Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Kartuş Kuruyunca Ne Yapılır? Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda uzun periyotlarda baskı almamanız kartuşun kurulmasına sebep olur. Kartuşunuzu iki farklı yöntemle tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Bu yöntemler saç kurutma makinesi ve sıcak su yöntemleridir.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
İlgili 34 soru bulundu
Evet bozulur. Eğer tonerinizi rutubetli ortamlarda muhafaza ederseniz toner bozulur.
Toner tozunun kuru ve nemsiz oda sıcaklığında 24 ay raf ömrü vardır. Kaliteli bir tonerle, baskıdan sonra kağıt üzerindeki toner kalınlığının yaklaşık 5,5 mikrondur.
Hepimizin başına gelmiştir: Mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız varsa ve 2-3 ay baskı almazsanız kartuşlarınız kurur ve kullanılamaz hale gelir. Kurumuş kartuş sorununa çare bulmak için bizzat denediğim bir çözümü sizlerle paylaşıyorum.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Orijinal tonerler sıfır olarak sizlere sunulur. Ürünün sıfır olması, toner tozunun içinde bulunduğu kartuşun da sıfır olması anlamına gelir. Bu nedenle eğer ürün üzerinde hasar, çizik veya toz akma gibi durumlar varsa bu tonerler sahte toner olabilir.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Kartuş Temizleme Solüsyonu (Genel Kullanım için) - 500gr
Püskürtme "nozzle"larındaki tıkanıklıkları gidermek amacıyla üretilmiş etkili bir solüsyondur. HP, Canon, Lexmark yazıcılar için kartuş ve püskürtme ağzı problemlerinde kullanılabilir. (Epson ve Brother yazıcılar için piezo kafa solüsyonu önerilir.)
hayır birşey olmaz tonerde toz bulunduğundan donma olmaz. uzun süre yazdırmayacaksan toneri çıkartıp ışık görmeyen nemsiz bir yerde saklamanı öneririm, bazı makinalarda toner uzun süre kullanılmadığında problem yaratabiliyor oda çok nadir oluyor.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Yazıcı tonerlerinin raf ömrü genelde iki yıl olarak verilmektedir, ancak rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda çok uzun yıllar muhafaza edilebilirler, geçen hafta belki 10 yıldır bekleyen samsung 1610 toner kartuşunu açıp test ettik, aslanlar gibi çalışıyordu.
Kısacası şöyle denilebilir; bazı markaların tonerlerini yeniden doldurup kullanabiliyorken bazılarının ise, bittikten sonra çöpe atıp yenisini almak gerekiyor. Çünkü, bu tür yazıcılarda, çipli bir sistem ile dolum veya muadil gibi kendi ürünleri olmayan tonerleri kullanamamaktasınız.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur.
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir. En kötü ihtimalle toneri değiştirirsiniz. Eğer güzel görüntü vermezse toneri taktığımız yerin hemen üzerindeki lazer dediğimiz kısmı bir kulak çöpü ya da mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Birkaç çıktı aldıktan sonra kendiliğinden de düzelebilir.
Makinenizin Toner durumunu gösterge panelinden manuel olaraktan kontrol edinilebilmektedir. Makinenizin model ve markasına göre menülerden toner damla yada yazma kontrolleriyle yapılabilmektedir.
Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz. Ancak düzenli olarak küçük miktarda belge ve renkli görüntü basacaksanız, mürekkep püskürtmeli yazıcılar işi halledecektir.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri