Dubai'de iş bulmak eskisi kadar kolay olmasa da halen mümkün. Ancak bir dil okulu ile gelip Dubai'de çalışmak için plan yapıyorsanız üzülebilirsiniz. Her yıl yüz binlerce insan Dubai'de iş bulmak ve yaşamak için Dubai'ye geliyor. Aslında Dubai'de yaşayan herkes, birbiri için çalışıyor.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde asgari ücret uygulaması bulunmadığı için, ülkenin en büyük emirliği olan Dubai'de de belirlenmiş bir asgari ücret miktarı bulunmamaktadır.
Birleşik Arap Emirliklerinde ulusal ve resmî dil Arapçadır. Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır.
Yaşamak için en güvenli şehirlerden biridir. Dubai'de yaşam standartları yüksektir. Uluslararası kalitede eğitim kurumları vardır. Dubai'de çok fazla iş imkanı vardır ve şehirdeki çalışma koşulları rahat, maaşlar yüksek seviyededir.
İlgili 29 soru bulundu
30 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 4.604 TL / (147 USD)'dir. 30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 12.308 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 14.626 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 22.424 TL / (716 USD)'dir.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor.
Ülkedeki en yaygın din ise %77'lik oranıyla İslam'dır. Azınlık dinleri olarak da %12 ile Hristiyanlık, %4 ile Hinduluk ve diğer dinler takip ederler.
Dubai'nin en ikonik sembollerinden biri, dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'dır. 828 metre yüksekliği ile bu gökdelen, sadece Dubai'nin değil, aynı zamanda dünyanın en ünlü yapılarından biridir.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Ödenek miktarı 10.000 AED'dir. BAE'de işsizlik sigortası uygulaması bulunmamaktadır.
Dubai'de ne tür işlerde çalışabilirim? Dubai, çeşitli sektörlerde çalışma fırsatları sunmaktadır. Örneğin: Finans ve Bankacılık: Dubai, finans ve bankacılık sektörü için önemli bir merkezdir. Burada, bankalarda, sigorta şirketlerinde, yatırım şirketlerinde veya finans kuruluşlarında çalışabilirsiniz.
Dubai'de Oturum İzni Süresi
İş izinleri genellikle iki yıllık bir süre için verilirken, emekli izinleri genellikle beş yıl için verilir. Oturum izni süresi sona erdiğinde, yeniden başvuruda bulunmanız gerekebilir.
Dubai oturum izinleri Türkiye'den alınamamaktadır. Türkiye'den yalnızca yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla e-vize başvurusu yapılabilmektedir. Oturma izni için Türkiye'den 90 gün tek girişli vize alınarak Dubai'ye gidilmeli, başvuru sahibi şahsen ilgili belgelerini ibraz ederek oturum izni başvurusu yapmalıdır.
BAE, ülkede oturum izni olan yabancı çalışanlara vatandaşlık verilebileceğini, bu kişilerin "ülkeye değer kattığını" açıkladı. Ülkede çalışan yüzlerce yabancıya daha önce vatandaşlık teklifi yapılmıyordu.
Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum (Arapça: محمد بن راشد آل مكتوم) (d. 15 Temmuz 1949) Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği'nin hükümdarıdır.
Altın takılar Dubai'de ağırlığına göre satılır ve her kuyumcu tasarımın inceliğine göre bir işçilik ücreti ekler. BAE kısa süre önce altın alımına %5 katma değer vergisi getirdi, ancak Dubai'den altın almak hâlâ diğer ülkelere kıyasla çok daha ucuz.
Öncelikle Dubai ile ilgili yanlış bilinenleri düzeltmekle başlayalım: Şeriatla yönetilen bir şehir olmasına rağmen herhangi bir kıyafet zorunluluğu yok! Abaya yahut kara çarşaf giymek, başınızı örtmek zorunda değilsiniz!
Birleşik Arap Emirliklerinde ise 14,000 Türk yaşıyor.
Dubai modern ve kozmopolit bir şehir olsa da, halka açık yerlerde uygun şekilde giyinmek önemlidir. Kadınlar omuzlarını ve dizlerini örtmeli, erkekler ise toplum içinde şort veya kolsuz tişört giymekten kaçınmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
Önde gelen portallar arasında Bayt Dubizzle GulfTalent ve LinkedIn bulunur. Bu siteleri düzenli olarak kontrol ederek güncel iş ilanlarından haberdar olabilirsiniz. 2. İş Fuarları ve Etkinlikleri: Dubai'de düzenlenen iş fuarları ve etkinlikleri, iş arayanlar için büyük fırsatlar sunar.
Dubai'nin resmî dini Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmî dini olan İslamiyettir. Birleşik Arap Emirlikleri Anayasası'nın 7. maddesi gereğince ülkenin resmi dini İslam'dır. Birleşik Arap Emirlikleri Anayasası'nda ''Birliğin resmi dini İslamdır. Şeriat temel yasa kaynağı olacaktır.'' denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri