Bu işlem için kullanılan iğneler, dakikada 3000 kez deri altına inip boya püskürtebilir. Dolayısıyla sürekli ve bitmeyen bir acı yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Yine de vücudun hassas bölgelerinde acı miktarı biraz artabilir. Bazı konulara dikkat ederek yanma hissini en düşük seviyeye indirebilirsiniz.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
Genel anlamda ise insan vücudunda en çok acıyan bölgeler kaburga, boyun, yüz, bilek, el ve ayaklar olarak sayılabilir. Eğer hassas bir yapınız veya endişeleriniz varsa ilk dövme için bu bölgelerden uzak durabilirsiniz. Kol, omuz, bacak ve göğüs ve sırtın bazı kısımları gibi kaslı ve etli bölgeler daha az acımaktadır.
Dövme seansınız sırasında kısa molalar verin
Özellikle birkaç saat sürecek büyük bir dövme yaptırıyorsanız acıya dayanabildiğiniz kadar dayanmak yerine belirli aralıklarla kendinizi toparlamak için kısa molalar verin. Hatta bu aralarda su içmek ve tatlı bir şeyler atıştırmak dayanıklılığınızı arttırabilir.
Ayak ve ayak bileklerinin yanı sıra kaval kemiği, koltuk altları ve göğüs kafesi de insan bedeninin en acıya duyarlı noktaları arasında.
İlgili 30 soru bulundu
DÖVMENİN İYİLEŞME AŞAMALARI
İlk aşama 1. gün ve 6. gün arasıdır. Yeni dövmeniz, ilk birkaç saat bandajlanır ve açık yara olarak farz edilir. Vücudunuz, kızarıklık, şişme, sızlama ve hafif iltihaplanma gibi tepkiler verebilir. Bu aşamada döküntü ve kaşınma olabilir, endişe etmenize gerek yok.
Dövme uygulama alanı ve dövme boyutu küçük olmalı
Dövme yapımında kulanılan iğneler ile dövme mürekkebi sıklıkla 0.1-0.5 mm derinliğe uygulanmaktadır.
Acı miktarı, iğnenin deriye temas ettiği süreyle orantılıdır. Yağ, kas ve sinir dokularının miktarı vücudun her yerinde aynı değildir. Bu dokular, dövme yaptırırken hissedilen acıyı yoğun bir biçimde etkiler. Yağ ve kas oranının düşük olduğu bölgeler dövmede en çok ağrıyan yerlerdir.
Ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir.
Vücudun diğer bölgelerine dövme yapılırken ise deri üzerine krem sürerek uyuşturma işlemi yapılmaması daha doğru olur. Dövme yapılacak bölgeye uyuşturucu, soğutucu krem sürmek deriyi sertleştirecek, işlemin yapılmasını zorlaştıracak ve dövmenizin kalitesini ciddi anlamda düşürecektir.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
menstruasyon, sedef hastalığı; alkol veya uyuşturucu etkisi altında olanlara. Lütfen Kalıcı Dövme yaptırmadan önce, dövme sanatçınıza ve dövme stüdyosundaki hijyen kurallarına dikkat ediniz.
Vücuduna dövme yaptırmış olanlar için fetvada şu tavsiyeler yer aldı: “Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir.”
Dövme yaptırmak için standart bir süre vermek doğru değildir. Ufak ve minimal dövmeler için 10 dakika dahi yetebilirken, daha karmaşık ya da büyük dövmeler için saatler hatta seanslar gerekebilir.
İki Hafta Boyunca Havuza, Denize Girmeyin
Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir.
Dövmenin POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil etmesinin nedeni dövmenin eşkal belirleyici özelliğidir. Dövmenin tamamen vücuttan silinmesi halinde, bu durum yaşanmayacağından POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil etmesi durumu da ortadan kalkacaktır.
En iyi bekleme süresi için dövmecinle konuş. Ama genelde yeni dövmeni yaptırdıktan sonraki 24 saat içinde duş alabilirsin. İki gün beklemek cildine, dövme üzerinde bir bariyer oluşturması için daha çok zaman tanır.
Kalıcı ve geçici dövme için bir yaş sınırı bulunuyor. Bu yaş sınırının minimum 18 olması gerekiyor.
Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.
"dövme yapan kişi" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç tattooer i. tattooist i.
2011 yılında da ABD'li sağlık uzmanları da dövme boyalarının kanserojen maddeler içerdiğini açıkladı. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) özellikle siyah dövme mürekkebi içinde cilt kanserini tetikleyebilecek kurşun, nikel, titanyum gibi maddelerin yer aldığını belirtti.
Dövme ilk yapıldığında, boyanın önemli bir kısmı epidermis tabakasında kalıyor. Üst katmanda bulunan boyalı deri ise kısa süre içerisinde dökülüyor. Kabuklanma ve dökülme işlemi birkaç gün içerisinde gerçekleşse de dövmenin bulunduğu dokuların tamamen iyileşmesi 2 ila 6 hafta sürüyor.
İğne kodlarındaki son iki sayı neyi ifade eder? Kodlardaki son iki rakam iğnenin ucundaki iğne sayısını ifade eder. Örneğin 1213 FL iğnenin ucunda düz, tarak gibi sıralanmış şekilde her biri 0,35mm kalınlığında 13 adet iğne bulunur. 0807 RL iğnenin ucunda her biri 0,25mm kalınlığında 7 adet iğne bulunur.
Dövme iğnesi kaç kez kullanılır? Dövme iğneleri kesinlikle tek kullanımlıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri