. Eski zamanlarda dolunayın bir enerjisi olduğuna inanılırdı ve bu enerji sayesinde insanların tüm kötülüklerden arındırıldığına dair inanış vardı ve bu inanış günümüze kadar gelmiştir.
Dolunay, her ayın yaklaşık 29.5 gününde bir meydana gelir ve yaklaşık 3-4 gün boyunca görülebilir. 2023 yılında, Türkiye'de dolunay tarihleri aşağıdaki gibi olacaktır: Ocak: 6 Ocak 2023. Şubat: 5 Şubat 2023.
Gökyüzünde daha parlak ve dünyaya daha yakın olarak görsel bir şölen sunacak olan süper dolunay, 1 Ağustos akşamı görülecek. 2023 yılında yaşanacak dört süper ay etkinliğinden ikisi Ağustos'ta olacak, ilki bugün, diğer ise 30 Ağustos'ta.
Ana evreler; Yeni ay, ilk dördün, dolunay ve son dördün evreleri iken, ara evreler ise şişkin ay ve hilaldir.
DEPREMLER NERDEN GECE OLUR? Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun yanıtını belli bir çerçevede veriyor. Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.
Dolunay, Ay'ın Güneş'e göre Dünya'nın ters tarafında kaldığı evresi. Dolunay, Ay ile Güneş'in jeosentrik zahir (ekliptik) boylamlarının farkı 180 derece olduğunda gerçekleşir. Bu durumda Ay, Dünya'ya göre Güneş ile ters noktalardadır. Sinodik aya göre Ay'ın aynı evreleri arasındaki zaman ortalama 29.53 gündür.
Dolunayın hangi dönemlerde gerçekleşip ne gibi etkilere sebep olabileceğini öğrenmenizin ardından “Dolunayın etkisi ne kadar sürer?” diye merak ediyor da olabilirsiniz. Dolunayın etkileri, dolunayın başlangıcından beş gün önce başlar ve dolunay tamamlandıktan sonra beş gün daha devam eder.
Dolunay, evrende gizemli ve güçlü bir enerji kaynağı olarak kabul edilir. Ay'ın tam olarak ışıldadığı bu dönemde, doğanın ve insanların üzerindeki etkileri derinden hissedilir. Tarih boyunca ise birçok kültürde dolunayın mistik ve enerji yüklü bir dönem olduğuna inanılmıştır.
Ay, hareketleri sonucunda safha safha küçülüp tekrar büyür. Dolunay iken kemale ermiştir, tamamdır; diğer zamanlar ise noksandır. Bu durumda da dolunay sevgili, hilâl âşıktır. Dolunay parlaklığı ve beyazlığı itibariyle kâğıda benzetilmiştir.
Mum ışığını elde ettikten sonra Doğal Adaçayı Tütsü kullanımına geçmelisiniz. Bu doğal tütsüyü kullanmak için ısıya dayanıklı bir kap kullanabilirsiniz.
Vücudun biyolojik saatini koruyan ve ritmini arttıran melatonin hormonunun da gönüllülerde Dolunay sırasında oldukça düşük olduğu tespit edildi. Karanlık ortamda daha fazla melatonin salgılanırken, aydınlık ortamda melatonin hormonu daha az salgılanıyor.
Bu dolunayın etkisi 13 Temmuz'a kadar en devam edecek. 3 Temmuz Pazartesi günü Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Bu dolunaya Yengeç burcundaki Merkür'ün sert, Boğa burcunda seyahat eden Jüpiter'inse olumlu kontağı olacak.
Normalde bir yıl boyunca Ay 12 kez dolunay evresine giriyor. Bunların her birinin Çilek Ay, Hasat Dolunayı ya da Solucan Ay gibi özel isimleri var. Ancak Mavi Ay bunlardan biraz daha farklı. Ay'ın evreleri her 29,5 günde bir tekrar ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri