Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
Dubai'de iş bulmak eskisi kadar kolay olmasa da halen mümkün. Ancak bir dil okulu ile gelip Dubai'de çalışmak için plan yapıyorsanız üzülebilirsiniz. Her yıl yüz binlerce insan Dubai'de iş bulmak ve yaşamak için Dubai'ye geliyor. Aslında Dubai'de yaşayan herkes, birbiri için çalışıyor.
Burada, bankalarda, sigorta şirketlerinde, yatırım şirketlerinde veya finans kuruluşlarında çalışabilirsiniz. Turizm ve Otelcilik: Dubai, turizm ve otelcilik sektörü için önemli bir merkezdir. Burada, otel ve resortlarda, turizm şirketlerinde, seyahat acentelerinde veya turizm bölümlerinde çalışabilirsiniz.
İşveren, yabancı uyruklu kişiyi çalıştırmak için MoHRE'den çalışma izni alır. Bu çalışma izninin 2 aylık geçerlilik süresi vardır. Diğer resmi işlemler bu süre zarfında tamamlanmalıdır. Çalışan Dubai'ye çalışma izniyle giriş yapar.
İlgili 43 soru bulundu
Dubai'de asgari ücret bulunmuyor. İş verenler, kişinin niteliğine, görev yapacağı pozisyona, şirketin hacmine göre Dubai'de asgari ücret belirlemesi yoluna gidiyor. Türk işçiler için en az 3 bin AED aylık maaş ödendiğini söyleyebiliriz.
Dubai seyahatini çalışma amaçlı olarak gerçekleştirecek kişilerin öncesinde 90 Günlük Dubai Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. 90 Günlük Tek Girişli Dubai Vizesi başvurusu sonuçlanana kadar ülke sınırları içerisinde bulunulması gerekmektedir. Dubai vizesi başvuruları ortalama 3 iş günü içerisine sonuçlanmaktadır.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu? Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
İkamet izni üç şekilde verilmektedir. Dubai sınırları içerisinde şirket kurma, BAE vatandaşı ile evlilik gerçekleştirme ve mülk sahibi olma yolları ile oturma izni alınabilmektedir. Şirket kurma yolu ile oturum izni sahibi olunabilmesi için kurulan şirketin başvuru yapacak kişiye ait olması gerekmektedir.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 20.472 TL / (716 USD)'dir.
Ülkemizden Dubai'ye haftanın her günü hem aktarmalı hem de direkt olarak uçak seferleri yapılmaktadır. Bunun dışında Doha, Bahreyn, Londra ve Paris aktarmalı olarak da Türkiye'de Dubai'ye uçmak mümkün. Türkiye'den Dubai Uluslararası Havalimanı'na gerçekleştirilen direkt seferler yaklaşık dört buçuk saat sürmektedir.
Pek çok Müslüman ülkede Cuma günü haftalık tatil olarak kabul ediliyor. 1 Ocak'tan itibaren BAE'de tam gün tatil olan Cuma günleri 12.00'ye kadar çalışılacak.
Dubai para birimi, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi veya kısa adıyla dirhemdir ve uluslararası para birimi kodu AED'dir. 1 dirhem 100 fildir. Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Yazın 45 dereceleri bulan sıcaklıklar olur. Sonbahar ortalaması ise 35 derecedir. Kışın da 25-30 derece arası sıcaklık görülür.
Altın, Pırlanta, Mücevher. Dubai'nin ışıltısı ve görkemi tüm dünyada biliniyor. Bu şatafatın kaynaklarından biri ise altın, bu nedenle aynı zamanda “altın şehir” olarak da anılıyor. Altın ve mücevher konusunda da sıfır vergiye sahip olan Dubai bu konuda da, birçok yerden olduğundan daha ucuz.
Ödenek miktarı 10.000 AED'dir. BAE'de işsizlik sigortası uygulaması bulunmamaktadır.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Dubai'de asgari ücret yoktur. Dubai asgari ücret uygulaması olmadığından Birleşik Arap Emirlikleri'nde ücretler milliyet, nitelik, deneyim, emirlik, deneyim, beceri ve diğer faktörlere bağlıdır. Dubai'de ortalama maaş ayda 21500 AED'dir yani 5853,37 Amerika Doları dolaylarındadır.
Üstelik, Dubai Sağlık Otoritesi, çalışma şartı olarak Arapça bilme zorunluluğu uygulamaz. Ortalama bir İngilizce konuşma becerisi ile kişiler, Dubai'de sağlık personeli olarak çalışabilirler.
Dubai'de Çalışma Hakkı ve Olanakları
En az 12 hafta ve üstü kayıt olan öğrenciler part-time haftada 20 saat olarak çalışma hakkı vardır. Okulda iş bulma konusunda full time olarak bir görevli çalışmaktadır ve öğrencilerin CV'lerini toplayıp onlara uygun iş bulma konusunda yardımcı olmaktadır.
Dubai'de her yıl daha fazla kadın yiyecek içecek sektöründen, danışmanlığa ve mağazalara kadar girişimde bulunuyor. Bunun önemli etkenlerinden biri de kadınların Dubai'deki girişimci ekosistemine erişimleri için sağlanan altyapı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri