Döviz tevdiat hesabı, vadeli mevduat hesabı gibi belirli bir vade süresi ve faiz oranı ile açılabilir. DTH hesapları, döviz tevdiat hesaplarının kısaltılmış adıdır.
DTH, yurt dışında ya da yurt içinde yerleşik olarak bulunan kişilerin, bankalarda açtıkları tüm yabancı para biriminden olan hesaplarına verilen isimdir. Yani bireysel olarak sizin herhangi bir bankada dolar, euro, pound gibi hesaplarınız varsa otomatik olarak döviz tevdiat hesabınız var demektir.
DTH aslında normal mevduat hesabı ile aynıdır. Tek farklı TL olarak değil de dolar, Euro ya da pound gibi para birimleri kullanılmasıdır. İşte, DTH hakkında tüm detaylar. DTH banka müşterilerinin herhangi bir bankadan açtığı yabancı para birimi türünden hesapların tamamıdır.
Hala DTH Hesabı'nız yoksa hesabınızı, İnternet Bankacılığı'ndan, Vakıfbank Mobil, 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezi'nden, size en yakın VakıfBank Şubesi'nden veya ATM'lerimizden açtırabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Verinin tanımı: Bankaların zorunlu karşılığa tabi yükümlülükler kapsamındaki döviz tevdiat hesaplarını (DTH), vade ayrımında gösteren haftalık stok veri topluluğudur. Tüm istatistik sunumlar, yabancı para cinsinden yapılan işlemleri içermekte olup yapancı para ve Türk Lirası karşılığı olarak yayımlanmaktadır.
2020 yılından itibaren çoğu banka hesap işletim ücreti almıyor. Yalnızca döviz alımlarında %0,2 oranında bir vergi ödemeniz bekleniyor. Bu sebeple döviz hesaplarında birikim yapmak neredeyse ücretsiz diyebiliriz. Antalya doğumlu yazar, Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu.
Kur Korumalı Dövizden Dönüşümlü Vadeli Mevduat Hesabı; USD, EUR veya GBP mevduatınızı TL'ye dönüştürerek, dönüşüm yapılan döviz kurunun getirisine endeksli olarak açılan bir birikim hesabıdır.
Müşterilerimizin Türk Lirası mevduatına belirlenen faiz oranında getiri sunarken aynı zamanda birikimlerinin yabancı para karşısındaki değerini koruyan vadeli mevduat hesabıdır. Bu hesabın aslında temelde vadeli mevduat hesabına benzer olduğunu söyleyebiliriz.
Bu hesap türü, Türk Lirası'ndaki değer kaybından endişe duyanlar için mantıklı bir seçenek olabilir. Döviz kuru hareketlerini öngörmekte zorluk çekenler için: Kur korumalı mevduat hesabı, döviz kuru hareketlerini öngörmekte zorluk çekenler için mantıklı bir seçenek olabilir.
Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı müşterilerimize avantajlı TL faiz oranında getiri sağlayan ya da kurun faiz oranından daha fazla artması durumunda kur farkı korunması sunan bir vadeli mevduat ürünüdür.
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabının endekslendiği döviz düşerse kur korumalı mevduat faiz oranları dikkate alınarak hesaplanan gelir müşteri hesabına yansıtılır.
Kur korumalı mevduat hesabı , Türk Lirası'nın vade sonunda dolar, euro veya sterlin gibi dövizler karşısında faiz oranından daha fazla artması durumunda aradaki fark ödenmesini gerektiren, rekabetçi bir mevduat üründür.
Vadeli dolar hesabı açtırmak isteyen banka müşterileri için genelde 500 dolar veya 1.000 dolarlık bir alt limit vardır.
Döviz işlemlerinin yapılabileceği bir ATM üzerinden banka kartı takarak giriş yapılır. Para çekme menüsünden Dolar/Euro/Sterlin gibi döviz seçeneklerinden para çekilmek istenen hesap seçilir. Çekilecek dolar tutarı girilerek para alınır.
Döviz mevduat hesaplarında stopaj oranı yüzde 25'e çıkarıldı, KKM'de stopaj istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi.
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile TL birikimlerinizi kurdaki değişimlere karşı korurken, aynı zamanda TL mevduatınıza faiz almaya devam edebilirsiniz. Bu üründe, vade sonunda, kur artışı ile TL mevduatınıza sunulan faiz oranı kazancı karşılaştırılır.
* Yurt içi yerleşik tüzel kişiler de, aynı şekilde 30.06.2023 tarihi itibariyle bankalarda bulunan dövizleri 31.12.2023 tarihine kadar kur korumalı mevduata dönüştürülebilecekler.
Döviz/Altın Dönüşümlü Kur Korumalı Hesabı Euro, İngiliz sterlini, ABD doları ya da altın mevduatlarınızı TL vadeli mevduatta değerlendirirken piyasalardaki kur ve fiyat değişikliklerinden etkilenmeden Türk Lirası cinsinde birikim yapabileceğiniz vadeli mevduat hesabıdır.
Vadesiz ya da 6 aya kadar vadeli döviz hesabının faizinden alınan yüzde 18'lik vergi oranı yüzde 20 oldu. 1 yıla kadar vadeli döviz hesaplarından alınan stopaj oranı yüzde 15'ten yüzde 16'ya çıktı.
Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik kapama ile kapatılarak, bakiye vadesiz hesaba aktarılacak olup yeniden vade uzatımı müşteri talebi ile yapılabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri