ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk. yurtdışında yaşıyor. BilgiDubai.com. Birleşik Arap Emirliklerinde ise 14,000 Türk yaşıyor.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliği içinde en popüler olanıdır. Ülkedeki diğer emirliklerden, emirlik gelirinin büyük bir kısmının turizm gelirlerinden oluşması ile farklılık gösterir.
Dubai'nin resmî dili Arapçadır, ancak şehirde yaygın olarak kullanılan birçok Arap lehçesi vardır. Modernize edilmiş, edebî versiyon olan standart Arapça tüm yasal, idari ve resmî metinlerin yanı sıra kitaplarda ve gazetelerde karşılaşacağınız dildir.
Dubai; herhangi bir Avrupa kentini aratmayan modernliğe sahip bir şehirdir. İhtişamlı gökdelenleri, estetik yapıları, göz kamaştıran sahilleri ve tertemiz sokaklarıyla yaşamak için en ideal şehirlerden biridir.
Ülke nüfusunun büyük çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır. Ülkenin dörtte beşinin dini olan İslam'ın Sünnilik mezhebi yüzde 85 gibi büyük bir oranla ülkede ağırlığını korumaktadır. Bunun yanında ameli mezhep olarak bölgedeki çoğu ülke gibi Hanbeli Mezhebi Emirlikler 'de yaygındır.
İlgili 23 soru bulundu
Öncelikle Dubai ile ilgili yanlış bilinenleri düzeltmekle başlayalım: Şeriatla yönetilen bir şehir olmasına rağmen herhangi bir kıyafet zorunluluğu yok! Abaya yahut kara çarşaf giymek, başınızı örtmek zorunda değilsiniz!
Dubai'de yaz tatili için yanınıza almanız gerekenler
Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
2. Dubai'de yoksulluk diye bir şey yok. Göçmenleri de göz önünde bulundurunca, Dubai'de yoksul insan sayısının düşünüldüğünden çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Bir işçinin maaşı 200-350 dolar arasında değişiyor.
- Evlenmeden dışarıda el ele tutuşmak, sarılmak ve öpüşmek yasak. - Alkole sadece ruhsatlı restoran, gece kulubü ve barlarda izin veriliyor. - Uyuşturucu kesinlikle yasak.
Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu? Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir.
Altın, Pırlanta, Mücevher. Dubai'nin ışıltısı ve görkemi tüm dünyada biliniyor. Bu şatafatın kaynaklarından biri ise altın, bu nedenle aynı zamanda “altın şehir” olarak da anılıyor. Altın ve mücevher konusunda da sıfır vergiye sahip olan Dubai bu konuda da, birçok yerden olduğundan daha ucuz.
Sektörlerin devamında da mimar, aşçılık, inşaat işçisi, otelcilik gibi sektörlerde de ihtiyaç duyuluyor. Hatta turizmin yanında inşaat ve hizmet sektörü de personel talebinin en fazla olduğu iş alanlarındandır. Bir diğer dikkat çeken nokta ise Dubai'nin yabancılar için asgari ücret uygulamasının bulunmamasıdır.
Yazın 45 dereceleri bulan sıcaklıklar olur. Sonbahar ortalaması ise 35 derecedir. Kışın da 25-30 derece arası sıcaklık görülür.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak. Geldiğiniz ülkede çalışan bu uygulamalar Dubai'de çalışmayacak ve dolayısıyla bu uygulamalar üzerinden sesli veya görüntülü konuşma yapamayacaksınız. Alternatif olarak Dubai olduğunuz süre boyunca Zoom ya da BOTIM kullanabilirsiniz.
Bu evlenmede birinci eşin izin şartı aranmaz, nikah mahkemede kıyılır. BAE'nde birden fazla kadınla evlenmenin maddi külfeti oldukça yüksektir. İki hanımın aynı konutta yaşaması yasaktır. Yasal olarak bütün imkanlar her iki hanıma da eşit olarak tahsis edilmek zorundadır.
Dubai'de, şeriat hukuku çerçevesinde birçok kurallar ve kısıtlamalar vardır. Bunlar arasında, ramazan ayında halka açık yerlerde yemek yeme yasağı, Müslüman kadınların halka açık yerlerde örtünmesi zorunludur, içki içme yasağı, kumar oynama yasağı ve zina yapmanın suç olması gibi kurallar yer almaktadır.
Evet, Dubai aşırı zengin bir şehir ve hakkında bilinen ya da göreceğiniz her şey bu zenginlikle ilgili. Öncelikle, hayatımda gördüğüm, sanırım en güvenli şehir. Hırsızlık, taciz vs gibi vakalar olmuyor. Hem zaten herkes zengin hem de çok ağır cezalar var.
Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.
Dubai para birimi, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi veya kısa adıyla dirhemdir ve uluslararası para birimi kodu AED'dir. 1 dirhem 100 fildir. Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar. Sahilde yemek yemek, keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için en iyi ücretsiz plajları ele alan kapsamlı rehberimize göz atın. Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar.
Dubai'deki çoğu otelde, birçok halka açık alanda ve turistik mekanda ücretsiz Wi-Fi mevcut olsa da, kesintisiz internet erişiminin keyfini çıkarabilmek için cep telefonunuzda kullanmak üzere bir SIM kart almak isteyebilirsiniz.
Türkiye'deki bankalardan aldığınız kredi kartları, Dubai'de de geçerlidir. Kredi kartlarında kullanılan Visa ve Mastercard gibi sistemler, tam olarak bu işe yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri