Dış cephe çimento sıvası, işlenebilir bir sıva oluşturmak için su ile karıştırılmış portland çimentosu ve kumdan oluşan bir dış cephe kaplamasıdır.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur. Kireç sıvası da esnektir, bu nedenle binalardaki hareketle iyi başa çıkabilir – ayrıca eski binaların karakterine hakkını veren güzel ve yumuşak bir görünüme sahiptir.
İlgili 41 soru bulundu
Gazbeton, metal, tahta, ahşap üstü yüzeyler üzerine direkt sıva uygulaması yapılmamalıdır. Eski boyalı, hazır renkli sıva veya dış cephe kaplaması uygulanmış, sürekli neme maruz kalabilecek yüzeyler üzerinde uygulanmaz.
30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir. Titreşim: Titreşim, özellikle duvara yakın çalışan ağır makineler veya inşaat çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir ve çatlaklara neden olabilir.
3 Cevap. Kara sıva genelde çimento esaslı sıva için kullanılır. Kaba sıva ise hem alçı hemde çimento esaslı sıva için kullanılabilir.
Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar. Saten alçı, boya öncesinde, boyanın estetik görünmesini sağlar. Yüzeyin pürüzsüz, ferah ve yepyeni görünmesini sağlar.
Binaların tuğla, brüt beton, beton, gaz beton ve mineral esaslı yüzeyleri üzerine elle veya makine ile püskürtülerek serpme uygulanan, PÇ beyaz çimento esaslı aderans dengeleyici ve aderans arttıncı hazır bir sıvadır. Beyaz görünümü ile dekoratiftir.
Yüzey hazırlığı
(Yüzeyin tam olarak kuruması için en az 24 saat beklenmelidir.)
Uygulama esnasında yüzey dış etkenlerden (rüzgar, nem ve güneş) korunmalıdır. Uygun stok şartlarında ambalajın ağzı açılmadan raf süresini korur. Karışım oranı: 25 kg lık ambalaj için 6-7 lt su ile karıştırılır. Tüketim: m2/ 3,5-4 kg sarfiyat olur.
Ambalaj. Çimento esaslı, el ve makina ile uygulanan iç ve dış cephede kullanılan sıva. Tüm yapıların iç ve dış cephelerinde, kaba sıva olarak kullanılır.
Kaba sıva; bina yapım esnasında, duvarlar yapıldıktan sonra duvarların dış etkilerden, (yağmur, don, güneş gibi) korunması, binanın ömrünü uzatması gibi unsurların yanında sıva ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır.
Dış cepheye uygulanan ve yüzeyi kaplamaya hazır hale getiren sıva çeşididir. Genellikle duvar gibi düşey yüzeylere uygulanır. Kaba sıva gibi kum, su ve bağlayıcı malzemeden oluşan ve kalınlığı 5 mm'yi geçmeyen sıva çeşididir. Kaba sıva tamamen kuruduktan sonra ince sıva uygulanmalıdır.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Kaba sıva fiyatları genellikle m2 cinsinden verilmektedir. Kullanılan malzeme, uygulama tekniği ve süresine bağlı olarak ortalama 15 – 30 TL/m2 civarında bir fiyat ile kaba sıva yaptırmak mümkündür.
Ano Çıtası, alüminyumdan imal edilen, sıva işlemi sırasında duvar eğrilerinin giderilmesi amacıyla kullanılan çıta türüdür. Su terazisi, mastar ya da ip yardımıyla aynı düzleme getirilerek duvara sabitlenmiştir. Duvarların dış Köşelerinde, kapı ve pencere geçişlerinde köşe profilleri ile beraber kullanılırlar.
Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Sonrasında uygulama yüzeyinin 1 hafta boyunca nemli kalması sağlanmalıdır. Daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için üzeri FİXA İnce Siva ile sıvanır.
Hazırlanan kara sıva karışımı, mala veya mıcır ile yapıya uygulanır. Sıva tabakası, istenilen kalınlığa ve pürüzlülüğe sahip olacak şekilde düzgün bir şekilde yayılır. Daha sonra, sıvanın kuruması için zaman verilir. Kuruduktan sonra, sıva yüzeyi düzgün bir şekilde zımparalanır veya pürüzlendirilir.
Yapının inşası sırasında karkas bitiminin ardından, mümkünse 1 yıl beklenmesi, karkasın tüm hava koşullarına maruz kalmasının sağlanması sonrasında duvar örülme işlemine geçilmesi zamanla sıvada oluşabilecek çatlakları en aza indirgeyebilecek önlemlerden biridir.
Elektrik tesisatı malzeme ve işçiliği ortalama 50.000 TL, su tesisatı malzeme ve işçiliği yaklaşık olarak 60.000 TL para tutar. Duvar örülmesi için harç 12.000 TL, sıva yapılması için kullanılan hazır sıvaya ise 17.000 TL para gider.
Yani 1 torba çimento 10 m² sıva yapar.
Kaba Sıva = 1m3 Kaba Kum + 200 Kg Çimento + 0,170 m3 (7 Torba) Kireç ile ortalama 2 CM. KABA SIVA Harç ilk aşamada 150 lt. su kattıktan 2 saat sonra 4 torba çimento ve 100 lt daha su katılarak hazırlanır. İnce Sıva = 1m3 İ NCE KUM + 250 Kg ÇİMENTO + 0,1 m3 (4 Torba) Kireç ile ortalama 0.8 CM.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri