DSG; yüksek yakıt verimliliği ve hızlı vites geçişleri ile öne çıkıyor. CVT ise uzun süre kullansanız bile dayanıklı yapısı ve ideal devir arayanların tercihi olabilir. Eğer kendi görüşümü söylemek doğru olursa, ben tercihimi DSG'den yana kullanabilirim . Benim için seri vites geçişleri çok önemlidir.
CVT (Continuously Variable Transmission): Bir çok marka tarafından tercih edilir. Çift kavramalı olmasa da oldukça seri vites geçişleri sağlayan sorunsuz ve uzun ömürlü bir şanzımandır.
Çeşitli uzman görüşlerine göre CVT ünitelerinin 150 -200 bin km veya daha az dayandığı iddia ediliyor. Bu bağlamda CVT şanzımanlar, geleneksel bir otomatik şanzıman kadar verimli olmasa da genelde manuel şanzımandan çok daha iyidir. Bununla beraber CVT ömrü, kullanıma bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir.
CVT şanzımanın en önemli faydası sunabileceği verimdir. CVT şanzıman içeren araçlar en verimli araçlar arasındadır. Normal otomatik şanzımanlar bazen ağır yük altında mücadele eder. CVT şanzıman ise neredeyse hiç değişmeden sorunsuz bir şekilde güç sağlamak için gereken tam oranı hemen bulabilir.
Otomatik bir şanzımanın peşindeyseniz, nispeten nadir görülen arızaların sizi rahatsız etmesine izin vermeyin – bir DSG genellikle daha yumuşak ve daha verimli şanzıman türlerinden biridir ve çoğu, daha fazla değilse de en az 160.000 km ömrü vardır.
İlgili 20 soru bulundu
DSG'de kavrama sorunu, özellikle sürekli dur-kalk trafikte araç kullanımı sonucunda görülüyor. Trafikte yüksek yük altında kavrama bölümünün ısınmasından kaynaklı olarak bu sorunla karşılaşılabiliyor.
4) Kavrama Kavramış Durumda İken Ses Yapıyorsa
Pedala basılırken mi yoksa pedal bırakıldığı zaman mı sesin geldiğini saptamak zorunludur. Örneğin pedala basıldığı zaman ses kesiliyorsa sesler şanzımandan geliyor demektir.
CVT ünitesi, tipik otomatik şanzıman kadar uzun dayanmayacaktır. Aslında, bu birimlerin çoğunluğunun 150 -200 bin km veya daha az dayandığını görüyoruz. Daha da önemlisi, arıza yaptıklarında, %90 değiştirilmesi gerektiği gerçeğidir.
Bir tür otomatik şanzıman olan CVT şanzıman “Sürekli Değişken Transmisyon” anlamına geliyor. Geleneksel otomatik şanzımana kıyasla gücü daha verimli kullanıyor olması, aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlaması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.
CVT şanzımanlarda auto hold veya yokuş kalkış desteği olur. Her ne kadar tork konverktör olsa da kayış sisteminden olsa gerek, diğer tork konverktörlü otomatik vitesler gibi rampada sabit kalmaz. Dik rampalarda geri kaçırma yapar.
Honda. Honda, Jazz Hibrit ve City gibi modellerinde “Continuously Variable Transmission” yani sürekli değişken şanzıman anlamına gelen CVT sistemini kullanıyor.
CVT şanzıman sıklıkla Japon otomobil üreticileri tarafından tercih edilir. Honda'nın Jazz, City ve Civic 2017 ve üzeri modelleri CVT şanzıman kullanıyor. Yine ayrı bir Japon üreticisi olan Nissan'ın Micra, benzinli Juke, benzinli Pulsar, Qashqai ve X-Trail gibi çok tercih edilen modellerinde CVT şanzıman yer alıyor.
CVT Şanzıman Tam Otomatik mi Yarı Otomatik Mi? CVT şanzıman, çalışma prensibi olarak yarı otomatik ya da manuel değildir. Bunun için CVT şanzımanlar tam otomatik olarak adlandırılmaktadırlar.
Toyota, Amerikan araştırma şirketi CarMD tarafından yapılan araştırmaya göre en sorunsuz araba markası olarak belirlendi. Arızalanma sıklığı en düşük olduğu belirlenen Toyota araba modelleri, dünyanın en güvenilir ve sorunsuz otomobil markası sıralamasında birinci sırada yer aldı.
Bu tip şanzımanlarda vites geçişlerinde güç kaybı yaşanmaz. Güç kaybına neden olmaması onu, manuel vites araçlara göre çok daha konforlu kılar. Benzer sebeplerle otomatik şanzımanın daha fazla enerji harcaması durumu da DSG ile bloke edilir. DSG şanzıman, oldukça düşük yakıt tüketimini beraberinde getirmektedir.
CVT vitesli aracınız varsa özellikle yokuşta ve yük altındayken ani zorlamamak gerekir. Bu durum kasnakları birbirine bağlayan zincirin bozulmasına veya kopmasına sebep olur. Ayrıca Şanzıman yağını üretici firmanın önerdiği yıl veya periyotlarda titizlikle değiştirmek gerekir.
Sadece MMT/MM (ve muadili diğer markalarda, çift kavrama dahil) şanzımanlarda boşa almak gerekiyor, AT denen otomatik şanzımanla CVT denen otomatik şanzıman kavramaları Her İkiside Tork Konvertörlü olduğundan boşa alma zorunluluğu yok.
Klasik CVT şanzımanlar, iki kasnaktan ve üzerinde yer alan zincir ya da kayışdan meydana gelir. Kasnaklar, sürüş durumuna göre büyüyüp küçülebilir. Böylece vites aralığı belirlenmiş olur.
Bu da sonsuz vites anlamına geliyor.
Genellikle, Honda Civic CVT şanzıman yağı, her 40.000 km'de bir veya 2 yılda bir değiştirilmesi önerilir.
Manuel kullanıcıya göre değişir CVT sabit, sürücü az yakmakta ustaysa manuel her şekilde daha az yakar. Tork konvektörlü CVT ise daha fazla yaktırır ama normal CVT ise bence manuelden daha az yakar.
CVT teknolojisinde sabit aralıklı vites oranları bulunmaz. Çoğu uygulamada tork konvertör de yoktur. Adından da anlaşılacağı gibi, duruştan tam hıza kadar kesintisiz bir çalışma söz konusudur.
2010'lu yılların başlarında hem ülkemizde hem de Avrupa'da DQ200 kodlu 7 ileri kuru kavramalı DSG'de aşırı ısınma ve kavrama yakma sorunu olmuştu. Bundan dolayı araç arıza uyarısı vermiş ve bazı kullanıcıları mağdur etmişti. Bunun teknik olarak üç sebebi vardı. Birincisi sentetik şanzıman yağı kullanılmasıdır.
Dsg şanzıman tamiri kaç gün sürer ? Minimum 3 gün sürer, DSG de arızaya göre değişkenlik göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri