'Arroz rojo', Meksika'ya ait domatesli pilav yemeğidir. Yapımında tavuk suyu ve domates kullanıldığı için, hem doyurucu, hem de lezzetlidir.
evim evim güzel evim dedirten pilav çeşidi. eger kis sezonunda iseniz ve domatesler cok lezzetsiz geliyorsa size domates kurusu ile de yapilabilecek pilav cesididir. guneyde ozellikle mersin ve cevresinde cok yenir.
Pirinç tarımı yapan toplumların pirinci yiyecek maddesi olarak kullandığı göz önünde bulundurulursa, pilavın kökeni Güneybatı Asya'da yaşayan toplumlara dayanır. Toplumbilime dayalı yapılan çalışmalarda pirinç tarımının, dolayısıyla pilavın M.Ö 7000 yılına dayandığı belirtilmektedir.
Doğrulanmış Cevap. Cevabımız : Pilav ile ünlü olan ülkenin adı Çin'dir.
Pilav, Türk mutfağının ritüel nitelikli yemek türlerinden biridir. Törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav farklı besin ürünleriyle hazırlansa da Türkiye'de "pilav" denildiğinde ilk akla gelen pirinç pilavıdır ve her dönem özel bir statüye sahip olmuştur.
İlgili 33 soru bulundu
Patlıcanlı Pilav - Amasya
Patlıcanlar tamamen soyulup küp şeklinde doğranır.
Farsça bir sözcük olan "dane"(tane), Osmanlı mutfağında 15.-17. yüzyıllar arasında pilav anlamında kullanılmış. O dönemde pişen pilavların bol malzemeli ve günümüz pilavlarından farklı olduğu göze çarpıyor.
Bugün harika bir pilav tarifi vereceğim 🤗 kırşehir'de kürt komşularımızdan öğrendiğimiz bu harika lezzeti sizler de görün istedim.
Pilavlık bulgur yıkanır tencereye alınır. Üzerine 5 bardak tavuk suyu 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince kağıt havlu konarak demlenmesi sağlanır. 3 yemek kaşığı tereyağı tavaya alınır.
Türkiye'nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, kahvaltı sofralarında bile pirinç yer alıyor. Pirinç dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Kastamonu'nun Tosya ilçesinde vatandaşlar kahvaltıda da pirinç pilavı tüketiyor.
geleneksel alevi yemeğidir.. özellikle cemlerden sonra olmak üzere düğün ve özel günlerde lokma niyetine adanan kurban * etlerinden yapılır.
Bir de, Urfa yöresinin şehriyeli ve nohutlu bulgur pilavı var. Yine Anadolu'nun pek çok yöresinde, “nohut-pilav” dendiğinde, nohutla birlikte yenen, İstanbul'daki gibi pirinç pilavı değil, bulgur pilavıdır.
Kahramanmaraş mutfağına ait bir yemek olan Acem pilavının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Bu pilavın bir başka Maraş mutfağı klasiği olan havuç ekşilemesi ile birlikte servis edildiğini de belirtip tarifimize geçelim...
Sirkeli pilav, Erzurum mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Bulgur ve yeşil mercimekle hazırlanan pilav, sirkenin de eklenmesiyle bambaşka bir lezzete kavuşuyor.
Balıkesir ile özdeşleşse de hemen hemen her yörede rastlamak mümkündür. Kalabalık sofralarda da kendine yer bulan sarımsaklı pilav, 'sarımsak pilavı' olarak da bilinir.
Görüntüsünden dolayı diğer pilavların daha fazla ilgi gören perde pilavı yalnızca Siirt ilimizde değil Türkiye'nin çoğu bölgesinde bilinmektedir. Asıl vatanı Orta Asya olan perde pilavını oluşturan her malzeme ayrı bir mesaj ve anlam içermektedir.
Pilav yağsız ve sadedir. Beraberinde tüketildiği yemeğin sosuyla genelde tüketilir. Gohan yapımında kullanılan suşi pirinci, kısa taneli bir pirinç türüdür. Kısa taneli pirinçler, ufak ve ovalimsi şekilde olup, pişirildiklerinde yapışkan olurlar.
Bir kenarda bir tavaya önce kemikten ayırdığımız eti alttan koyuyoruz onun üstüne de hafifçe kavrulmuş üzümü ve kayısını koyup en sonda da kavrulan soğanla kapatıyoruz ve baharatları ekleyip yarım çay bardağı et suyunu da ekleyip orta ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Pirinç demlendikten sonrada sunuma hazırlıyoruz.
İran mutfağında etli, meyveli, safranlı, sebzeli çeşit çeşit pilavlar görebilmek mümkün. Hatta İranlılar genellikle pilavın dibini hafifçe tutturmayı seviyor ve buna “tahdig” adı veriliyor.
En meşhur yemekleri; haşıl, hengel, kuymak, kete, erdek yemeklerinin yanında; ağrı gosteberg et, ağrı sac kavurma (Selekeli), ağrı alabalık, ağrı erişte, ağrı kuymak, ağrı kete, ağrı hasude, ağrı halise ve ağrı çiriş ketesi.
Yaklaşık 10.000 yıl önce, Çin'in Yangtze Nehri kenarında yaşayan avcı toplayıcılar, yaşam biçimlerini değiştirecek bir hamle yaparak üretime geçtiler ve pirinç yetiştirmeye başladılar.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyun pirinci yağda kavurun. İçine haşlanmış nohut, kuş üzümü ve tuzunu katıp bir müddet daha kavurun. 1 su bardağı et suyunu ve 1 su bardağı suyunu ilave edip kısık ateşte pilavınızı pişirin. (2 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. )
Kastamonu mutfağının insanlığa armağanı ekşili pilav ile birlikteyiz. Kelimelerle anlatması çok zor, muhteşem bir lezzeti var ekşili pilavın. Aslına bakarsanız yalnızca lezzeti değil, verdiği his de bambaşka. Yerken birbirinden lezzetli otların tazeliğini ve adeta baharın tadını hissediyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri