Burası müzeden camii statüsüne geçtiği için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleti Başkanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokole göre tüm vatandaşlar, Ayasofya'ya ücretsiz bir şekilde giriş yapabilmektedir.
3- Ayasofya Camii 2023 giriş ücreti ne? Ayasofya cami olarak ibadete açıldığı için girişler ücretsiz.
İstanbul Ayasofya giriş ücreti, camiye çevrilmeden önce 100 Türk Lirası idi. Ancak günümüzde Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Aynı şekilde Ayasofya'nın yan bahçesindeki “Padişah Türbeleri” de ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Müze girişinden veya İnternet üzerinden bilet alınabileceği gibi, müze kart sahipleri ücretsiz olarak Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edebilmektedir.
AYASOFYA MÜZESİ GİRİŞ BİLET ÜCRETİ NEDİR? Ayasofya Müzesi artık cami statütüsünde olduğu için hem yerli hem yabancı turistler tarafından ücretsiz olarak gezilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Ayasofya Camii'ne özel araçla giden insanlar vardır ancak Ayasofya'nın etrafında park alanı kısıtlı olduğu için toplu taşıma daha çok tercih edilmektedir. Toplu taşıma ile Ayasofya'ya gitmek için metro, Marmaray ya da vapur kullanılabilmektedir.
Müzekart, bakanlığa bağlı bütün büyük müzelerin (Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Göreme Açıkhava Müzesi, Pamukkale Hierapolis, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi vb.)
Müze statüsünden cami statüsüne geçirilen Ayasofya'ya başörtüsüz, şortlu ve dekolteli girmek artık yasak. Ayasofya Camii'nin girişine uygun kıyafetlerle girilebilmesi için standlar kuruldu.
Herkesin mutlu ve güzel bir hafta geçirmesi dileğiyle... Ayasofya Müzesi'nde Yaz sezonu uygulamasıyla son girişler 18.00 olmak üzere, 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Her dokusunda tarihin izleri bulunan bu değerli mabedi ziyaret etmeye ne dersiniz?
Topkapı Sarayı Müze'sine ücretsiz giriş sağlayabilenler, 18 yaşının altındaki kişiler ve 65 yaş üstündeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Gaziler, şehit ve gazi eşleri ile bu kişilerin çocukları, engelliler, askerler, basına ait kimlik kartına sahip olanlardır.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile müzeye dönüştürülmüş, kazı ve tadilat çalışmaları başlatılmış ve 1935'ten 2020'ye kadar müze olarak hizmet vermiştir. 2020 yılında ise müze statüsü iptal edilerek cami statüsü verilmiştir.
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Sultanahmet Camii ibadete açık bir yapıdır ve diğer tüm dini yapılar gibi giriş ücretsizdir.
Biletler: Sultanahmet Camii'ne giriş ücretsizdir.
Evet, sadece 60 TL ödeyerek Müzekart sahibi olup daha sonra da Topkapı Sarayı Müzesini tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz. Ancak sarayın bazı kısımları Müzekart'ı kapsamıyor.
1930 yılına kadar cami olarak kullanılan Ayasofya, 1934'te Atatürk'ün isteği ile müze olarak düzenlenir ve halen müze olarak hizmete açıktır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 350'yi aşkın müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart'ın fiyatı, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla bu yıl da 60 lira olarak sabit bırakıldı. 1 Ağustos'tan itibaren ise müze ve ören yerlerine ziyaretler sadece Müzekart ile yapılabilecek.
İstanbul'un önemli simgesi olan Ayasofya'ya gidebilmek için öncelikle Halkalı-Sirkeci hattını tercih etmelisiniz. Ardından Eminönü'nde bulunan Sirkeci Garı'ndan inmeniz gerekiyor. Sonrasında da garın yakınlarına bulunan tramvay sayesinde Ayasofya Camii'ne kolaylıkla gidebilirsiniz.
Döneminin En Büyük Yapısı Dediğimiz gibi, Ayasofya hem dünyanın en eski katedrali hem de dünyanın en hızlı inşa edilen katedrali. Ayrıca yapıldığı dönemden itibaren 1000 yıl boyunca, İspanya'daki Sevilla Katedrali (1520) tamamlanana kadar da dünyanın en büyük katedrali olma ünvanını korumuş bir mega yapı.
Enrico Dandolo (d. yak. 1107 – ö. 21 Haziran 1205), (İngilizce: Henry Dandolo ve Latince: Henricus Dandulus), 1192 yılından ölümüne kadar Venedik Cumhuriyeti 41. Doçesi. Venedik Cumhuriyeti Doçesi (41.) Dandolo'nun Ayasofya'daki mezar taşı.
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin bugünden itibaren 24 saat ibadete açık olması talimatını verdi. Ayasofya-i Kebir Camii artık 24 saat daima açık olacak.
Caminin etrafı güvenlik güçleri tarafından barikatlandırılırken, olası tehditlerin önüne geçmek adına alana girişler polis kontrolüyle gerçekleştiriliyor. Polis barikatlarınca kontrol edilen girişte ilk olarak kadınların camiye girmesine izin veriliyor.
Ayasofya Müzesi pazartesi günü hariç her gün açık bulunmaktadır. Saatleri ise yaz ve kış dönemlerinde farklılık göstermektedir. Ayasofya Müzesi yaz döneminde 1 Nisan ve 31 Ekim ayları arasında saat 09:00 da açılmakta ve 19:00 saatinde kapanmaktadır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 Temmuz 2023- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında ortak yürütülen gençlere yönelik ücretsiz müzekart uygulamasına katılmak için şartları sağlayan yurttaşların https://muzekartgns.com/ adresine girip kayıt formunu doldurması yeterli.
Müzekart GNS Türkiye'de bulunan 300'den fazla müze ve ören yerinde geçerli olup, ücretsiz sahip olunan dijital bir karttır.
Kültür & Sanat konusunda 4b cevap paylaştı. İlla ki müzekarta sahip olmanız gerekmiyor. O tamamen ücretsiz olarak faydalanabilmeniz ya da avantajlarından yararlanabilmeniz için tavsiye ediliyor. Belli bir ücret ödeyerek de giriş yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri