→DRY TOUCH® kumaşları nem tutmaz. →Giysilerin bir süre sonra ağır ve ıslak olmasını engeller. →Giysilerin ıslak, yapışkan ve rahatsız edici his vermesini engeller. →DRY TOUCH® kumaşları yumuşak ve konforludur.
Dry Touch kumaş, özel bir teknolojiyle üretilerek hızlı kuruma özelliği kazandırılmıştır, bu sayede terlemeye karşı etkili bir çözüm sunar ve kullanıcının kuru ve konforlu kalmasına yardımcı olur.
Doğal elyaf görüntüsüne sahip olan Cottonlike özellikte üretilen DRY TOUCH® kumaşlar pamukla kıyaslandığında daha az buruşur, daha az çeker ve çok daha mukavemetlidir. Ancak dokunulduğunda yumuşak ve pamuklu bir his verir.
Yün ve benzeri kumaşlarla kullanıldığı zaman yaz aylarında giyilmesi mümkün olmamaktadır. Ancak daha ince pamuklu kumaşlarla kullanıldığında yaz aylarında rahatlıkla giyilebilir çünkü terletmeyen yapı özelliği taşımaktadır. Jarse kumaşların en önemli özelliklerinden bir tanesi de leke tutmaz olmalarıdır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
İlgili 30 soru bulundu
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Bu tür kumaşlar genellikle naylon, polyester veya spandex gibi sentetik elyaflardan yapılmaktadır. Mayo kumaşları, yüzme esnasında rahatlık ve hareket özgürlüğü sağlamak için esneklik sunar. Ayrıca, suyun içindeyken hafif hissetmenizi sağlar ve vücutta suyu tutmadığı için çabuk kurur.
Sahip olduğu üstün hidrofilite ile nem yönetimi sağlar ve nemi daha geniş bir yüzeye yayarak çabuk kuruma özelliği gösterir. Gelişmiş anti-statik özelliği sayesinde kumaştaki liflerin statik yüklenmesini önleyerek daha rahat bir uyku ortamı yaratır.
Kappa Kumaş (Forma Kumaşı)&Nbsp; :& Nbsp; Genellikle Spor Kıyafetleri, İşçi Tişörtleri Gibi Alanlarda Kullanılmak İçin Üretilen Kumaş Türüdür. Nefes Alabilir İplikler İle Üretildiğinden Giyildiğinde Rahatlığınızı Ön Plana Çıkartır.
Bu kumaşlar genellikle pamuk ve keten gibi yumuşak kumaşlar veya saten gibi yine göze batmayan kaygan kumaşlar olmaktadır. Soft giyinirken kumaş seçimi ne olursa olsun; beyaz, krem ve açık gri gibi belirsiz renklerin kullanımı yaygındır.
Pamuk, keten, viskon, modal, keten/pamuk karışımı ve şifon gibi terletmeyen kumaşlar, yazın rahat ve serin bir giyim sağlar. Bu kumaşlar, günlük giyim, tatil kıyafetleri ve özel etkinlikler için harika bir seçenek olabilir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Özellikle kadın giyim ürünlerin krep kumaşların tercih edildiği görülmektedir. Salaş ve hava alan bu kumaş yapısı terlemeye neden olmaz. Bu özelliğiyle yaz aylarında kullanım konforu sunmaktadır.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Yağ Yeşili Aerobin Keten Kumaş; yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Nefes alan bir kumaş türüdür.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Modal kumaş, kayın ağacından elde edilen bir kumaş türüdür. Buna bağlı olarak içerisinde yüksek oranda selüloz bulunmaktadır. Modal kumaş içeriği tamamen doğal olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. Giyim sektöründe pamuklu kumaşlara benzer şekilde çok fazla tercih edilir.
Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir. Krep kumaş; karma bir yapıya sahiptir. Karma bir yapıya sahip olmasının sebebi yün, viskoz ve ipek kumaşlarının karışımıyla elde edilmesidir.
Mira kumaş özellikleri likralı yapısı ve iç göstermez özelliği öne çıkmaktadır. Sentetik liflerden üretilmesi nedeniyle hava geçirgenliği az olan kumaş türleri arasında gösterilir. Tok duruşu ve sade görünümüyle de dikkatleri çeken bir kumaş türüdür. Mira kumaş nasıl sorusuna da sade ve şık olarak cevap verilebilir.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Poplinin aynı zamanda nefes alabilen bir yapısı bulunur. Bu özelliğiyle sıcak havalarda bile rahatlıkla tercih edilir. Poplin kumaşın en büyük avantajlarından biri üstün kalitesidir. Genellikle yumuşak ve pürüzsüz bir dokuya sahip olduğu için sağladığı konfor maksimum seviyededir.
Kesinlikle terletme yapmayan aerobin kumaş sayesinde yaz aylarını da rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. - Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri