Drone'lar yerleşik GPS ünitelerine sahiptir. Autel drone, dahili GPS sinyaline göre kalkış noktasını dönüş noktası olarak belirler. RTH işlevi etkinleştirildiğinde drone otomatik olarak dönüş yolunu planlayacak ve orijinal yerine geri dönecektir. Drone'un eve dönüş işlevi büyük ölçüde GPS sinyallerine dayanıyor.
Esasen, GPS'in tamamen çökmesi, hayatımızın düzgün işleyişine özgü herşeye zarar verecektir. Dronelar için de GPS uyduları olmazsa olmazlardandır. Dronelar tüm uçuş boyunca GPS uydularından aldıkları sinyallerle lokasyonlarını kaydetmekte ve ona göre otonom uçuşlarına devam etmektedirler.
Delta Lidar; tamamen haritalamaya yönelik geliştirilmiş RTK / GPS sistemine sahip insansız hava aracı (drone) ile havadan ekonomik, hızlı ve yüksek doğruluklu haritalar üretmektedir.
Akustik sensörler, istenmeyen drone'ları tespit etmenin daha iyi bir yolu olabilir, çünkü belirli drone tiplerinin ses imzalarını tanıyacak şekilde programlanabilirler. RF tarayıcılar, elektromanyetik spektrumu kontrol ederek drone'ları yakalayabilir; drone şanzımanlarını tanırlar.
Piyasada yaygın şekilde kullanılan dronelar 2 km yüksekliğe kadar çıkabilecek yetenektedir. Ancak drone için yasal uçuş yüksekliği 120 m veya 400 feet AGL (Yer Seviyesinden Yükseklik) dir. Bu nedenle kayıt sisteminde tanımlanan uçuşa serbest sahalarda 400 feet altında uçulması gerektiği unutulmamalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Profesyonel Drone'lar Maksimum 24 MP Minimum 12 MP kameraya sahiptir. Gelişmiş Gimbal teknolojisi ile kameralar sarsıntısız ve kaliteli çekimler yapar.
Drone görüntü aktarımı yaparken internet kullanmaz ve internet olmadan da görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Cep telefonunuzda kullandığınız 4.5G mobil operatör yani kullandığınız hattın (turkcell, türk telekom, vodafone bimcell vs) çekim gücüdür telefonunuzun değil.
Drone'un GPS'i, ilk kalkış konumunun yanı sıra kontrol cihazının konumunu da kaydeder. Drone, kayıtlı kalkış konumuna veya önceden programlanmış ev konumuna geri uçmak için GPS'ini kullanır ve aynı zamanda yolundaki engellerden de kaçınır (eğer engel sensörleriniz varsa).
GPS modülünün kullandığı temel özellik, dronlarınızı özerk bir şekilde uç noktalara uçurabilmenizdir, böylece drone kalkıştan inmeye kadar potansiyel olarak kendi kendine uçabilir.
Radarlar, kendi elektroman- yetik dalgalarını yolladığı için etkin olarak sınıflandırılır. Bu sistemler radar imzası sayesinde drone'ları ve alçak- tan uçan kuşlar gibi diğer küçük cisimleri ayırt edebilen algoritmalara sahiptir.
DJI Mini 3 Pro en fazla 7000m-8000m Uçuş Sağlayabilmektedir. Uçuş mesafesinin uçuş yapılan bölge ve bölgedeki bina, insan ve sinyal yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebileceğiniz unutmayın.
Drone alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kullanım amacınızı belirlemek, uçuş menzili, çekim kalitesi, uçuş süresi, yanında verdiği ekipmanlar ve garanti gibi faktörler yer alır. Ayrıca drone modelinin batarya ömrü ve havada kalış süresi de önemlidir.
Dronun döneceği yöndeki motorların hızı düşürülüp tam zıt motorların hızları artırılarak drone sağa veya sola dönüş sağlar. Bu sayede açısal momentum sabit kalır ve drone dengeli bir şekilde dönüş yapar.
Drone'lar genellikle ses kaydetmez. Eğer yaparlarsa, sesleri vasattır, çünkü sahne sesleri doğal ambiyansı devralır. Bazı dronlar size uzaktan kumandadan ses kaydetme seçeneği sunar, ancak bu her zaman aradığınızı vermez.
Hava trafiğinin aksamaması ya da olabilecek kazaların önlenmesi amacıyla bazı bölgelerde drone uçurmak yasaklanmıştır. Bu alanlar arasında emniyet veya askeriyeye ait bölgeler, kamuya ait kurumlar ya da buna benzer güvenlik açısından tehdit oluşturabilecek alanlar bulunmaktadır.
Kızılötesi kameralar, görünür bilgileri yakalamak için kamera merceğine yerleştirilmiş kızılötesi LED aydınlatma kullanır. Çevresel koşullardan bağımsız olarak, kızılötesi ışık, merceğin yakaladığı nesneden gelen ısıyı ölçer. Bu nedenle, bu tür kameralar tamamen karanlık bir alana kurulabilir.
Drone'lar dikkate alındığında; en iyi drone markaları sıralamasında DJI, Aden ve Corby bulunuyor. Uzun menzil, hız, kamera ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla 2024'te satın alınabilecek en iyi drone olarak ise DJI Mini 3 Pro, Aden E58 Fly More ve Corby Zoom Voyager Cx014 modelleri öneriliyor.
GPS uydularından oluşmaktadır. Birbirleri ile 60o ve ekvatorla 55o açı yapan 6 yörüngedeki 24 uydu, 12 saatte yörüngesini tamamlamaktadır. Bu sayede kullanıcı, dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir zamanda en az 5-8 uyduya ulaşabilmektedir. Uyduların Yer yüzeyinden yüksekliği 20,200 km'dir.
GPS takip sistemi ise GPS teknolojisini kullanarak cihazların nerede olduğunu ve neler yaptıklarını belirleyen bir sistemdir. Bu sistem, uzaktan izleme ve kontrol için uydu verilerini kullanır. GPS takip sistemi, otomobiller, kamyonlar, gemiler, uçaklar gibi çeşitli araç türlerinde kullanılabilir.
Drone havada kalma süreleri, deneysel olarak çok yükseklere çıkarılsa da aslında piyasada sürekli olarak kullanılan drone'lar 1 saate kadar havada kalabiliyor. Bunun dışında Autel Dragonfish gibi uçağa benzeyen yapısıyla ön plana çıkan İHA'lar 2 saat havada kalabiliyor.
500gr'dan ağır İHA0 ve İHA1 sınıfı Drone'lar için İHA Kayıt Sistemi'ne girip uçuş izni talep etmeniz gerekir. Yeşil Bölge'de izin talep ettiğinizde sistem size otomatik olarak izin verir. Uçuşunuzu gün doğumu ile gün batımı saatleri arasında yapmalısınız. İzin alınmadan gece uçuş yapmak yasaktır.
Piyasadaki modellerin çok büyük bir kısmının tek seferlik uçuş süresi 7 ila 50 dakika arasında değişir. Dolayısıyla kullanım şekline uygun süreli uçuşu sağlayan modeli tercih etmeniz gerekir. Aksi hâlde aracı, yapmak istediğiniz işlemi gerçekleştiremeden yere indirmek zorunda kalmanız olasıdır.
Keyifli bir şekilde uçuş yapmak için dikkat etmeniz gereken çevre koşullarından bahsedelim. Yağmur, on derece altındaki sıcaklıklar, kar yağışı gibi durumlarda uçuş yapmayınız çünkü bu tür durumlarda dronunuz ıslanabilir ve motorlarına zarar verebilirsiniz.
Serbest bölge (yeşil) dışında kalan tüm bölgelerde, İHA uçurmak için uçuş izni alınması zorunludur. İzin başvurusu sayfasına, sistemde İHA'larım ve Uçuş İzni Talep Et sayfalarından ulaşılabilmektedir. Uçuş izni talep edeceğiniz İHA'yı seçiniz ve sayfada istenen bilgileri eksiksiz olarak giriniz.
İHA0 ve İHA1 grubunda yer alan dronelar için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt yaptırmak zorundasınız ancak 500gr altındaki dronelar gibi amatör amaçlı uçuşlar için izin almak sorunluluğu yoktur. İHA0 için en az 12, İHA1 için en az 15 yaşında olmak şartı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri