DTF Baskı İşleminin Avantajları Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
DTF Tekstil Mürekkebi
Tekstil baskı için özel olarak tasarlanan DTF pigment mürekkebidir. Yüksek renk yoğunluğu ve geniş renk gamına sahiptir. Pamuk, kumaş, deri, yüksek elastik kumaş vb. bir çok tekstil grubu ile tam uyumludur. Yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 yıkamaya kadar dayanıklıdır.
Her türlü kumaşa ve renge (pamuk, ipek, polyester, suni ipek vb.) baskı yapabileceğiniz DTF Baskı sisteminde kesme ve ayıklama faaliyetleri ile vakit kaybetmezsiniz. Baskılarınız esnek ve kaliteli olur. Yıkamaya karşı dayanıklıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Baskıyı kumaşa transfer etmek için özel filmler kullanan DTF baskı teknolojisi, uzun süreli dayanıklılık sağlayan bir ısı transfer işlemidir. Dijital baskıda birçok avantaj sağlayan bu teknolojiyi kullanmadan önce bazı kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.
Presimizi 165 derece 13 saniye sıcaklığa ayarlayarak baskımızı yapıyoruz.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Kıyafetlere Dijital Baskı İşlemi Ne Kadar Sürer? DTG ile tek bir giysinin yazdırılması yaklaşık üç dakika sürer. Bu baskı süresi, baskı şirketinizin kullandığı baskı makinası modeline ve tasarımın karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Bazı DTG yazıcıları birden fazla gömlek veya diğer giysileri arka arkaya basabilir.
Önce transferi bir bıçakla kazıyarak ya da saç kurutucuyla ısı uygulayarak dökülmeye teşvik etmen lazım. Yapıştırıcı kalıntısını çıkar. Transfer baskı çıktıktan sonra geriye biraz yapıştırıcı kaldığını fark edebilirsin. Bunu ispirtoyla ya da Akfix gibi bir etiket sökücüyle çıkarmayı deneyebilirsin.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Baskı yapacağınız sublimasyon baskıya uygun ürün
Pekii, akıllarda bir soru daha var muhtemelen 'Her ürüne sublimasyon yapılabilir mi? / Hangi ürünlere sublimasyon baskı yapılabilir?' Maalesef her ürüne sublimasyon baskı yapamazsınız. Baskı yapacağınız ürünün polyester içerikli olmalıdır.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
Dijital baskı bilgisayar desteği ile çalışırken, ofset baskıda su ve mürekkebin karışmama tekniği kullanılır. Dijital baskılar bilgisayar ortamında hazırlanır ve kısa sürede baskı üzerinde hızlı bir şekilde değişiklik yapılabilir. Ofset baskıda kalıplar kullanıldığı için kısa sürede değişiklik yapma olanağı yoktur.
Genel olarak, baskı dokümanlarını bastırırken 300 dpi tercih edilir. Aynı şekilde kartvizit gibi baskı ürünlerinde 300 ile 400 dpi arasında bir çözünürlük kullanılabilir. Genellikle, 1200 gibi çok yüksek bir DPI sadece profesyonel fotoğrafçılık veya büyük reklam görselleri için kullanılır.
Dijital baski kitaplari yuzde 30 yuzde 40 daha ucuza satiyorlar. Sorum şu: Bu dijital baski kitaplar korsan mı? Evet korsan, bandrolsuz her kitap korsandır.
Dijital baskı adıyla bilinen DTG baskı, kumaşa işleyen profesyonel bir tekstil baskı yöntemidir. Tam adıyla Direct To Garment teknolojisi, su bazlı pigment boyaların endüstriyel yazıcılar aracılığıyla direkt olarak kumaşa uygulanmasını ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri