Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır.
Dondurucudan çıkartılan biberleri hiç bekletmeden kızgın yağa atıp, orta ateş üzerinde pişirin. Biberleri kızgın yağa attıktan sonra mutlaka kapağını kapatın ki etrafa yağ sıçramasın. Buzluktan çıkan biberleri bekletmeden kızarttığınızda biberin rengi yeşil olarak kalır ve lezzetinde bir kayıp olmaz.
Dondurucudan çıkardığımız dolma biberlerine(buzu çözülmeden) hazırladığımız iç harcı çok tepmeden tatlı kaşığı yardımı ile dolduruyoruz. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızin üzerini domates ile kapatıp 2 bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı eziyor ve üzerinden boca edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
Biberleri bütün halde ya da parçalara bölerek kayanayan su içerisinde 5 dakika beklettikten sorna buzlu soğuk suya alarak şoklayın. Bu şekilde porsiyonlara bölerek dondurucuda ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde saklanılan biberleri yemeklerinizin içerisinde ya da çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Dondurucudan çıkartılan biberleri hiç bekletmeden kızgın yağa atıp, orta ateş üzerinde pişirin. Biberleri kızgın yağa attıktan sonra mutlaka kapağını kapatın ki etrafa yağ sıçramasın. Buzluktan çıkan biberleri bekletmeden kızarttığınızda biberin rengi yeşil olarak kalır ve lezzetinde bir kayıp olmaz.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Bu aşamada kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Biberlerin iç kısımlarını önceden temizlemek işinizi çok kolaylaştırıyor, soğuyan biberlerin kabukları soyularak tek kullanımlık olacak şekilde poşetlenir ve derin dondurucuya kaldırılır.
Derin dondurucuda en uzun saklanabilen besinlerin başında sebzeler geliyor. Enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates, yeşil salata ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabiliyor.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir. İçleri boşaltılır ve yıkanır. Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde yerleştirilir ve birer pişirim olacak şekilde poşetlenir. Derin dondurucuya kaldırılır.
~Biberleri yıkayıp çekirdek kısımlarını temizleyin. ~İstediğiniz büyüklükte doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyun. ~Poşetlerin içindeki havayı çıkarıp ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya koyun. İşte bu kadar kolay.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizleyip uzun şeritler halinde ayırıyorum. Sonra şeritleri üçe dörde ayırıp ince ince doğruyorum. Birer pişirimlik saklama poşetlerine koyup pipetle havasını alıyorum. Bu şekilde dondurucuya yerleştiriyorum.
Öncelikle tavaya sıvı yağı ekleyip iyice kızmasını sağlıyoruz. Bu sırada biberleri güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından bir kürdan yardımıyla delikler açın. Dilerseniz bütün olarak kızartmak yerine biberleri iri doğrayarak da kızartabilirsiniz.
Lezzetli ana yemeklerin yanına çıkarılan bir kase lezzetli yeşil biber turşusudur. Yazdan kışa saklanan menemenliklerin domatese eşlik eden tadıdır. Gavurdağı salata, şakşuka, lahmacun börek, yeşil biber kavurması, tavuk veya et fajita biber tadının epey ön planda olduğu aperitifleri veya yemekleri denebilir.
Poşetin ağzına düğüm atın. Poşete düğüm attıktan sonra biberleri tekrar bir poşete daha koyun. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile dolmalık biberleri buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Buzlukta saklanan sarmaları çıkardıktan sonra, buzların erimesi beklenir. Buzlar çözüldüğünde, tencereye alınan sarmaların üzerine ılık su eklenir. Suyla birlikte zeytinyağı ve limon da ekleyerek sarmanıza güzel bir tat katabilirsiniz. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılan sarmalar, yaklaşık 30 dakika sonra tüketilebilir.
Biber dolması yaklaşık olarak 35-40 dakikada pişer.
Saklama poşetine istediğiniz miktarlarda yerleştirin. Havasını çıkarıp kapatın. Dondurucuda 6-8 ay muhafaza edebilirsiniz.
Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Donmuş halde kullanabilirsiniz. Saklama süresi 8-10 aydır. Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın.
Her tarafı iyice közlenince, soğutun ve kabuklarını soyun. Biberler büyükse ikiye kesin ve çekirdek yuvalarını alın. Küçük buzluk poşetlerine tek kat olarak düzgünce yerleştirin, poşetin havasını alarak kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri