Yiyecek ve içecekler: Belirli bir miktardaki katı gıda maddelerinizi valizinizde taşımanıza müsaade edilirken, sıvı ya da sıvıya geçişi mümkün gıda ürünlerinizi valinizde ya da el bagajınızda bulunduramazsınız.
Özellikle yasaklanmadığı sürece uçak bagajında katı, sıvı, yarı sıvı olarak adlandırılan herhangi bir yiyecek veya içecek taşıyabilirsiniz.
Uçakta el bagajında ağırlığına ve boyutuna dikkat ettiğiniz sürece katı yiyecekleri yanınızda taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, pasta, kraker, kuruyemiş, cips, sandviç gibi yiyecekler el valizinde taşınabilir.
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
İlgili 27 soru bulundu
Türkiye'de 1 Nisan 2012'de yayınlanan kararnameye göre tam katı halde olmayan yiyeceklerin kabin bagajında taşınması yasak.
Yiyecek ve içecekler: Belirli bir miktardaki katı gıda maddelerinizi valizinizde taşımanıza müsaade edilirken, sıvı ya da sıvıya geçişi mümkün gıda ürünlerinizi valinizde ya da el bagajınızda bulunduramazsınız.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Kuru yiyecek ve gıda, sebze, meyve, atıştırmalık. Bebek arabası (Katlanmış olması ve uçak girişinde bagaja verilmesi gerekmektedir.)
HAVAYOLU YÜKLEMİYOR
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA ) kurallarına göre bu tür alerjiye sahip yolcular check-in sırasında doktor raporlarını bildirmeleri durumunda uçağa kesinlikle fındık, badem, yer fıstığı veya bunları içeren yiyecekler yüklenmiyor.
Önünüzdeki koltuğun altına sığacak çanta demektir! Light Paket kapsamında 40cm x 30cm x 15cm ölçülerine uygun ve maksimum 3kg ağırlığında olduğu sürece tek parça el çantası, dizüstü bilgisayar çantası veya küçük sırt çantası tercih edebilirsiniz.
Reçel ve bal gibi akabilen gıdalara kabin bagajında izin verilmiyor. Bu gıdaları belirtilen standartlara sahip kapalı kutulara yerleştirerek normal bagajınıza yerleştirebilirsiniz.
İlaçlar, bebek sütü ve bebek maması ve özel beslenme ihtiyaçları için yiyecekler, şeffaf plastik torbaya konmadan uçağa taşınabilir.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Bal, reçel, salça, konserve yiyecekler, krem peynir, her türlü soslar, şuruplar, jöleler, tereyağı, turşu, ezme, çorba, humus, hardal ve buna benzer dökülme, bulaşma tehlikesi olan yiyecekler yarı sıvı olarak kabul edilir ve el bagajında yalnızca 100 ml'lik kaplarda ve 1 litreyi geçmeyecek şekilde taşınabilir.
Yukarıda verilen tehlikeli maddelere ek olarak, aşağıdaki maddeler el bagajı olarak kabinde taşınamazlar: Plastik veya metal oyuncak tabanca veya kuru sıkılar. Mancınık, sapan. Kesici alet, çatal, bıçak, kaşık, kepçe.
Sınırlandırmaya dahil olmak istemiyorsanız bu yiyecek ve içecekleri yine kuralına uygun bir şekilde paketleyerek uçak bagaj altına verebilirsiniz. Yiyecek ve içecekten konu açılmışken bazı firmalar süt, et veya meyve gibi yiyecekleri de yasaklılar listesine alıyor. İlaçlar sadece reçeteli olarak uçağa alınır.
Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor. Orijinal ambalajı bulunmayan, reçetesi ya da doktor raporu olmayan ilaçları da kabin valizinize koymamalısınız.
Bagaj niteliği taşımayan karton/teneke kutu, çuval, naylon torba veya bidon içerisinde taşınan akma, sızma ve bulaşma riski olan eşyalar kabin bagajı ya da serbest bagaj içinde hiçbir şekilde uçağa kabul edilmez.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri